Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q]Tiger czy IS

BeBot69

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

IS. Każdy Tiger może się schować przy mocy 122mm armaty. I jest na pewno bardziej mobilniejszy i wieża potrafi odbijać sporo pocisków. Miałem oba. IS jest zdecydowanie lepszy. Gra się przyjemniej i można mocno skarcić przeciwników w wyższo tierowych czołgach

Opublikowano

Tygrysek też nie jest zły. Bez konta premium jak chłopak ma to na - będzie wychodzić zazwyczaj (tak słyszałem). Tygrysa 88 tez jest dobra średnio po 250 siepie 7 sek przeładowania.

1324978961-U410534.png

Doradca w grze World of Tanks

Opublikowano

IS najgorszy czołg moim zdaniem w ruskich ale po nim jest IS-3 jeden z najlepszych czołgów w tej gżę ale wybór należy do ciebie czy wolisz niemieckie celne działa dobry panceż z przodu czy ruskie is-3 szybki przyzwoity dmg no i panceż spoko

IS najgorszy czołg moim zdaniem w ruskich ale po nim jest IS-3 jeden z najlepszych czołgów w tej gżę ale wybór należy do ciebie czy wolisz niemieckie celne działa dobry panceż z przodu czy ruskie is-3 szybki przyzwoity dmg no i panceż spoko

Opublikowano

UP#

Tiger to akurat karton z przodu.

A celność jest kwestią umowną, po pewnym czasie radzieckimi lufami będziesz równie celny.

Opublikowano

Tutaj to wszyscy mają racje ale nie wiem IS moim zdaniem albo tak mi się wydaje jest do dupy chyba że po tej aktłalizacji coś się zmieniło jak np z IS-4 zrobili karton i z KV-5 też karton w wieże normalnie wchodzi o.O

Opublikowano

IS-2:

zalety:

- duży dmg

- dobry pancerz

- nawet szybki i zwrotny

wady:

- penetracja czasami niewystarczająca

- drogie pociski

- słaba celność

- strzela wolniej niż Tygrys

Tygrys:

zalety:

- dobra penetracja

- dobra celność

- tanie pociski

- dobre przyspieszenie

- strzela szybciej od IS-2

wady:

- mała prędkość maksymalna

- słaby pancerz

- mniejszy dmg niż IS-2

Obydwa czołgi są dobre. W pojedynku 1vs1 IS-2 by raczej wygrał ze względu na magiczny pancerz i duży dmg.

Opublikowano

Jednej rzeczy nie pojmuje. Wszyscy się skarżą, że bez premiki IS'em nie zarabiasz. Ja nie mam premki i jakoś zawsze wychodze na swoje albo zarobie. Nie wiem czy wy strzelacie po domach i po krzakach czy co...

Opublikowano

@2x up

Obydwa czołgi są dobre. W pojedynku 1vs1 IS-2 by raczej wygrał ze względu na magiczny pancerz i duży dmg.

Ja posiadam tygrysa, i jak się wie jak nim dobrze stanąć i gdzie strzelać przeciwnika to na pvp is-a rozwalam.

Przykład z wczoraj: rozwaliłem 5 ( w tym Is-a) i dostałem 1k expa i 27k srebra (grałem bez premium

Jak masz tygrysa z 2 wieżą (tą od porsche) to żaden strzał prawie w nią nie wchodzi bo ma dobry pancerz, a działko 88mm daje rade ;)

2815676267.png

Opublikowano

@UP

Tiger ma 100mm na przodzie kadłuba i wierzy co na 7 tierze jest strasznie mało jak działa mają po 160 penetry a w dodatku tiger ma taki pancerz pochyły że hej...

1324978961-U410534.png

Doradca w grze World of Tanks

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...