Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pomoc] Wykupienie dedyka

RLZ

Rekomendowane odpowiedzi

Znawca
Opublikowano

Witam. Mam taki oto problem. Chciałbym wykupić server dedykowany do MC ze strony mineserv.eu (chyba, że ktoś zna tańszy hosting) i chiałbym się dowiedzieć ile osób bez żadnych lagów by utrzymał taki sprzęt.? I czy opłacalne jest wykupienie dedyka na takim sprzęcie 100zł/miesiąc?

Parametry : Intel i7 3,55 GHz , Pamięć RAM 4 GB

Znawca
Opublikowano

craftserve ma dosyć drogo i mało slotów, a tamten sporo osób utrzyma, więc będę zastanawiał się nad mineserv.eu tylko jeszcze ogarnąć wszystko bo nigdy nawet administratorem serva nie byłem, ale powoli ogarne i będę miał własnego serva, dzięki za info oczywiśćie dałęm wam like

Opublikowano

A moim zdaniem wyłóż troszkę więcej pieniędzy i sprawdź jak wszystko będzie śmigało. Ja Ci osobiście polecam hosting który ty podałeś, ale

wnS podał hosta, na którym jest mniej slotów za więcej pieniędzy ponieważ craftserve.pl jest idealnym hostingiem. Kiedyś

koledze stawiałem serwer, on tam wykupywał.

Ale ja tam bym na początek jako, że bd pierwszy raz adminem, to hosting który podałeś ty, czyli mineserv.eu.

OndteAw.png

Bywalec
Opublikowano

Jeżeli jesteś zaawansowany w Tym, polecam kupić jakiegoś VPS'a, np.:

https://www.sored.pl/

To postawisz jeden z najlepszych serwerów.

5jJNSGS.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...