Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Skojarzeniowy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zapewne dużo osób go zna , ale tez wiele nie zna ;)

A więc tak potrzebujemy :

-1 tor

-1 wózek z skrzynka

-8 jakiegoś budulca (u mnie stone)

-1 piston zwykły

-1 bloczek w którym chcemy mieć skrzynkę ( u mnie crafting)

-1 przedmiot przesylający energię (na ss go niema)

20120414140142.png

Następnie budujemy prostą ,,budowle".

Można tylko na F0 i F2 (zeby sprawdzic na jakim F budujemy klikamy F3 i tam są kordynaty)

20120414141024.png

Jeśli to już zrobiliście to rozwalacie klocek na którym stoi wózek.Powinno to wyglądać tak :

20120414141258.png

Jeśli tak wygląda to robimy małą wieżę która wygląda tak :

20120414141615.png

Teraz wystarczy przesłać energie do pistona i obudować to do okola jakimś budulcem i oczywiście zniszczyć wieżę i piston , efekt tego jest taki :

20120414141913.png

I już wszystko gotowe , teraz w jednym klocku mamy skrzynie i crafting ;) . Jak klikamy prawie na samej górze to mamy crafting a jak poniżej to skrzynie

Efekt tego jest taki

20120414142253.png

20120414142249.png

Minusem tego ,,tricku" jest to ze ma tylko 27 slotów w skrzynce

Fajne jest to , że można to zrobić z prawie każdym klockiem , jedynym warunkiem klocka w którym jest skrzynka jest to , że musi się przesuwać dzięki pistonowi

PS jest to mój 1 tut więc proszę mnie nie oceniać surowo ;)

Źródło : MinecraftPolska (youtube)

• Odpowiedzi 70
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

minecraft polska to najgorszy chłam poradników w internecie.Wrzuca na yt wideo z pomysłami jakie przysyłają mu na PW a respekt on zbiera. Co do poradnika to gites tylko można zrobić to w prostszy sposób kierując tory tak by "zjeżdżały" a przed nimi dać klocek i popchnąć wózek, który przedtem postawiliśmy na torach...

Opublikowano

@up

tez tak myślę on nagrywa tylko filmiki nawet nie powie od kogo pw dostal ... albo przerabia angielski tut na polski (kiedyś o tym mówił a jak dostał partnerstwo to przestał)

Opublikowano

Ładnie ^^ fajne i dobre leci like ponieważ są ss'y wszystko wytłumaczone Super !

@2up

Tak ściąga od innych ludzi / "Analizuje" rzeczy które wysłali na pw

Ale ma talent do nagrywania i opisuje dobrze a jak jesteś taki "koxu" to zrób swoje i daj link ..

1feo74.jpg

By Labqin[*]

Opublikowano

@up

tez tak myślę on nagrywa tylko filmiki nawet nie powie od kogo pw dostal ... albo przerabia angielski tut na polski (kiedyś o tym mówił a jak dostał partnerstwo to przestał)

Bo każdy umie angielski pomyśl.

reflink

Opublikowano

@up2

chodzi o kierunki świata ;) to dizała tylko na F0 i na F2 (napamietam to jest chyba północ i wschod ale się chyba myle ;) ) a jak widać czarny wozek to musisz to obudować napisałem to w ktoymś punkcie ;)

@up

spoko juz dopisuje

Opublikowano

Jak dla mnie poradnik "taki sobie". Polecam na serwerach multiplayer przed złodziejaszkami :D

Pozdrawiam :)

Pomogłem? Kliknijlubietoy.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...