Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minecraft-NVIDIA GTX 550 Ti- problem !

QarteS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, otóż po otrzymaniu komputera ze spolszczania go, minecraft w ustawieniach karty graf. wyświetla mi się jako nie zalecane. Przed tym było na najwyższych ustawieniach (przed spol.). Głównie chodzi mi o nagrywanie. Zanim mój windows już był po Polsku, nagrywanie dosłownie nie miało żadnej klatki. Teraz, wcale nie da się go oglądać (straszne klatki, dźwięk się rozjeżdża z obrazem itp.)

Co robić? Piszcie :C

Windows 7 64-bit

NVIDIA GTX 550 Ti

Intel Core i7 3,4 GHz

Opublikowano

Pobierz, stąd sterowniki:

http://www.nvidia.pl/Download/index.aspx?lang=pl

i je zainstaluj od nowa.

Dzięki za chęć, ale jak zmieniłem opcję przypisania klawiszy w Frapsie to nagle nagrywa tak jak kiedyś :P

Ale mam jeszcze jedno pytanie: czemu przy renderowniu filmiku w Camtasii pojawiają mi się przy dużej rozdzielczości takie 2 lub 3 cienkie, czarne paski dzieląc obraz na trzy części? Przesyłam obrazek.

Opublikowano

Paski pojawiają się bo zapewne masz laptopa, grafika nie jest przystosowana, a jeżeli masz komputer, to sprawdź wpisując na youtube

"Jak nagrywać let's play" Pewien użytkownik dał tam program, który syntezuje rozmiar i wszystko jest idealnie. Zapewne nagrywasz też filmiki

z minecrafta, więc ustawienia powinny być około 1200x720 - nie pamiętam dokładnie.

OndteAw.png

Opublikowano

Paski pojawiają się bo zapewne masz laptopa, grafika nie jest przystosowana, a jeżeli masz komputer, to sprawdź wpisując na youtube

"Jak nagrywać let's play" Pewien użytkownik dał tam program, który syntezuje rozmiar i wszystko jest idealnie. Zapewne nagrywasz też filmiki

z minecrafta, więc ustawienia powinny być około 1200x720 - nie pamiętam dokładnie.

Mam komputer, tylko problem w tym że przed spolszczeniem mogłem dać na najwyższą i żadne paski nie występowały :/

Opublikowano

Musisz nagrywać w hd, i ustawić okno minecrafta tak jak mówiłem, wtedy problem zniknie.

Sprawdź wysokość i szerokość jaka jest w HD, a później ustaw tak okno Minecrafta.

OndteAw.png

Opublikowano

Musisz nagrywać w hd, i ustawić okno minecrafta tak jak mówiłem, wtedy problem zniknie.

Sprawdź wysokość i szerokość jaka jest w HD, a później ustaw tak okno Minecrafta.

Próbuje wszystkich sposobów, i paski występują tylko na tych niskich rozdzielczościach.

Opublikowano

W rozdzielczości HD na maksymalnej rozdzielczości okna MC nie będzie tego.

Musisz się orientować ile ma HD, bo najlepiej nagrywać w HD, a następnie takie same ustawienia muszą być w oknie MC, wtedy całe okno pokryje

film, i nie będzie żadnego paska.

OndteAw.png

Opublikowano

W rozdzielczości HD na maksymalnej rozdzielczości okna MC nie będzie tego.

Musisz się orientować ile ma HD, bo najlepiej nagrywać w HD, a następnie takie same ustawienia muszą być w oknie MC, wtedy całe okno pokryje

film, i nie będzie żadnego paska.

Ok, nie zauważyłem że w Frapsie mam na half-size, ale za to teraz klatkuje filmik, oczywiście nie wiem czemu.

Opublikowano

Ok, nie zauważyłem że w Frapsie mam na half-size, ale za to teraz klatkuje filmik, oczywiście nie wiem czemu.

Sprawdź optymalne ustawienia w poradnikach dla twojego paramentu komputera. Nie dawaj zbyt dużo FPS, najlepiej daj 60 albo 30.

Wyłącz nagrywanie z gry i opcje w grze daj tak, żeby nie generowało mapy na maksa, niech to będzie przynajmniej połowa, bo wszystko

zależy od sprzętu, bo grasz i nagrywasz, a film ważący w Frapsie ma 2gb i więcej, więc podnosi się wtedy miernik CPU, czyli

wydajności sprzętu.

OndteAw.png

Opublikowano

Sprawdź optymalne ustawienia w poradnikach dla twojego paramentu komputera. Nie dawaj zbyt dużo FPS, najlepiej daj 60 albo 30.

Wyłącz nagrywanie z gry i opcje w grze daj tak, żeby nie generowało mapy na maksa, niech to będzie przynajmniej połowa, bo wszystko

zależy od sprzętu, bo grasz i nagrywasz, a film ważący w Frapsie ma 2gb i więcej, więc podnosi się wtedy miernik CPU, czyli

wydajności sprzętu.

Ok, pokombinowałem i myślę że jakość jest w miarę dobra (przynajmniej jak się da na HD :P) . Wrzuciłem na YT, mógł byś mi napisać czy jakość u Ciebie nic się nie zmienia i czy nie kole w oczy? :P

Opublikowano

Jakość jest świetna, oby tak dalej. Ja sądzę, że problem rozwiązany, i raczej temacik można zamknąć ;-)

Na przyszłość każdy link dodawaj w [ CODE ] i zamykaj, bo tak nakazuje regulamin ;-)

Miłego let's playowania.

OndteAw.png

Opublikowano

Jakość jest świetna, oby tak dalej. Ja sądzę, że problem rozwiązany, i raczej temacik można zamknąć ;-)

Na przyszłość każdy link dodawaj w [ CODE ] i zamykaj, bo tak nakazuje regulamin ;-)

Miłego let's playowania.

Dziękuję za pomoc, radę i ocenę :P

Pozdrawiam :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...