Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z lagami w minecraft na dobrym sprzęcie.

NiezleCiacho

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka!

Od jakiegoś czasu borykam się z lagami w minecraft. Gram na 100 + FPS i czasami spadają do 20...

Może tak być nawet do kilku minut. To trochę żal, że na takiej karcie graficznej idzie tak słabo minecraft.

Mój sprzęt:

Intel Core i5 4x2.8

4 GB RAM

GeForce GTX 560Ti

Win 7 x32

Opublikowano

Posiadam optifine, a CCleaner oczyszcza tylko pliki w wysokości 3 MB, które według mnie wcale nie zapychają ani nie spowalniają komputera.

Poza tym, jego też stosowałem.

Opublikowano

Powiem ci, mam kompa prawie takiego samego jak ty i wiem że jak bawie sie w opcjach w Minecraft po zainstalowaniu Optifine to fps spadają mi z 200-800 do około 100. Pobierz od nowa minecraft, zainstaluj optifine i zmieniaj jedynie te opcje co są w normalnym minecraft, bo przynajmniej u mnie, nawet jak zmieniam opcje tak że powinno być więcej fps to on i tak się zmniejsza.

Opublikowano

Może to wina tego x32 win'a?

Karta kosztowała 900 zł, a nawet minecraft się laguje, na dodatek z max fps - 120?

No nie wiem co się dzieje...

Aaa... dodam, że gry typu BF3, COD MW3 gram praktycznie na full detalach.

Opublikowano

Dobra, odkurzyłem kompa i minecraft chodzi bez lagów, aż chce się grać.

Zauważyłem, że procesor ma warstwę kurzu, więc czemu by go nie odkurzyć?

Jakby ktoś miał z tym sam problem, to serio radzę ogarnąć kompa od środka z odkurzaczem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...