Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zrecznosc a abs

kakar642

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam do was takie pytanie czy jak bede mial te 27 unikow to to bedzie dawac 27% abs na wszystko ? chodzi mi o wszystkie skile hity itp

bo gosc tak pisze ale nie jestem pewien :

Uniki - zmniejszaja zarowno hity ( od mobow i ludzi ) jak rowniez skille ( tu moge potwierdzic tylko skille klasowe dziala rowniez na rozpro ) dodatkowo 90 zreki daje wiecej niz 90 sily czyli zreka daje wiekszego kopa do wartosci ataku postac ale tylko do 102 punktu pozniej lepszym rozwiazaniem jest sila . Zreka dziala rowniez na poli co do stwierdzenia ze zreka daje mniej do skilli niz sila - na kazdym zre daje wiecej ale to za duzo zachodu robic te wszystkie ss wiec wstawie tylko wirek . PS jesli ktos ma watpliwosci moge porobic ss z bronia i bez itd

jesli to prawda to oplaca mi sie zmienic bony na privie np. 2,5k hp na 12 zrecznosci?

aa i wiem ze zrecznosc co iles tam pkt daje ten 1 unik a przy wyzszych statach coraz wiecej zrecznosci trzeba miec zeby byl ten 1 pkt uniku pisze to dla tych ktorzy maja zamiar mi o tym pisac zeby juz nie pisali bo wiem ;p

prosze o odp na moje pytanie z absami na skile

Opublikowano

Unik czego ? Na strzały? To zwiększa szanse na to że koleś/mob nie trafi w cb w łuk

Zręczność to co napisałeś .

Właściwie sobie odpowiedziałeś ...

Blok ciosów także zwiększa szanse na unik ciosów.

Dłuższej grafiki się nie dało?

Opublikowano

to nie zmiejsza otrzymywanego dgm tylko zwieksza szanse na unikniecie ciosow (na skilla nie dziala)

zrecznosc daje wiekszego kopa dgm skilli i hitow ale tylko u ninji

u sury i szamana zre zwieksza troche dgm skilli offensywnych ale niewiele(u woja chyba tez ale nie jestem pewien)

lepsze 2,5k hp niz 12 zre

860331433165800174608.png

Opublikowano

Zręczność daje coś wszystkim klasom. Nieco zwiększa skile u WP, Bodego ,BM i oczywiście zmniejsza dmg z ciosów ( tak to prawda :P)

Słabo to opisałes bo nie ma itemu gdzie wbijesz hp i pkt statusu wiec nie wiem gdzie masz to zmieniać. W sumie hp to abs na wszystko więc jeżeli masz dużo hp możesz bawić się w %blok ciosów i %abs.

Opublikowano

jesli to prawda to oplaca mi sie zmienic bony na privie np. 2,5k hp na 12 zrecznosci?

Na privie ? Nie opłaca, zręczność nie jest aż tak konieczna jak hp, więc zostaw. :)

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...