Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

W jaki sposób mogę zareklamować serwer?

Fifq

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam problem z ilością graczy na moim serwerze. Reklamy widnieją na wielu portalach, jednakże nie wchodzi wiele osób. Dodam, że serwer jest premium. Znacie jakieś strony bądź sposoby, na których będę mógł zareklamować swój serwer ze skutkiem? Za pomoc like!

Pozdrawiam

Trololo mam filmik na
You
Tube
!

http://www.youtube.com/watch?v=uhnGdXj-Lik&context=C4df06abADvjVQa1PpcFPnClntxyS9GGricc9qoWS1EUxt_QuYZOk=

Bywalec
Opublikowano

Polecam korzystać z programów graficznych typu GIMP. Prezentacja musi być przejrzysta, czcionka ustawiona polecam na 14. Ew. Zrób białe literki, nie używaj dużo kolorów. To co jest ważne , np. IP możesz użyć kolorów.

5jJNSGS.png

Opublikowano

Serwer tylko i włącznie dla osób premium?

Tak.

Trololo mam filmik na
You
Tube
!

http://www.youtube.com/watch?v=uhnGdXj-Lik&context=C4df06abADvjVQa1PpcFPnClntxyS9GGricc9qoWS1EUxt_QuYZOk=

Opublikowano

Gdybyś zrobił no-premium to większość by grała.

Gracze premium grają teraz na serwerach dobrych, nie nowych - bo im się nie chcę.

Zmień na no-premium, zobaczysz, że będzie więcej.

OndteAw.png

Opublikowano

Tylko że mam dość użerania się z noobami..

Poprzedni mój serwer był no-premium i było 30/30 przez cały czas, ale nie miałem z tego żadnej przyjemności przez no-premium, którzy wszystko rozwalali..

Trololo mam filmik na
You
Tube
!

Opublikowano

Nic nie da jakiś fajny banner i stronka... musisz zrobić oryginalny serwer, z ciekawymi budowlami a nie kwadratowy spawn, działki 20x20 i grajcie mi tu.

Jak umiesz to dodaj mody, wtedy będzie więcej ludu + zmień na non premium i sie ogarnij jako admin, napisz dobry regulamin i nie bój się używać komendy /ban lub /ban-ip !

sygnanampc.jpg
Opublikowano

Konfiguracja pluginów, współpraca z portalami (MyCraft NAJLEPSZY!, ale tylko dla elitarnych serwerów), ogarnięta administracja, serwer ciekawy, ale jak mówił poprzednik - 100 działek na krzyż i grać...

Zrób jakieś ciekawe budowle, coś ciekawego po prostu ;)

Potrzebujesz pomocy z hostingiem? Daj znać poprzez Telegram lub Priv!

Opublikowano

Na pewno musi się serwer wyróżniać od innych, nowe pluginy, ciekawe nowości. Dobra reklama, chodzi mi o prezentacje na forach.

Możesz zrobić także, jakiś event np. do wygrania ciekawe nagrody, na pewno to skłania graczy do tego aby pograć, częste eventy.

Weteran
Opublikowano

Moim, zdaniem to to trzeba na samym wstępie zrobić fajną prezentacje serwera czyli musi zawierać najważniejsze informacje na temat serwera wszystkie pluginy jakie są itp potem trzeba dodawać prezentację serwera na każdych portalach związanych z minecraft'em. I sami przyjdą.

1339226679-U337649.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...