Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Pomocy ludziska!

adasho

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnimi czasy zakupiłem nowy komputer i denerwuje mnie sytuacj minecraft'a na nim, z modem GLSL shaders mam ledwo co 20 fps ( nie da się grać)

procesor: intel i5 2400

karta graficzna: xfx radeon 6870hd 2gb

ram: 8 gb good ram( o ile się nie myle)

zasilacz: OCZ StealthXStream 2 600W

jeżeli czegoś nie dopisałem to zwróćcie mi uwage. Z góry wam dziękuje.

Opublikowano

Ja też tak mam :(. Mam kompan 2x mocniejszego od tego twojego a mam około 35 fps :/ Próbowałem to poprawić ale i tak dałem se z tym spokój. Polecam ci dobre txt zamiast tych shaderow. Ale możesz spróbować zainstalować Optifine to powinno ci dać jakieś 30 fps.

Jeśli pomogłem kliknij lubietow.png

10 - początki są proste

25 - oby tak dalej

50 - trochę się tego napisało

100 - nooo...

200 - bez jaj...

500 - chyba kogoś poj***ło

Opublikowano

Czyli nie da się nic zrobić? Normalnie bez tego moda mam wahania między 230- 330 klatek, nie zważając jaką paczke textur mam ( oczywiscie 256x256) A i właśnie, jest metoda aby działały mi textury 512x512 lub wyższe, bo jak otwieram

jakąkolwiek texture 512x512 wyświetla mi napisik: The minecraft has run out of memory, I jak tu teraz tą pamieć powiększyć? Czy chodzi o pamięć java'y ?

Bez tego moda nie masz lagów? Spróbuj wgraj OptiFine. Pobierz także launcher mpc i ustaw więcej ram.

Dziękuje, za radę, jaki to launcher mpc? czy może on być stosowany na oryginalnym mc? jeśli tak proszę o link.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...