Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie dot. hostingu

danielhinz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Drogo to po pierwsze i jeszcze w dodatku nie pełne informacje o vps.

Zapytaj ich się czy można stawiać serwery minecraft, bo wiele firmy hostingowych zabrania stawiania serwerów do minecrafta. Na ich stronie pisze tylko tyle że serwery gier można stawiać na maszynach w niemczech. Po drugie cena 64 zł za 2GB ramy a nie za 4, bo tam jest napisane że masz gwarantowane 2GB a 4 GB tylko w tedy gdy będzie ono dostępne więc w każdej chwili mogą ci te 2GB zabrać i zostanie ci tylko 2GB. Dodatkowo czytaj uważnie bo cena vps to 64 zł bez vat, a z wynosi ona prawie 79 zł (co w zaokrągleniu daje nam 80 zł).

Na takim drogim "gównie" postawisz serwer ale tylko na około 1200 mb ramów, bo musisz jeszcze sobie zainstalować parę pakietów np. jave która potrzebuje około 300mb do pracy na czysto oraz jeszcze system około 300-400 mb, czyli w sumie daje ci 1900 mb i zostaje tylko 100 mb. Kiedyś wynajmowałem taki serwer i powiem ci że nie opłaca się bo średnie co 1 dzień minecraft pada, bo miał problemy z ramami. Jak już chcesz kupić to kup na pukawce.

A dla ciebie mam dobrą propozycję za 60 zł = 3GB (jakieś 60 slotów ) w 100 % na samego MineCrafta, jeśli chcesz się dowiedzieć coś więcej lub gdzie to jest to pisz na moje GG: 1841477. Będę dopiero jutro gdzieś tak po 13, tylko przedstaw się ! :D

Pozdrawiam.

. . .. . . :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...