Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minecraft server i VPS - słaba wydajność

buckowina

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Posiadam server VPS o parametrach: cpu: 1,8ghz-2,27ghz, ram 2gb-4gb dysk 30gb. I mam na nim serwer minecrafta, niestety serwer ma dziwnie mala wydajność gdyż co jakis czas zdażają sie ok 10sek. lagi a ponadto w konsoli otrzymuje Can't keep up! itd. Znajomy na takiej samej maszynie ma serwer na 35 osob i wszystko dobrze mu działa. Niestety nie mam z nim kontaktu i nie może mi pomoc z konfiguracja. Pisałem w tej sprawie do supportu i twierdza, ze u nich wszystko jest w porządku.

Pluguny na serwerze to:

Chatmanager,Commandbook,herochat,LWC,minecraft viewer,orebfuscator,permissionsEX,setrankPEX,worldedit,worldguard,worldsaver,xauth.

Na xp (512mb, 3ghz) ten serwer działał wporządku. a teraz pomimo, że cpu maksymalnie udało mi sie obciążcyc do 40% i mam 1,6gb wolnej pamieci to serwer działa niestabilnie.

w razie checi testów podaje ip:91.205.75.98:123 (proszę nie traktować tego jako reklamę)

Pozdrawiam i z góry dziękuje za pomoc

Buckowina.

PS. na zyczenie moeg podesłac permissions oraz server.properties

Opublikowano

weszłem na te ip i all w porządku a wrazie lagów odinstaluj anty xray bo on czesto laguje ;)

za duża sygna RMCF <3

Opublikowano

Witam,

Posiadam server VPS o parametrach: cpu: 1,8ghz-2,27ghz, ram 2gb-4gb dysk 30gb. I mam na nim serwer minecrafta, niestety serwer ma dziwnie mala wydajność gdyż co jakis czas zdażają sie ok 10sek. lagi a ponadto w konsoli otrzymuje Can't keep up! itd. Znajomy na takiej samej maszynie ma serwer na 35 osob i wszystko dobrze mu działa. Niestety nie mam z nim kontaktu i nie może mi pomoc z konfiguracja. Pisałem w tej sprawie do supportu i twierdza, ze u nich wszystko jest w porządku.

Pluguny na serwerze to:

Chatmanager,Commandbook,herochat,LWC,minecraft viewer,orebfuscator,permissionsEX,setrankPEX,worldedit,worldguard,worldsaver,xauth.

Na xp (512mb, 3ghz) ten serwer działał wporządku. a teraz pomimo, że cpu maksymalnie udało mi sie obciążcyc do 40% i mam 1,6gb wolnej pamieci to serwer działa niestabilnie.

w razie checi testów podaje ip:91.205.75.98:123 (proszę nie traktować tego jako reklamę)

Pozdrawiam i z góry dziękuje za pomoc

Buckowina.

PS. na zyczenie moeg podesłac permissions oraz server.properties

jak zrobiłesz tem server ?
Opublikowano

Z mojej strony mogę ci poradzić tyle:

- wywal orebfuscator'a (laguje strasznie na słabszych sprzętach nie wspominając o OpenVZ)

- w server.properties ustaw view-distance=5

- proponuję użycie alternetywnych pluginów które mniej obciążają serwer np. WorldSaver => MineBackup

"Naród wspaniały, tylko ludzie kurwy" - Józef Piłsudski

Opublikowano

Z mojej strony mogę ci poradzić tyle:

- wywal orebfuscator'a (laguje strasznie na słabszych sprzętach nie wspominając o OpenVZ)

- w server.properties ustaw view-distance=5

- proponuję użycie alternetywnych pluginów które mniej obciążają serwer np. WorldSaver => MineBackup

view-distance mam na 3 wiec to nie tu problem. Orebfuscator wywalony i niewiele to pomogło. Co do alternatywnych pluginow: Kolega, o którym wspomniałem ma serwer FB wiec pluginow tam nie brakuje, a mimo tego serwer dziala przy 35 osobach bez zajakniecia. Coraz bardziej zastanawiam sie, czy winy nie ponosi hosting bo te lagi to są nie tylko błędy w konsoli ale też serwer jest niedostępny na jakiś (krotki-parę sek.) czas. po Odinstalowaniu orebfuscatora widać różnice w częstotliwości występowania błędów,(niewielka ale zawsze), ale nie wyeliminowało to problemu całkowicie... Teraz na serwerza gra max 5 osob a pojawiaja sie bledy wydajnosci, jak zacznie przybywac graczy (oby) to boje się, że cos nie wyrobi i serwer wkoncu zdechnie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...