Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Pro zabezpieczenie przed bs

Silver™

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 121
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Mam lepszy pomysł, tylko już dawno nie siedziałem w questach i nie pamiętam funkcji na ile to wykonalne

Myk polega na jednej funkcji w quescie zliczajacej czas pomiedzy turami losowania:

Switchbot losuje 1 raz czyli użyje item zaczarowanie przedmotu

funkcja 1 zacznie odliczać czas do nastepnego uzycia przedmitu losowania

Switchbot losuje 2 raz

funkcja 2 zacznie odliczać czas do nastepnego uzycia przedmitu losowania

Switchbotlosuje 3 raz

....itd

Jesli czas naliczony w funkcji 1=2=3...... to coś w stylu logout albo log do admina

2vuhg8m.jpg

Opublikowano

@UP Ta ? To udostępnij to koxie <3 Narazie to tylko podniecasz się tylko tym filmikiem.

No widzisz, ale on ma przynajmniej filmik a ty masz fige z makiem, więc jak możesz to trochę ogarnij :)

@Tenma

Gratki :)

c04b9fed129de9a9.jpg

Opublikowano

przynajmniej ja pomyślałem i udostępniłem ;) Jak taki mądry jesteś to czemu sam czegoś takiego nie udostępniasz ?

Dłuższej grafiki się nie dało?

Opublikowano

przynajmniej ja pomyślałem i udostępniłem ;) Jak taki mądry jesteś to czemu sam czegoś takiego nie udostępniasz ?

Twoim poradnikiem mogę sobie dupę podetrzeć jak nie mam papieru, ok?

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7

Opublikowano

skoro pomyslales wtedy to teraz tez mozesz pomyslic zrobic to i udostepnic

Kurwa, mistrz!

VLXxO.png

Opublikowano

Co ty przepraszam udostępniłeś ? Równie dobrze mogłeś nazwać ten tut "Zmiana id itemka w bazie która chuja daje"

I nie oceniaj czy jestem mądry czy nie bo mnie nie znasz.

Bez odbioru

c04b9fed129de9a9.jpg

Opublikowano

nienajgorszym pomysłem jest zrobić NPC który losuje bonusy . Jedyną przeszkodą byłoby zatwierdzenie komunikatu w rozmowie z nim, i opóźniało by to osiągniecie bonusu.

Opublikowano

Npc to też zaden sposób, zaraz by powstały boty w autoit do przeciagania temka i tasowania

@topic sposób może byłby pro gdyby autor zatrzymał by go tylko dla siebie i o ile switchbot sprawdza id itemka

2vuhg8m.jpg

Opublikowano

Nie chcę mi się czytać tych dwóch stron spamu, więc napiszę krótko.

To nie jest żadne zabezpieczenie, bo najnowsze BonusSwitchery mają możliwość wyszukiwania Zmianek, itp.

Poza tym następnym razem nie dawaj takiej nazwy tematów, nawet nie chodzi o żarty, ale to razi i boli. -.-

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Nie wystarczy zrobić tablicę z bonami w queście, następnie losuje jedną liczbę i pakuje ją do socketa czy w czym tam są zapisane te bony? Wylosowanie liczby będzie można wyświetlić w okienku z questem

Koniec z MPCForum.pl i ogółem z metinem

:D

sunp.png

Sygnatura wykonana przez

Isuribi aka Amelka.

Opublikowano

Nie wystarczy zrobić tablicę z bonami w queście, następnie losuje jedną liczbę i pakuje ją do socketa czy w czym tam są zapisane te bony? Wylosowanie liczby będzie można wyświetlić w okienku z questem

Od kiedy masz bony w socketach ? xD

sygna.png
Opublikowano

Napisałem, że w socketach czy w czym tam są zapisane. Problem może jedynie sprawić dawanie średnich i umiejętności tym sposobem

Koniec z MPCForum.pl i ogółem z metinem

:D

sunp.png

Sygnatura wykonana przez

Isuribi aka Amelka.

Opublikowano

Napisałem, że w socketach czy w czym tam są zapisane. Problem może jedynie sprawić dawanie średnich i umiejętności tym sposobem

Dasz mi funkcję która będzie dodawała wartośći do value itema i to zrobię :)

Kurwa, mistrz!

VLXxO.png

Opublikowano

Dasz mi funkcję która będzie dodawała wartośći do value itema i to zrobię :)

Styknie napisać funkcję, która będzie wykonywała query w bazie zmieniające bony konkretnego itemka, lecz wpierw trzeba by pobrać id konta i playera, do którego on należy, a potem nawet wyświetlić nowe bony ;).

Jak znajdę czas i chęci to nawet mogę coś takiego napisać :).

1377371138-U1002370.png

Opublikowano

Styknie napisać funkcję, która będzie wykonywała query w bazie zmieniające bony konkretnego itemka, lecz wpierw trzeba by pobrać id konta i playera, do którego on należy, a potem nawet wyświetlić nowe bony ;).

Jak znajdę czas i chęci to nawet mogę coś takiego napisać :).

tenma wspominał że przez lua_sql wykona się to dopiero po restarcie serwera :)

Kurwa, mistrz!

VLXxO.png

Opublikowano

tenma wspominał że przez lua_sql wykona się to dopiero po restarcie serwera :)

To niestety nie widziałem tego, ale spróbować zawsze mogę i zobaczę, czy to wyjdzie jak powinno ;).

1377371138-U1002370.png

Opublikowano

yy, nie prościej dodać questa, że item można użyć na okres czasowy ?

No i co ci to da ? odpalam switcha ide spac i rano mam bony ;o

mam pewien pomysł ale musze clienta pobrać bo po formacie jestem :P

Kurwa, mistrz!

VLXxO.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...