Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nie dzialajacy , zalany laptop.

F4k3r

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka,

Dzisiaj wzialem laptopa od dziewczyny ta taka zdolna oblala go kawa goraca ale dzialal. Jak podlaczyla do ladowania to niby sie spalila jej ladowarka a potem jak bateria padla to juz sie nie wlaczal. Jak wziela inna ladowarke to nic sie nie ladowalo ani nic.

Wzialem go bo mam znajomego ktory naprawia laptopy ale pisze tutaj i tak bo do niego pojade po swietach i mam pytanie jak myslicie co moglo sie zepsuc i czy wogole go uratuje.

wakow9.png
Opublikowano

Dla mnie laptop na śmieci już idzie. Próbowała go włączyć po zalaniu? Ech... Po zalaniu najpierw trzeba go rozkręcić, wysuszyć, skręcić i zobaczyć czy działa.

Opublikowano

Gdzieś następiło zwarcie i pewnie poszedł dym.... Przeważnie naprawy w laptopach są kosztowne. Ale bądz w dobrej myśli :)

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Laptop na 90% nie wstanie. Sory ale twoja dziewczyna jest "nie" obeznana... Jak się go zaleje NIE WOLNO!! NIE WOLNO GO PODŁĄCZAĆ PRZEZ MIN 1 DZIEŃ! Stawia się go w suchym miejscu i niech wyschnie. Potem do serwisu (najlepiej) lub próbować samemu. Jeżeli laptop kosztował poniżej 2000 zł to naprawa się nie opłaci.

graphic.png

Opublikowano

Sama matryca będzie kosztować tyle co nowy laptop

Padł , zainwestuj w nową machine , może kup coś z górnej pólki

By starczyło na lata.

P.S Takie czynnosci jakich dopuscila sie twoja dziewczyna , to grzech , odrazu wysuszyc i do fachowca ;)

Na przysłośc

Opublikowano

Nie no przesadzacie , miala go wlaczonego i kawa jej sie wylala i dzialal normalnie tylko potem sie zjebalo jak go wysuszyla , oczywiscie kurwa suszarka ma pomysly .

@Shaw matryce sa tanie a raczej nie orginalne. Tylko ze tu ekran nie byl tykany.

Tak mi sie wydaje skoro jej dzialal po zalaniu dopuki bateria nie padla a potem jej jebnela ladowarka to pewnie sie zasilacz spalil i moze cos jeszcze , nie wiem nie znam sie. Jesli podzespoly sa cale to sie go uratuje pewnie bo dobry laptop a jak nie to bedzie musiala sobie drugiego kupic. Wsumie juz kupuje ale powiedzialem ze moj znajomy na niego popatrzy.

wakow9.png
Opublikowano

nie mogła bo za niska temperatura

laptopa trzeba wymyć dokładnie zwłaszcza płytkę naftą techniczną albo benzyną. może ruszy jeśli nie spowodowało uszkodzenia układów bezmyślne podłączanie do zasilanie

koszty naprawy równe są kosztom kupna nowego

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...