Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Game XP

Jano900

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

"Game XP to program w celu przyspieszenia działania pamięci i komputera pod kątem gier wymagających dużych ilości pamięci RAM. Program zmienia wiele ustawień Widnowsa XP (pamięć cache, kolejkę priorytetową procesora) i opcjonalnie wyłącza niepotrzebne procesy komputera. Aplikacja nie wymaga od nas żadnej instalacji i nie potrzebuje włączania za każdym razem gdy gramy. Game XP zwiększa maksymalnie wydajność komputera podczas grania w gry, dzięki czemu gra staje się o wiele przyjemniejsza."

Inaczej, program wyłącza niektóre niepotrzebne procesy z procesora . Zawsze w jakimś stopniu pomaga, szczególnie na słabszych maszynach . Do tego polecam czyścić rejestr itp. za pomocą programu "ccleaner" .

Opublikowano

Może użyję tego ccleaner tylko czy opłaca się game xp i jak cofnąć zmiany które wprowadził. Osobiście mam słabego laptopa i jak się opłaca to zaryzykuje.

Opublikowano

Zawsze możesz zainstalować, nic nie zaszkodzi. Możesz też poświęcić ten czas i poszukać zbędnych procesów w komputerze. Ściągniesz kilka programów które czyszczą komputer z robactwa i będzie lepszy efekt niż po jednym programie.

Jeżeli nie masz nic ważnego na komputerze to zrób format ;).

pewdiepie fan :3

Opublikowano

jak cofnąć zmiany które wprowadził.

Jeśli jesteś użytkownikiem windows7, to masz wbudowaną do systemu możlwość "cofki" do ostatnio zapisanej pozycji, lub do ostatniego działającego obrazu systemu .

wejść w to możesz start-> wyszukaj -> przywracanie systemu, masz też programy do tzw. backupa, np FBackUp .

Nie wiem dokładnie na ten temat wszystkiego, ale wiem że jeśli zbyt często będziesz "oczyszczał" pamięć może dojść do jej uszkodzenia i będzie trzeba od nowa stawiać system ;)

Dealer Ci to powiedział?

Nie ma czegoś takiego .

Opublikowano

Nie wiem dokładnie na ten temat wszystkiego, ale wiem że jeśli zbyt często będziesz "oczyszczał" pamięć może dojść do jej uszkodzenia i będzie trzeba od nowa stawiać system ;)

1367303118-U250803.png

Wszystko trzeba od nowa...

Opublikowano

Dobra zdecydowałem się na ccleaner ale po pierwsze jak używać a po drugie mój ojciec mówi żebym tego nie użył czytat: "nie bo jeszcze jakieś sterowniki wywali". Jak go przekonać?

I co pozaznaczać żeby nie usunąć czegoś ważnego bo będzie lipa.

Opublikowano

Dobra zdecydowałem się na ccleaner ale po pierwsze jak używać a po drugie mój ojciec mówi żebym tego nie użył czytat: "nie bo jeszcze jakieś sterowniki wywali". Jak go przekonać?

CCleaner (Crap Cleaner) to bezpłatna aplikacja przeznaczona do optymalizacji i usuwania z systemu zbędnych plików pozostawionych po codziennej pracy z komputerem przez różnego typu aplikacje. Dzięki tym funkcjom program postrzegany jest jako jedno z najlepszych narzędzi do ochrony prywatności.

Od siebie; program usuwa głównie zbędny rejestr (pozostałości po usuniętych plikach, cookies z przeglądarki i inne bzdety), nie jest to program który mółby wyrządzić większe szkody, ale ręcznie nie baw się w usuwanie programów systemowych, lub wyłączanie procesów, czy ręcznym usuwaniu rejestru, jeśli nie masz o tym większego pojęcia oczywiście .

Opublikowano

Jak już robię to programem mając 100% pewności bo sam to bym jak znam życie coś spieprzył.

Czyli w końcu jak to użyć??

Opublikowano

Jak już robię to programem mając 100% pewności bo sam to bym jak znam życie coś spieprzył.

Czyli w końcu jak to użyć??

Jeżeli chcesz coś czyścić, upewnij się że osoba, lub osoby z którymi dzielisz komputer nie mają jakiejś ważnej historii zapisanej w przeglądarkach, oraz czy zaznaczone funkcje które ma wyczyścić crap cleaner nie są potrzebne żadnemu z twoich współlokatorów komputera .

Ja w CC. mam zaznaczone wszystko, opróćz ostatniej funckji w zaawansowane, tj. "usuwaj dane z wolnej przestrzeni dyskowej" i "zapisane hasła" .

Opublikowano

I czy przyśpieszy to działanie gier bo chodzi mi głównie o to.

Jeśli masz dużo syfu na kompie, to tak, choć efektu jak po formacie, jeśli format był dawno robiony, to to nie da .

Jeśli masz jak już wspomniałem słaby pc to możesz dostrzec lekką różnicę w działaniu gier, btw. zapodaj swój sprzęt to powiem Ci dokładniej .

Opublikowano

Zainteresowałem się gamebooster tylko że nie wiem czy nic nie spieprzy :/

GameBooster nie prawa nic spieprzyć, ponieważ ten program jedynie wyłącza tymczasowo procesy, które mogą przyspieszyć twoją grę .

Jest on stworzony specjalnie dla graczy ze słabszym sprzętem .

Opublikowano

Hahahahahahaha nie odkurzaj w domu bo się dywan zniszczy xD hahahahahaha

#topic

Progs zawsze coś tam daje ale znaczącej zmiany w FPS nie osiągniesz.Lepiej dokuć se ramu za 60zł i mieć duży wzrost wydajności.

Opublikowano

W takim razie spróbuje. I ramu to ja mam 1,99GB ale i tak największy problem jest w karcie. Nie opłaca mi się nic dokupywać bo zbieram na nowy komputer.

Opublikowano

korzystałem z gamebooster i nic mi nie spieprzył ccleader też nie możesz tam ustawiać co ma robić a opcji usuwania sterowników nawet nie ma

1330007971-U359964.png

Opublikowano

Ccleaner na razie se odpuszczę ale zaś jest problem z gamebooster bo mój ojciec mówi żebym nic nie robił żeby nic nie spieprzyć na święta. NA PEWNO to nic nie zepsuje?

Opublikowano

Ccleaner na razie se odpuszczę ale zaś jest problem z gamebooster bo mój ojciec mówi żebym nic nie robił żeby nic nie spieprzyć na święta. NA PEWNO to nic nie zepsuje?

na 100%, jeśli masz tak wielkie problemy to pisz pw pomoge Ci wszystko ustawić by nic nie zepsuć, choć tego się nie da zwalić ...

Opublikowano

Dobra użyłem i ogólnie pomogło. Najbardziej co mnie ucieszyło to w minecrafcie mam 20 i powyżej fps a nie jak dawniej 5-20 ew 25 fps.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...