Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] W7 home premium czy professional

Idefis

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema.

Mam pytanie co do wersjii windows 7, mój komp nie jest zbyt dobry ale jakos ciagnie :D :

Intel? Pentium? 4CPU 2.93GHz 2.93GHz

Ram 2GB

x32 bit

NVIDIA GeForce 6200 TurboCache

Co by mi na kompie lepiej szedlo? Windows 7 Home Premium czy Windows 7 Professional?

1370985415-U261426.png

ID PlayStation3 -> IdefisKiller

Opublikowano

Nie ma tu różnicy... Ale jeśli już bym brał to na 100% profesional ma więcej opcji... I niektore programy działają tylko na tej wersji.. Ale dla przeciętnego user'a te opcje i programy są kompletnie nie przydatne ale bierz profesional

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

nie ma znaczenie, WSZYSTKIE programy działają na każdej wersji windows , ograniczeniem jest tylko ilość dodatków jakimi dysponuje wersja PROF i niektórymi możliwościami.

ogólnie to TEN SAM SYSTEM

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Przy takim komputerze chyba lepszy będzie XP.

Nie wniosłeś nic do tematu :) A ja ze swojej strony polecam PROFESIONALA ponieważ to dobry system i ma wiele opcji

graphic.png

Opublikowano

A z szybkascia?? cos sie nie zmieni? bo HP potrzebuje 2 GB ramu a professional tylko 1GB a kompie mam 2GBi mysle z jak mniej GB ramu mi wezmie to bede mial wiecej na inne procesy i gry.

1370985415-U261426.png

ID PlayStation3 -> IdefisKiller

Opublikowano

nie wiem po co zadajesz takie dziwne pytania, skoro ci napisałem TO IDENTYCZNE SYSTEMY

PROF ma rozbudowane dodatki , pracy w sieci czy na bazach danych itp pierdoły z których KOMPLETNIE nie będziesz korzystał albo ich używał w jakikolwiek sposób przez cały okres użytkowania windowsa, pamięci potrzebuje WIĘCEJ a nie mniej jak napisałeś

prof obsłuży max RAM 192Gb , premium 16Gb ale raczej to tyle nie masz i nie przewidujesz mieć

zresztą masz procesor 32bitowy to premium idealne bo obsługuje tylko takie procesory

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...