Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Potrzebuje pomocy

xShinek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, potrzebuje kontaktu z jakaś osoba obeznaną w komputerach. Prosze napisać na PW lub na gg 26063166.

Proszę o pomoc ;)

Opublikowano

Procesor: AMD APU A6 3650 /2.6GHz, 4MB, BOX, FM1/

Płyta główna: AsRock A75 PRO4 /AMD A75, FM1/

Pamięć RAM: GoodRam 4GB (2x2GB) 1600MHz CL9

Dysk twardy: Seagate 500GB 7200rpm 16MB cache SATA600 Barracuda 7200.12

Karta graficzna: Asus Radeon HD6670 1GB DDR3 /128bit/ DVI/HDMI

Nagrywarka DVD: LG GH22NS90 SATA (black)

Obudowa: Aerocool VS-9 okno (bez zasilacza)

Zasilacz: XFX Core 550W 120mm 80+ SLI PSU

Cenaa 1880zł brutto

Opłaca sie taki sprzecik kupować?

Opublikowano

No i własnie to jest ten problem, potrzebuje pomocy na ''gwałt'' a na odpowiedz czekam juz ok 15min, wiec dla tego chcialem zeby ktos na gg napisał.

Opublikowano

No i własnie to jest ten problem, potrzebuje pomocy na ''gwałt'' a na odpowiedz czekam juz ok 15min, wiec dla tego chcialem zeby ktos na gg napisał.

A jaką masz kwote do wydania bo jeżeli masz to możesz Intela core i5 2500k za 830zł

graphic.png

Opublikowano

MaminSynek, istnieje opcja dogadania sie na gg? O wiele sprawniej to pojdzie. A propo mam ok 1800 zl do wydania wiec :)

Opublikowano

http://www.esc.pl/build.php?edit=1&products_id=47005

Lepsze już to. Po co łączyć grafikę z APU, jeśli nie zależy ci na grach.

Opublikowano

MaminSynek, istnieje opcja dogadania sie na gg? O wiele sprawniej to pojdzie. A propo mam ok 1800 zl do wydania wiec :)

Już ci AN podał :) nie będe chyba potrzebny

graphic.png

Opublikowano

Mi wlasnie zalezy na grach panowie :), Chce miec jak najlepszą wydajnosc za jak najmniejszą cene ^^ Wiec chyba bedziesz potrzebny ; p

Opublikowano

No ale za 1800zł lepszego zestawu od mojego nie złożysz, chyba, że masz dysk i napęd to można coś z i3 2120 złożyć.

Opublikowano

W zasadzie to mam dyski i napęd, obudowe tez mozna zostawić. Oto opisy dyskow wedlug EVEREST:

nr1 SAMSUNG HD080HJ:http://www.uno.pl/t_13559/hd080hj/

nr2 SAMSUNG SP2004C:http://icomp.pl/produkty.php?sid=hdd-89

Opublikowano

A obudowę jaką masz? Jeśli jakąś Tracera czy Modecoma to kup nową. Po odjęciu tych części (dysku i napędu) masz i3 2120 + HD6870, a to już nawet dobry zestawik.

Opublikowano

Obudowę prosze pana to ja mam jakaś ''ha-peka'' Ale mi tam na wygladzie nie zalezy. I tak komp pod biurkiem jest ^^

Opublikowano

Nie chodzi o wygląd. Chodzi o przewiew. W tym HP pewnie jest tylko 1 z tyłu wentylator. W Brutusie masz rozmieszczenie: 2x przód (na dole i możliwość montażu w zatokach 5.25 na zapinki), 1x dół, 1x góra, 1x tył, co daje bardzo solidny przewiew. W obudowie tej powinno być dosyć chłodno, żeby GPU i CPU się nie grzało zbytnio.

Opublikowano

Ja i tak nie mam z boku przykrywki jednej ^^

Jak narazie to problemu z przegrzaniem nie miałęm ;)

Opublikowano

No i co z tego, że masz rozebraną ściankę, jak komputer wydaje ciepło i pobiera to ciepło które wydaje (wiem, porąbane xD), bo nie ma ŻADNEGO przewiewu. Ja ci mówię, że masz brać Brutusa, a tą co masz wyjebać na złom, bo ona tam tylko będzie dobra.

Opublikowano

Nie zbyt, nie zbyt. Przede wszystkim brak filtrów przeciwkurzowych na siatkach, wygląd jakiś z dupy. Przecież mówiłeś, że ona nie musi wyglądać. Chce ci się przepłacać 40zł?

Opublikowano

No ta nawet faniejsza ^^. No to tak na podsumowanie bo musze juz zmykać, z tym zestawem to co robić?

Opublikowano

No dobra, pomogles mi baaardzo. Jak sie moge odwdzieczyć? :)

Powiedz mi tylko, czemu taka droga karta? Nie da rady coś tanszego?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...