Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Suzuki dr 125

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc ;P

Mam pytanie dlaczego zakupiony motorek suzuki dr 125 1995 moze kopcic??? jak jest juz taki cieplejszy jak jest zimny to nawet nie widac jak spalina jakas idzie a jak sie nagrzeje to kopci

sumie to ze kopci to nic bo trzyma sie obrotow nie gasnie a pali na dotyk ale czuje ze czasem tak jak by sie nei mogl wkrecic w obroty albo ze spada z obrotow i prawie gasnie

z góry thx;P

ps. wiem ze to forum do gier ale to sa pogaduszki wiec kazdy sie tu moze wypowiedziec;P

1341833700-U255743.jpg
Opublikowano

Zła mieszanka paliwo-powietrze.

Wszyscy się chwalą, to i ja się pochwalę:

PC:
  CPU: 
Intel Core i7 6700K @ 4.5GHz
  COOLER: SilentiumPC Fortis 3 v2
  MOBO: MSI Z170A-G43 Plus
  RAM: 2x8GB HyperX Fury Black 2400MHz CL15
  GPU: Palit nVidia GeForce GTX1070 JetStream @ 2012MHz/4004MHz
  AUDIO: AIM SC808
  SSD: Goodram Iridium Pro 240GB
  HDD: Western Digital Caviar Blue 1TB 
  PSU: SilentiumPC Enduro FM1 550W
  CASE: SilentiumPC Pax M70 Pure Black v2

PERYFERIA:
  Monitor: 
Eizo EV2450
  Audio: Technics SA-AX540 + Altus 110 (modyfikowane) + Superlux HD681EVO + Brainwavz M1
  Klawiatura: SPC Gear GK530 RGB Kalih Brown
  Mysz: A4Tech Bloody Blazing A90
  Podkładka: A4Tech Bloody B-081 
  Gamepad: Microsoft Xbox One Wireless Controller + Asus BT400
  Drukarka: Brother MFC-7460DN
  Kamerka: Logitech C270

LAPTOP:
  Model: 
Lenovo ThinkPad X230
  CPU: Intel Core i5 3210M @ 2,5GHz
  GPU: Intel HD4000
  RAM: 2x4GB Samsung 1600MHz
  SSD: Samsung PM830 128GB
  SCREEN: 1366x768 IPS, matowy
  3G: Ericsson H5321 gw
  BATTERY: Lenovo 9 Cell Extended Life Battery 44++

Opublikowano

Za dużo paliwa i się dławi, albo za dużo powietrza i mieszanka jest zbyt uboga. Wyreguluj skład mieszanki :)

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

No gaźnik, bo pewnie to gaźnikowiec, podaje Ci za dużo powietrza, a za mało paliwa i mieszanka jest za uboga. Wyreguluj gaźnik.

ek0nlf.png
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

Up

Teksanian raport.

Ktoś cie pytał o zdanie?;>

Up2

tyle ze ja ostatnio czyściłem gażnik i all w srodku bylo ok chyba ze dlatego ze może ciągnąć olej? bo ma wlany 1litr a ma miec 850ml ???;>

1341833700-U255743.jpg
Opublikowano

Oj oj, chodziło Ci o suzuki drz 125? Jeśli tak - to jest 4 suw. Mechanik czy coś? -.-

Po 2 sprzedaj go bo jesteś noobem, tym sie nie jezdzi po wsi, zdaje mi sie ze ty to odebrales jako "motorek, polansuje sie po wsi". To jest motocykl do terenu/jazdy na torze.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Gość Teksanian
Opublikowano

Up

Teksanian raport.

Ktoś cie pytał o zdanie?;>

Up2

tyle ze ja ostatnio czyściłem gażnik i all w srodku bylo ok chyba ze dlatego ze może ciągnąć olej? bo ma wlany 1litr a ma miec 850ml ???;>

Mam w dupie twój report, ucz się polskiego, dzieciaku.

Opublikowano

A co ma kurde czyszczenie gaźnika do jego regulacji. Pewnie przy okazji czyszczenia rozregulowałeś skład mieszanki i tak wyszło. Oddaj do mechanika, żeby Ci gaźnik wyregulował.

A jeżeli brałby Ci olej, to z wydechu leciałby niebieski dym, jeżeli nie ma niebieskiego koloru to Ci tego oleju nie bierze.

ek0nlf.png
By
Miyoshi.

Opublikowano

iRokushou czyscilem gaznik i go regulowalem bo byl zle wyregulowany i caly zasyfiony ale all to robilem z mechanikiem wiec spoko ;] ale oleju raczej nie bierze i juz prawie nei kopci jak pojezdzilem troche

1341833700-U255743.jpg
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Oj oj, chodziło Ci o suzuki drz 125? Jeśli tak - to jest 4 suw. Mechanik czy coś? -.-

Po 2 sprzedaj go bo jesteś noobem, tym sie nie jezdzi po wsi, zdaje mi sie ze ty to odebrales jako "motorek, polansuje sie po wsi". To jest motocykl do terenu/jazdy na torze.

Chcialbym cie poinformowac ze ten motorek ma okolo 30 koni wiec mi wystarczy na nasze tereny chociaz znajac zycie to ty swoim syfem nie wyciagnal bys pod najmniejsza góre u nas:] i tak po za tym to nie jest suzuki 'drz' tylko suzuki DR

Mam w dupie twój report, ucz się polskiego, dzieciaku.

a ja mam w dupie ciebie i twoj polski jak bys byl madry to bys wiedzial ze pisze to na szybkiego i mi sie nie chce jakichś 'ś,ż,ó' pisac wiec zamknij morde

1341833700-U255743.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...