Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem dot. minecrafta

armatik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema ! Mam problem z minecraftem dot. lagow ! mam laptopa samsung n150, procesor 2 rdzeniowy 2x 1.66mzh intel atom, karte graficzna ok 256mb nivida(czy jakos tak) 1gb ramu i Minecraft na minimalnych nie chce chodzic (minimalnych ? - odl. tycia itp itd bez modow i textur packa ) A moi rodzice, maja laptopa samsung i650 i procesor 3mzh, ponad 1gb karty graficznej i 2 gb ramu i smiga jak ta lala !

Uwaga ! mam amerykanskiego windowsa !

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Wiesz o tym że laptopy nie są do gier.

Jedyne co zostaje OptiFine i wszystko na minimum.

P.S.

Intel Atom? Wtf?

Ty nie masz laptopa tylko netbooka ! To jest duża różnica.

Opublikowano

Na tym co masz mc Ci dzialac nie bedzie i nic z tym nie zrobisz. To netbook do internetu , jego przeznaczenie to surfowanie po sieci i i nnych mniej obciazajacych zadan.

1325845644-U48159.gif
Opublikowano

Taa laptopy nie są do gier ale mc powinno normalnie działać.Na tym słabszym laptopie,ale jak ci nie idzie to trzeba kupić sobie nowego lapka.Ale nie wiele masz slabszego lapka od mojego ja mam tylko lepszy procesor bo mam 2x 2,3gh.Ale na netbooku ci nigdy nie pójdzie

Opublikowano

Taa laptopy nie są do gier ale mc powinno normalnie działać.Na tym słabszym laptopie,ale jak ci nie idzie to trzeba kupić sobie nowego lapka.Ale nie wiele masz slabszego lapka od mojego ja mam tylko lepszy procesor bo mam 2x 2,3gh.

Kolega nie ma laptopa! Tylko netbooka! Zacznijcie rozrozniac sprzet. Intel atom nie ma zadnej wydajnosci! Ledwo przegladarka na tym dziala.

1325845644-U48159.gif
Opublikowano

BullShit.

Są robione specjalne laptopy do gier, tyle że są kure*sko drogie w stosunku do lepszego (w sensie sprzęt) PC'ta.

Ale fakt faktem, że na notebooku nawet jakby Ci poszedł Minecraft, to napewno by były ściny, zawieszki, haki itp, więc jak chcesz pograć jak człowiek, to lepiej zbieraj na lepszy komputer, bo ze ścinkami na dłuższą metę nie idzie. (znam z doświadczenia :D kiedyś miałem laptop gdzie GameBooster, OptiFine, teksturki 16x16 czy tam 8x8 i 20 innych programów nie pomagało ): bywa.)

Opublikowano

Dobra, wyszlo kup teraz na laptopa za 2.300zl :D 8x 3.3 mhz i grafika hd/3d i inne takie bajery, ile ok. bd miec na takim kompie FPSów ?

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Nie wiem, nie znam się na sprzęcie za bardzo, ale wiem, bo kiedyś widziałem ogłoszenia jakiegoś sklepu

Bodajże około 10 tysięcy za laptopa do gier spełniającego funkcje PC'ta za rok (który pewno by kosztował 4 tysiące +/-).

Dawno to było, bo ino chyba rok temu, ale wiem co widziałem :D

P.S I <3 Silkroad - Sygnaturka twoja

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...