Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] 40 fps na całkiem dobrym komputerze...

Uniq

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chciałbym podzielić się z Wami moim problemem. Mam 20-80 fps. Rzecz w tym, że komputer nie jest zły, wręcz przeciwnie nawet jeszcze trzyma poziom. Oto parametry:

Ram: 4 GB

System Operacyjny: Seven 64bit

Grafika: 9800GT wersja 1GB

Procesor: Athlon 7750 2x 2,71

Komputer coprawda jest dość zawalony, ale zawsze starałem się dbać o jego "czystość" itp. przepuszczam różnymi programami jak Advanced SystemCare, jakieś cleanery, usuwam różne śmieci... Mam nowe sterowniki. Zainstalowałem optifine, skonfigurowałem minecrafta na najlepszą wydajność pod względem fps, i mam marne 40 fps czyli to co było przed optifine... Ma ktoś jakiś pomysł?

Pozdrawiam.

Lubię to!

A teraz mały kącik humoru

:) Zapraszam :

yxdpso.jpg

rrwe.jpg

Opublikowano

To już wina kompa. Ja mam też dość mocny komputer i dochodzi do 30-60 Fps'ów nie instaluje jakiś tam teksturek czy innych rzeczy. spróbuj tak jak kolega mówi defregmenta zrób i zobacz czy coś to da. jak tego to zainstaluj Game Booster wyłączy niepotrzebne programy z Autostartu i powinno coś pomóc

Opublikowano

Usunąłem optifine wgrałem teksturki simplecraft, to chyba nie od nich, ale gdy się nie ruszam mam z 130-150 fps, a gdy się poruszam to 60-80

Lubię to!

yxdpso.jpg

rrwe.jpg

Opublikowano

Render na far? Jak tak to zmień na normal, ja mam komputer "rakietę" i na far mam lagi o.O a na normal nigdy nie miałem ścinki

Andrzej.png
Opublikowano

proste, coś ci musi w tle działać.

pszeczyść komp sprężonym powietrzem, gdy masz może okurzone go.

jak masz kurz to przez niego moze wydajnosc spadać....

Proszę o zdjęcie tych %. Dziękuję.

Opublikowano

Ja na lapku 3gb ram, karta 1gb mam około 100fps+, ale po formacie. Zapewne masz wiele wirusów. Wyczyść rejestr, przeskanuj kilka razy system, zdefragmentuj dysk. Jak to nie pomoże to format.

Opublikowano

Ja na lapku 3gb ram, karta 1gb mam około 100fps+, ale po formacie. Zapewne masz wiele wirusów. Wyczyść rejestr, przeskanuj kilka razy system, zdefragmentuj dysk. Jak to nie pomoże to format.

Nie mam wirusów. Napisałem, że dbam o komputer. Rejestr także mam czyszczony. Defragmentacja w smart defrag bo normalnej to bym nigdy chyba nie zrobił ^^

wpisz w google gamebooster ,zainstaluj optifine i ustawienia grafiki : fast pole widzenia:najmniejsze i powinno być 100+ :)

Używałem tego. Ani gamebooster ani optifine nie pomaga. A podobnież na procesorach 64bitowych pole widzenia powinno być największe (najlepiej)

://Edit

Nowe wieści. Na "tiny" skacze po 200-500, no ale cóż... To tiny ^^

Lubię to!

yxdpso.jpg

rrwe.jpg

Opublikowano

A ja zadam inne pytanie po co ci więcej niż te 40 klatek ? Rozumiem jak ci spada do 30 ale więcej niż te 40 klatek nie jest wymagane

Opublikowano

wpisz w google gamebooster ,zainstaluj optifine i ustawienia grafiki : fast pole widzenia:najmniejsze i powinno być 100+ :)

ty chyba glupi

z tym ustawienia grafiki : fast pole widzenia:najmniejsze i powinno być 100+

grafika fast ok ale pole widzenia ??? wtf?

wtedy na 15 kratek widac

a dalej nie

DAJ SOBIE NIE FAR NIE TINY TYLKO NORMAL

6rlpEiq.gif

Opublikowano

To, że innych ludzi oczy są ograniczone, to nie znaczy że ja nie mogę wychwycić tych fps, bo ja widzę ^^. Na multi to tak średnio jest 50-120...

Lubię to!

yxdpso.jpg

rrwe.jpg

Opublikowano

Ja ma mpodobny problem, komp grafa 2 gb , procek 4x 2,4 Ghz, 4 Gb ram, win 7 64 bity powyżej 60 fpsów nigdy nie miałem( nie licze 62, czy 61 :) ). Jak myślicie , czy to, że jest to lapek może mieć jakieś znaczenie ? Może na PC'tach lepiej MC pracuje niż na lapach ?

cj552_14mxpnc.jpg

Opublikowano

Java 64 bitowa już dawno zainstalowana : ) Ram też przydzielony z lauchera z przypiętego tematu.

Me too :)

Lubię to!

yxdpso.jpg

rrwe.jpg

Opublikowano

Moja rada jest taka :

Wlacz synchronizacje FPS'ow. Tzn. Wlacz ich ograniczenie aby nie skakaly do gory i w dol. Jak widzisz ciagle te 40-60fpsow to oko sie przyzwyczai i nie bedzie zwracal na to uwagi tak jakby ci skakalo ze 100 do 40. Zdaje sie ze w optifinie da sie wlaczyc ta opcje :)

Pozdrawiam

Opublikowano

Wywalic Skype GG itp.

Wgrac OptiFine

Render distance = Odległość renderowania dać na krótki

Powinno być ze 120 fps przy chodzeniu

Licze na like :)

Opublikowano

chuj. mam to samo. Komputer podobny, nawet lepszy, a 20-30 fps.

Nic mi nie pomagało poza zmniejszeniem obszaru renderowania.

Zmień na normal, różnicy w graniu nie odczujesz a będzie jakieś 15-20 fps więcej

jak dla mnie to wina win 7. Też mam, i dopiero od 7 ultimate 64 bit się zaczęły takie spadki. na xp 32 bit latało 100+

jak nic Cie nie trzyma przy sevenie to zrób formata i przesiądź się na xp

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...