Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Connection Refused

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Jestem niedoszłym twórcą serwera gry Metin2:)

Do rzeczy:

Stawiam serwer na plikach od kaszanka (tych czystych) wszystko śmiga ale nie ma sklepow itp więc znalazłęm pliki by androu i po wgraniu przez filezille wyskoczył mi w vpc błąd connection refused. Zrobiłem wszystko ze wszystkich poradników o tym prioblemie (tabelki itp). Błąd występował. skasowałem i założyłem serwer od nowa, działał, przeczytałem że trzeba było dodać chmody 777 więc wgrałem te pliki znow i dodałem chmody. wszystko powinno działać ale znowu mam connection refused:/

Proszę o pomoc.

Opublikowano

Sprawdziłeś, czy WSZYSTKIE tabelki w navicacie ci działają?

Pomagam w projektach dotyczących programowania (C++/C/Java/C#/inne). Jak masz jakiś problem, napisz do mnie, wspólnie poszukamy rozwiązania ;).

Opublikowano

A spróbuj od nowa wgrać baze danych. Zakładam, że masz pliki z roku 2011/2010. Masz tu bazę danych (by Xyli):

http://www.wupload.com/file/2652577442

Wgraj ją do ścieżki na swoim serwerze:

/var/db/mysql/

Nie jestem na 100% pewien, czy zadziała, ale spróbuj.

Pomagam w projektach dotyczących programowania (C++/C/Java/C#/inne). Jak masz jakiś problem, napisz do mnie, wspólnie poszukamy rozwiązania ;).

Opublikowano

nie używaj filezilla tylko winscp

923355450.png

90% Nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko i popcorn i darło się: "Skacz lamusie!"- wklej to na swoją sygnaturę!

Opublikowano

A Próbowałeś Fsck -Y Jak tak to napraw je ręcznie przez navicat quick repair lub extended.

1357070109-U588260.png

| exModerator Metin2 | MPC Media Team | Pro User | Expert Metin2 |

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...