Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut] Connection Refused I /Bin/Sh Przy Stawianiu Serwa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jeżeli stawiasz swój 1 prywatny serwer i pojawiają ci się błedy takie jak: Connection Refused lub /bin/sh

A pliki po wypakowaniu zajmują nieco ponad 4GB to ten tut może ci się sprzydać (możesz też nie mieć tego komputerka o rozmiarze 13kb)

1. Sprawdź czy twój dysk to FAT32 czy NTFS

Jeżeli NTFS to powinno wszystko działać a jeżeli FAT32 to własnie napisze co zróbić żeby pliki wypakowały się w pełni

2. Ściągnij program: Partition Magic 8.0

kliknij aby pobrać PM Full+Serial

3. instalujemy i włączamy program

4. wybieramy partycje jaka nas interesuje a nastepnie klikamy na nia prawym przyciskiem myszy zaznaczamy convert...

88144269.png

5. poźniej wybieramy NTFS i OK

6. komputer sie restartuje i sama partycja zmienia swoj typ pozniej gdy sie włączy powinno byc wszystko OK

UWAGA: NIE TRACIMY DANYCH NA DANEJ PARTYCJI :)

P.S. Wiem, że to dla wielu osób proste ale dużo osób mogło by sobie z tym nie poradzic.. sam miałem taki problem i że nie znalazłem na MPC takiego tutka postanowiłem go zrobić. Zawsze może się komuś sprzydać :)

Opublikowano

niewiele to ma do rzeczy, gdyż Connection refused pojawia się po nieprawidłowej edycji plików czy bazy danych lub złych wpisów w sysinstall. a bin/sh rzadko się pojawia ;)

Opublikowano

niewiele to ma do rzeczy, gdyż Connection refused pojawia się po nieprawidłowej edycji plików czy bazy danych lub złych wpisów w sysinstall. a bin/sh rzadko się pojawia ;)

nie przeczytałeś o co tu dokładnie chodzi.. connection refused nie koniecznie musi być przez edycje tabeli w navigacie, moze to byc spowodowane niepełnymi plikami serwerowymi i o to mi chodzi, o te błedy które występują gdy zaczynasz stawiac serwer a nie masz pojecia ze pliki sie do konca nie wypakowały... FAT32 ma ograniczenie pliku do rozmiaru 4gb a ja tu tłumacze co zrobic zeby nie było ograniczenia.

Opublikowano

Hmmm nie wiem czemu ale kto formatuje teraz na fat i 32 to bylo kiedys na 98 ^^ teraz to standard NTFS co do tutka sa inne sposoby naprawy np naprawa tabeli itp

Wiem kto jest swój, a kto zwykły pedał
Intel Xeon E5 1650 v2 16GB Ram 1 TB SSD 2x D500 3GB

Opublikowano

no nie powiem ze mam nowego kompa.. ale nie jest taki zły, dużo częsci wymieniałem.

teraz robia głównie NTFS, ale jakby ktos kupował stary dysk albo miał starszy to się sprzyda :P

[...] co do tutka sa inne sposoby naprawy np naprawa tabeli itp

ale to jest jeszcze przed tym jak dojdziemy do navigata...

ludzie czytajcie uważniej

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...