Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kilka pytań

razzeY

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nadal czekam na odpowiedzi, bo niektóre właśnie zmusiły mnie do napisania kilku zdań zaznaczonych czerwonym kolorem.

Witam!

Mam kilka problemów (pytań), dotyczących Metin2. Nie czekam z nimi już dłużej.

1. Jak sprawdzić czy gracz w grze, który chce sprzedać konto jest zaufany? Czy można to zrobić jakoś przez administrację Metin2? Że jak mnie oszuka, to może dostać kare itp.?

2. Czy jeżeli spokojnie się wymienimy, dostane email i zmienie hasło do emaila i gry, to jest jakaś możliwość że te konto zostanie mi skradzione? kolega w grze pisał mi o jakichś programach, które nawet jeżeli nie mam keya na kompie (skanowałem system) mogę stracić konto - podobno tak miał.

W punkcie drugim chodzi mi o coś typu keyloger, nie o "zablokowanie" emaila numerem telefonu i innym emailem. Sam mam tak pocztę zabezpieczoną i wiem jak to usunąć. CHODZI MI O PROGRAMY!

3. Czy jeżeli używam bota, to mogę dostać bana? Używam blokady HS by Misiekantos, która ma mi pomóc w "niewykrywalności".

Pisałem o tym, że jeżeli mam bota na kompie i chcę go używać, to czy blokada HS może "uniemożliwić" wykrycie mnie?

4. Jest jakiś działający bot na Windows XP? Który jest słabo wykrywalny i nie dostanę za niego bana? Pytanie dla tych, którzy używali przynajmniej jednego hacka do Metin2..

Nie proszę o komentarze typu "jest dużo tego na mpc" tylko o pomoc w szukaniu. Sam nie znalazłem.

5. Czy opłaca się wymienić śmiertelkę +9, ebo +9, srebrną +9, riba +9, fms'a +9 za konto 69lv BM skille M/G? Na koncie zostaje szpon +8 i kilka innych rzeczy (na koncie sury). Nieaktualne!

6. Do jakiego levela polecacie expić surą BM, by dobrze się wyrabiał w pvp i żebym nie musiał siedzieć po 10 godzin dziennie nad expieniem?

7. Jaki polecacie Build pod BM'a? Pod PvP, oczywiście.

Nagradzam Like'ami. Liczę na szybką odpowiedź.

challenger.png

Opublikowano

1. Jak sprawdzić czy gracz w grze, który chce sprzedać konto jest zaufany?

Niestety osoby z którą chcesz zawrzeć transakcję sprzedaży nie da się sprawdzić skoro jest mowa bezpośrednio w grze. Jeśli chodzi o osobę, która wystawiła konto jako aukcja na allegro zawsze możesz spróbować uzyskać informacji od osób które kupowały od tej osoby. Gdyby zdanie okazało się niby dobre że zaufana osoba a będzie całkiem inaczej wtedy możesz zgłosić sprawę na policję , osoba która oszukała będzie zobowiązana oddać Ci pieniądze. Osoby bezpośredni o z gry nie sprawdzisz i w ogóle takim osobom się nie ufa, gdyż z reguły są to oszuści .

2. Czy jeżeli spokojnie się wymienimy, dostane email i zmienie do emaila i gry, to jest jakaś możliwość że te konto zostanie mi skradzione? kolega w grze pisał mi o jakichś programach, które nawet jeżeli nie mam keya na kompie (skanowałem system) mogę stracić konto - podobno tak miał.

Z własnego doświadczenia nie polecam wymiany kontami i e-mailami poprzez grę, właśnie w ten sposób naiwni gracze zostają oszukani. Pamiętaj jednak mimo że zmienisz hasło do e-mail to Ci nic nie pomoże skoro były właściciel zna się na oprogramowaniu komputerowym. Istnieją programy, gdzie wystarczy znać login i hasło zdobędzie. Mimo tego przy każdym w sumie e-mailu można ustawić e-mail alternatywny, czyli e-mail który będzie nam służył do przypomnienia hasła do tego 1 e-maila, na tyle co mi wiadome każdy serwer pocztowy ma taką funkcję, lecz także poprzez numer telefonu.

3. Czy jeżeli używam bota, to mogę dostać bana? Używam blokady HS by Misiekantos.

Tak, możesz uzyskać na konto ban, gdyż bot jest to oprogramowanie wspomagające grę, czyli tak na prawdę grasz nie uczciwie co za to właśnie grozi stała blokada konta.

4. jest jakiś działający bot na Windows XP? Który jest słabo wykrywalny?

Na tyle co mi wiadome to nie, jeśli grasz na PL każdy hak zostaje przez nich wykryty, czasami zdarza się że nie, lecz wtedy gracze inni którzy nie cierpią haków zgłaszają Ciebie do administracji

5. Czy opłaca się wymienić śmiertelkę +9, ebo +9, srebrną +9, riba +9, fms'a +9 za konto 69lv BM skille M/G? Na koncie zostaje szpon +8 i kilka innych rzeczy (na koncie sury).

Nie opłaca się, takie eq które ty posiadasz obecnie na Pl trzeba zachodu, to że postać oferowana ma lvl wyższy to nie dowód lecz uważam że na tym lvl skille powinny być na g a nie na m, więc gdybyś zamienił byś na prawdę stracił.

WSZELKIE DODATKOWE PYTANIA PROSZE NA GG, ZNAJDZIESZ W PROFILU

Opublikowano

Czekam dalej na odpowiedzi, ale dziękuję.

//Nie spamuj.

challenger.png

Opublikowano

Wypowiem się ze względu iż, zamieniałem się wiele razy - ostatnio w sobotę i ludzie bywają bardzo uczciwi. :)

- Na pewno musi być uczciwy, uśmiechnięty, humorzasty i inteligenty. Chodzi mi o to, że jak gada z sensem i nie robi błędów ortograficznych, nie spieszy się z tą wymianą i ogólnie jest wyluzowany to jest on godny tej zamiany. Możesz zaryzykować dać pierwszy itemki kiedy chodzi o wymianę samego eq, jakby zaliczka. Gdy dochodzi do sprzedaży konta musisz być ostrożniejszy, na przykład zaproponuj pół ceny teraz i pół po tym jak Ci się zmieni e-mail. Polecam dokonać takiej transakcji na Allegro - sto procent uczciwości i pewności.

2. Czy jeżeli spokojnie się wymienimy, dostane email i zmienie hasło do emaila i gry, to jest jakaś możliwość że te konto zostanie mi skradzione? kolega w grze pisał mi o jakichś programach, które nawet jeżeli nie mam keya na kompie (skanowałem system) mogę stracić konto - podobno tak miał.

- On może mieć jakieś opcje do odzyskania hasła do e-maila na przykład " wyślij hasło sms na mój nr, albo pomocniczy e-mail "

Oprogramowań raczej nie znam ale na pewno jest wiele tego typu rzeczy.

3. Czy jeżeli używam bota, to mogę dostać bana? Używam blokady HS by Misiekantos.

- Za blokadę HS jest raczej nikła szansa... Chyba, że przez kamer moda, ale wspominasz już, że jakiś inny hack.

- Poszukaj... na MPC jest tego na prawdę sporo. :)

5. Czy opłaca się wymienić śmiertelkę +9, ebo +9, srebrną +9, riba +9, fms'a +9 za konto 69lv BM skille M/G? Na koncie zostaje szpon +8 i kilka innych rzeczy (na koncie sury).

- Jeśli masz kasę to konto 65-70 kupisz w granicach 30-50zł, moim zdaniem nie warto. :)

Poza tym na takiej zamianie możesz zostać łatwo oszukany.

Mam nadzieję, że w jakiś sposób pomogłem. ;)

E9mwj60.png
Opublikowano

Trochę up wyżej krótko i brak niektórych cennych informacji, zawsze każda pomoc się liczy. Autorze tematu dziękuje za plusa, jeśli jakieś pytanka śmiało. Ogólnie 1 pytanie wyklucza 2. Jeśli grasz na Pl nie polecam grać na wspomagaczach.

Opublikowano

Tego nie sprawdzisz czy gracz, który chce sprzedać konto w grze jest uczciwy. Według mnie najlepszym sposobem kupna kont, przedmiotów, yangów za pln'y jest kupno przez znaną wszystkim stronę allegro.pl tam nikt Cię nie oszuka, a jeśli jednak to piszesz do administracji allegro, że taki i taki użytkownik Cię oszukał, a więc oni oddają Ci pieniądze jakie ty dałeś tamtemu, a potem masz z tamtym użytkownikiem sprawę w sądzie, a ktoś z allegro też tam jest.

Hasło do emaila, może on odzyskać poprzez pytanie jakieś typu. Ile masz lat? To on tam odpowiada i np. przychodzi mu na telefon sms z hasłem do konta. Albo nie polecam Ci kupować kont z gmail.com, ponieważ tam przy rejestracji w razie gdy zapomnisz hasło podajesz numer telefonu by było to twoje zabezpieczenie w razie gdy właśnie tego hasła zapomnisz. A ty "głupi" kupiłbyś konto z takim emailem, to tamten może sobie spokojnie hasło do tego emaila przypomnieć.

Jeżeli masz zablokowany HS to nie powinieneś bana dostać chyba, że jakiś gracz zgłosi Cię do supportu, a im nagle zacznie się chcieć sprawdzać wszystkie zgłoszenia.

Na naszym forum jest sporo botów, wykrywalnych i tych mniej. Ale gdy chcesz zmniejszyć jego wykrywalność powinieneś zainstalować hs i po prostu grać śmiało. A kawałek odp. do tego pytania również masz w wyższej odpowiedzi.

Według mnie nie opłaca się. Bo z takim eq bodym możesz śmiało wbić dość wysoki lvl. A wątpię, że byłaby osoba, która by Cię nie oszukała z tym.

Opublikowano

Podam parę alternatywnych rozwiązań;

ad1.

Rozmowa na skype, zapytaj czy ma allegro, jeśli tak czy wystawi aukcje (i sprawdź jego komentarze), nawet jeśli nie masz konta, niech pokaże Ci swój profil allegrowicza .

ad2.

Po zmianie e-maila na swojego, bez keyloggera na pececie osoba wymieniająca może co najwyżej zrobić "przypomnij hasło" na stronie serwera/gry/portalu o którym mowa .

ad3.

Możeszm ktoś może Cię zauważyć, nagrać filmik lub zrobić screena i raptem wyłapiesz bana .

ad4.

Easymt2 + blokada HS (bez peelerynek)

ad5.

To już jak uważasz .

Opublikowano

Podam parę alternatywnych rozwiązań;

ad1.

Rozmowa na skype, zapytaj czy ma allegro, jeśli tak czy wystawi aukcje (i sprawdź jego komentarze), nawet jeśli nie masz konta, niech pokaże Ci swój profil allegrowicza .

ad2.

Po zmianie e-maila na swojego, bez keyloggera na pececie osoba wymieniająca może co najwyżej zrobić "przypomnij hasło" na stronie serwera/gry/portalu o którym mowa .

ad3.

Możeszm ktoś może Cię zauważyć, nagrać filmik lub zrobić screena i raptem wyłapiesz bana .

ad4.

Easymt2 + blokada HS (bez peelerynek)

ad5.

To już jak uważasz .

Szczerze za bardzo mu nie pomogłeś. Nie da się sprawdzić osoby z którą chcesz przeprowadzić transakcje. Jedynie co to spytać się osób lecz najpierw je znaleźć te co od tej osoby kupowały coś i się spytać czy jest uczciwa ta osoba.

Opublikowano

Błyskotka, przestań spamić tymi postami.

W tym temacie widzę już trzy Twoje posty i tylko jeden był przydatny.

Moim zdaniem już powinnaś mieć 60% warna, to mnie denerwuje w tej chwili mimo iż jestem spokojnym człowiekiem..

Nadal czekam na odpowiedzi. Jednak nie wymieniam się eq za konto, gdyż zbyt się boje o moje eq. Dodam trochę pytań zaraz.

challenger.png

Opublikowano

Błyskotka, przestań spamić tymi postami.

W tym temacie widzę już trzy Twoje posty i tylko jeden był przydatny.

Moim zdaniem już powinnaś mieć 60% warna, to mnie denerwuje w tej chwili mimo iż jestem spokojnym człowiekiem..

Nadal czekam na odpowiedzi. Jednak nie wymieniam się eq za konto, gdyż zbyt się boje o moje eq. Dodam trochę pytań zaraz.

Nie jesteś od zwracania mi uwagi, po za tym w postach trzymam się dyskusji na poświęcony temat, poprawiłam głupotę up wyżej i mam do tego prawo bo już nie mogę patrzeć jak gadają głupoty.

Jeśli chodzi Ci o keylloger jest możliwość że zostanie wysłany na ten e-mail, wtedy wszystko co wpisujesz na klawiaturze osoba która wysłała keya dostaje.

Opublikowano

1. Jak sprawdzić czy gracz w grze, który chce sprzedać konto jest zaufany? Czy można to zrobić jakoś przez administrację Metin2? Że jak mnie oszuka, to może dostać kare itp.?

Raczej tego niestety nie sprawdzisz.. lepiej wymieniać się z kimś zaufanym - kolegą z reala , albo z kimś co się go zna.

2. Czy jeżeli spokojnie się wymienimy, dostane email i zmienie do emaila i gry, to jest jakaś możliwość że te konto zostanie mi skradzione? kolega w grze pisał mi o jakichś programach, które nawet jeżeli nie mam keya na kompie (skanowałem system) mogę stracić konto - podobno tak miał.

No jakbyś miał keyloggera to Ci ktoś może konto ukraść. Nie pobieraj byle jakich hacków , nie odbieraj od wszystkich plików na GG itd. to keyylogera nie załapiesz.

3. Czy jeżeli używam bota, to mogę dostać bana? Używam blokady HS by Misiekantos, która ma mi pomóc w "niewykrywalności".

Za każdego hacka/bota jest ban. Jak używasz blokady HS "się nie skapnie" , że masz botka , ale jak Cię zgłosi gracz do supportu albo GM się sam "skapnie" to bana załapiesz.

4. Jest jakiś działający bot na Windows XP? Który jest słabo wykrywalny i nie dostanę za niego bana? Pytanie dla tych, którzy używali przynajmniej jednego hacka do Metin2...Nie ma nie wykrywalnego hacka , a tym bardziej na PL.

6. Do jakiego levela polecacie expić surą BM, by dobrze się wyrabiał w pvp i żebym nie musiał siedzieć po 10 godzin dziennie nad expieniem?

Starczy do 35lv-50lv.

7. Jaki polecacie Build pod BM'a? Pod PvP, oczywiście

Trzeba maxować w inteligencje.

Więcej tutaj w dziale "tutoriale".

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...