Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie Czy privem mozna zarobic na globalu?

czekierap

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy jest jakis priv na ktorym z pomoca hackow szybko zarobie i bede mogl to wymienic za jakies konkretne eq na globalu? nie musi byc 5b wiadomo ale chociaz jakies zabawki +9. Jezeli tak to ktory server prywatny wybrac na czym zarabiac i jakie hacki beda mi potrzebne?

Opublikowano

wątpie ze ktoś będzie takim "matołem" żeby zamieniać się eq z globala na priv bo i tak priv kiedyś padnie.

1385378412-U477327.png

By Miyoshi

Opublikowano

Przede wszystkim nie zamieniaj eq z Pl na rib, gdyż priwy wieczne nie są. Pl jednak sitnieje i istnieć będzie gdyż gra jest bardzo popularna więc nie widzę przeszkód poźniej aby nawet sprzedać sobie postać i zarobić pieniądze

Opublikowano

Jednym z privów, gdzie wymienisz eq priv-PL jest Balmora, drugim Tiveria, podejrzewam, że na każdym hardzie.

Może kiedyś będzie ;p

Opublikowano

Sorki ale jesli chodzi o privy to ja zielony. Na kazdym hardzie co to znaczy? I na czym moge tam zarobic? :)

Hard czyli trudny serwer, exp tylko kilka razy większy od pla. wątpie że będzie Ci się chciało grać na hardach bo to wymaga trochę czasu ;>

Opublikowano

Sorki ale jesli chodzi o privy to ja zielony. Na kazdym hardzie co to znaczy? I na czym moge tam zarobic? :)

Hard- serwer niewiele łatwiejszy od PL, zarobić tam możesz hmmm różnie,zależy od serwera, na forum danego serwera powinny być poradniki. Ja raczej nie gram na hardach, jak już coś to na medium/easy, aby odpocząć od PL'a

Może kiedyś będzie ;p

Opublikowano

Jest wiele i nawet jeszcze więcej ofert eq PL na Priv... ;)

Sam osobiście wczoraj zamieniłem z Yitian2 ( serwer typowo pod IS - ale nie musisz nic wydawać aby się dorobić )

Czyli z poleconych:

- Yitian2 ( Typowy is, jedna broń kosztuje na allegro 30-50zł )

- Balmora ( Solidny Hard, ludzie wymieniają )

- Tiveria ( Również Hard i przyjemny przy wymianach )

Te serwery są tylko najbardziej rozchwytywane, chociaż Yitian2 nie ale mi się poszczęściło, więc Balmora i Tiveria - a najbardziej polecam na Balmorze. ;)

E9mwj60.png
Opublikowano

Polecam Balmorę - dużo osób kupuje rzeczy na allegro i wymienia za eq na PL. Jeżeli się nie spodoba to polecam Tiverię (sam gram) czy Yitian2. Z tych privów możesz osiągnąc swój cel ale myślę, że z innych hard też.

Opublikowano

Już Ci piszę jak ja zrobiłem:

Grałem na EliteMt2. W miarę eq się drobiłem do pvp (all klasy + wojenne). To jest max 1 miesiac ciaglego dropienia (po 6h dziennie i wiecej) Wyceniłem sobie je na 140kkk. Wszystko sprzedałem za yangi. A yangi sprzedałem na Allegro wszystkie! 1kkk za 2zł! Wszystko sprzedałem i potem sobie za ta kase kupiłem itemy na s26 :) I jeszcze trochę mi zostało :)

Opublikowano

A jak polecacie zarabiac? Konkretne metody? Moze wymieniac kase na priv za kase na global? Albo jakie itemy? Bo jestem zielony musze wiedziec jak zaczac i czy wgl oplaca mi sie zarabiac na tym :)

Opublikowano

A jak polecacie zarabiac? Konkretne metody? Moze wymieniac kase na priv za kase na global? Albo jakie itemy? Bo jestem zielony musze wiedziec jak zaczac i czy wgl oplaca mi sie zarabiac na tym :)

Kasy na priv za kasy na globalu nie polecam wymieniać, tylko jak kolega up wspomniał - sprzedajesz yang np. na balmorze za pln, i za te pln kupujesz yang globalu ;> inaczej Cię mogą w bambuko zrobić. a na balmorze wg mnie najlepszy zarobek to siedzenie bodym 35lv w m2 na metkach, lub sura wp 75 i siedzisz na 7 piętrze w dt ale to byś musiał poświęcić trochę czasu na zrobienie tej sury.

Opublikowano

Są ludzie którzy wymieniają eq z privów na global czy też odwrotnie, głównie są to serwery stabilne oraz popularne takie jak np. Yitian2 czy Balmora - da się zarobić, da. :)

71e6d390a9ea69700661668b284f3652a2f3e5d1

Opublikowano

wątpie ze ktoś będzie takim "matołem" żeby zamieniać się eq z globala na priv bo i tak priv kiedyś padnie.

Global też kiedyś padnie, jak internet przy tym też słońce i świat . Jednak nadal żyjemy, a nawet umrzemy . Skoro umrzemy, to po co żyjemy?

@top

Pandoramt2, elitemt2 itp . na tego typu serwerach, gdzie gra dużo ludzi i leca sztabki imo. da się łatwo i dobrze zarabiać, wystarczy mieć małego expbota + auto pelerynki i bojowca na białe tygrysy przy autpocie i Dh, sztabki zbiera sam, a Ty sprzedajesz je na allegro :) .

Opublikowano

Tak jak Up, serwery prywatne są formą uproszczoną orginału, na privie w zależności jakim godzina a 2 godziny i masz max eq a na Pl jednak tzreba sie postarać o dobre eq i nie przez kwestie 2 a 3 dni tylko miesięcy.

Opublikowano

Ja miałem taki przypadek ze za sure BM na Guerra koles mi dał Ninja Daggera 82 lv 3 skile p 1 G10 i EQ Na Feniksie Miał mi dac jeszcze stal +7 i bezdy +2 ale cos nie wypaliło

Teraz szukam kogos kto mi da mentala +70 z eq i podobnymi skilami.Ktos zainteresowany ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...