Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM] Minecraft Niezyndyfikowany problem

konradosss42pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , otóż mam taki problem że gdy włączam Minecrafta wszystko działa OKI lecz po 5 minutach nagle...zaczyna tak sie ścinać że szok nic sie nieda robić . Na początku działa bardzo szybko nic sie nie ścina. Tak sie robi od Windowsa 7 . Gdy miałem windowsa XP nic takiego niebyło.... mam dobrą karte graficzną , 2 gb ramu , dużo miejsca , niewiem co robić...wszystkie gdy zawsze szły mi na największych rożdzielczościach i na dużych fps...Co mam zrobić aby mi sie nie ścinał minecraft po 5 minutach? Prosze o pomoc :(

Opublikowano

Na Piracie standardowo daje 512 mB Ramu. Mozna to zmienic wystarczy uzyc Start.bat

sygna4.jpg
Opublikowano

1. Zainstaluj moda OptiFine ( tak, jest na 1.2.4 ),

2. przydziel więcej ramu korzystając z MCpatchera lub używaj tego launchera :)

http://www.mpcforum.pl/topic/481266-nowy-launcher-minecrafta-new-minecraft-launcher/

3. Aktualizacja sterów i javy

4. graj ew. na mniejszych ustawieniach , co przy takim kompie nie powinno robić problemów

a jak dalej to samo to powiedz czy masz kartę graf. zintegrowaną , jeśli tak to zmnejsz odległość renderowania z FAR na mniejszy

Opublikowano

Podaj dokładne dane sprzętu, może jakiś wirus?

Pokaż jeszcze co tam w procesach masz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...