Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Warwick -czyli Wilk Rozku...

humek24

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Warwick_Feral.jpg

Historia postaci

Warwick uważał się za jednego z najpotężniejszych i wielbionych ludzi w całym mieście-państwie Zaun. W czasie swojej niesławnej kariery alchemika zdobył wiele zaszczytów, z czego największym była możliwość służenia w noxiańskim wojsku w czasie ich kampanii w Ionii. Z dala od frontu, Warwick i jego uczeń, Singed pracowali bez przerwy, w celu tworzenia przerażających mikstur dla tej armii. Jego sztuka była tak dobra, że nawet najlepsi ioniańscy lekarze - pod przywództwem Gwiezdnego Dziecka, Soraki - mieli trudności ze zwalczaniem trucizn oraz bronii chemicznej, wytworzonych przez jego nikczemny umysł. Jego dzieła siały tak olbrzymi terror, że jego imię stało się przekleństwem w ustach Ioniańczyków, którzy zaczęli określać go mianem 'Twórcy śmierci.'

Jednakże nawet osoba znajdująca się pod ochroną Najwyższego Dowództwa Noxus nie znajduje się poza zasięgiem zemsty. Gdy Soraka przemierzała obszary poddane atakom chemicznym Warwicka, nie była w stanie opanować swojej furii. Sprowadziła na niego gniew kosmosu, pragnąc żeby jego wygląd odzwierciedlał jego okrucieństwo - klątwa tak silna, że pozbawiła ją jej boskich mocy. Wewnątrz swojego laboratorium Warwick został opętany przez okrutne pragnienie. W chwili gdy jego uczeń obserwował jego przemianę w przerażeniu, Warwick uciekł w odległe miejsce, mrożące krew w żyłach, a wycie znaczyło jego ścieżkę. Stał się wilkołakiem, dziką, morderczą bestią. Dziś Krwawy Łowca walczy dla Noxus w League of Legends... dziękując za przekleństwo swojemu znienawidzonemu przeciwnikowi.

'Gniew bestii uzupełnia jego myśliwską naturę' -- Szalony Chemik, po ujrzeniu przemiany jego mistrza

Plusów i minusów nie będę opisywał, każdy który nim zagra.. Pewnie sam zobaczy jego potencjał

Skile

EternalThirst.jpg

Eternal Thirst

Passive

Każdy atak Warwicka przywraca mu 6 pkt. zdrowia. Ilość przywróconego życia zwiększa się o 6 pkt. na poziomach 7 i 13. Każdy kolejny atak przeciwko temu samemu celowi zwiększa wartość leczenia.

HungeringStrike.jpg

Hungering Strike

Q

Uderza przeciwnika za wyższą z dwóch wartości – obrażenia magiczne równe 75/125/175/225/275 (+1) bądź 8/11/14/17/20% maksymalnego zdrowia przeciwnika (stworom zadaje tylko określoną ilość obrażeń) oraz przywraca Warwickowi zdrowie równe 80% zadanych obrażeń.

Cena: 70/80/90/100/110 pkt. many

Zasięg: 400

HuntersCall.jpg

Hunters Call

W

Warwick wyje, co wzmacnia sojuszniczych bohaterów w okolicy. Zwiększa to prędkość ataku Warwicka o 40/50/60/70/80%. Pobliscy bohaterowie otrzymują połowę tej premii. Efekt trwa 10 sekund.

Cena: 35/35/35/35/35 pkt. many

Zasięg: 20

BloodScent.jpg

Blood Scent

E

Po włączeniu: Warwick wykrywa wrogich bohaterów, posiadających mniej niż 50% życia w odległości do 1500/2300/3100/3900/4700. Kiedy wyczuje takiego przeciwnika, zyskuje premię 20/25/30/35/40% do prędkości ruchu.

Cena: Darmowa

Zasięg: 20

InfiniteDuress.jpg

Infinite Duress

R

Warwick rzuca się na bohatera przeciwnika, przygważdżając go na 1,7 sekundy. W tym czasie atakuje go 5 razy, zadając obrażenia magiczne równe 33% obrażeń od ataku plus 40/60/80. Podczas działania Bezkresnej Niewoli Warwick otrzymuje premię 30% do kradzieży życia.

Cena: 100/125/150 pkt. many

Zasięg: 700

Rozdawanie skilli

skillSeqWarwick.jpg

Specjalizacje

Tutaj Mam kilka propozycji.. Można zrobić masteriesy typowe pod Jungle.. Czyli..

34014628113380056622.jpg

Teraz pokaże wam drugą możliwość- Czyli Masteries pod AD..

39422815060982469826.jpg

Teraz Trzecia możliwość.. Czyli Masteries pod AP

11261631628157533716.jpg

Runy

Tutaj jest kilka możliwości.. Nie posiadam screenów z runami bo jeszcze ich do końca nie złożyłem.. Więc napiszę tu tylko jakie te runy złożyć bez screenów..

:)

Więc tak..

Marki-AD Per lvl -Daje to 22 AD na 18lvl

Seale-Je proponuje dać w armor. Płaskie.. Armor się przyda w jungli..

Glyph-Je propnuje w AP Per lvl.. Gdyż ten build działa na Hybryde.

Itemy

Więc tak Zaczynamy z.

1029.png i 5x2003.png To pozwoli nam junglować spokojnie.. Jak i być na linii przeciwko AD

Następnie

1029.png Przerabiamy na3106.png i dokupujemy 1001.png

wracamy na linie/jungle i próbojemy uzbierać 1500 golda. Na

to jest nasz trzeci item do kupna.. wracamy na linie/Jungle i zdobywamy kase. -Ganczymy itd.

1001.png Przerabiamy na3006.png

a

3106.png na 3126.png No i teraz można już fajnie kosić..

Lecz nie mamy za dużo dmg.. A jak mówiłem mój build opiera się na hybrydzie .. To tak.. Jako następny item kupujemy3144.png i 3145.png Które zamieniamy na3146.png .. UWAGA!- Pamiętaj o używaniu Tego itemu.. Przydaje się.

Dobra Jako następny item kupujemy

1026.pngi 1037.png Które zamieniamy na3124.png

Jako ostatni item kupujemy coś w survi.. Może to być

3022.png Jak masz problem z dogonieniem przeciwników.. jak masz problem z HP..3083.png albo jak nie masz problemu z niczym3078.png

Early Game..

Lane

Jeżeli stoisz na lini.. Podbiegaj do przeciwnika. Próbując harasować go z "Q" Jeżeli ktoś przygniata cię to turreta. Podchodzisz do minionków z gotowym "Q" żeby nim lasthitnąć...

Jungler

Zaczynasz ganczyć od 3 lvl.. Bez reda się nie ruszaj.. Robisz blue, Wolfy i idziesz odrazu na reda..(Jak wiesz że nie dasz rady to Duszki i Golemy)

Gankować zaczynasz włączając W podbiegając i uderzając autoatak + "Q"..

Jak masz 6 lvl to już poezja.. Poprostu wyskakujesz z krzaków i walisz ulti

(Staraj się focusować papierowe postacie.. Nie rzucaj sie odrazu na Jarvana lub Shena tylko Ashe albo Cait)

Mid Game

Farmisz/ Gankujesz i Kupujesz itemy

Late Game

Z full buildem możesz się spokojnie rzucac w teamfighty np 2vs3.... Lecz nie kozacz..

Teamfighty zaczynasz od rzucenia W-Gdyż twoi sojusznicy dostają buffa do attack speeda.. + focusujesz ultem najbliższego AD carry/Ap Carry

Zakończenie

No to tyle.. w przyszłości ulepsze ten poradnik o screeny z stronami run..

:) Za wszystkie błędy przepraszam Jak zauważyliście jakiś to piszcie w komentarzach :)

Opublikowano

Nawet dobry tylko skille nie sa dość wyrazne oraz mi sie nie podoba item build. Moglbys opisac early / mid / late

Opublikowano

Build fatalny, chyba tylko na 2x lvlu nim coś ugrasz. Po pierwsze, jungle wiele lepiej zacząć z scepterem, po drugie, nigdy nie kupuje się na warwicka berserków - to nie ad carry, po trzecie, nie należy rushować madredów, a skupić się na survi. Powinieneś mieć wysoką przeżywalność przez całą grę. Ale nie ma się co dziwić, poradnik jest pisany przez osobę, która nie ma nawet kompletu run.

/e:

O kurwa, właśnie przeczytałem o mid game, ja pierdole :DDDDDDDDDDDDDDDDDD

mjut.png
Opublikowano

W sumie to nie komentuje.. Przetestuj build to się dowiesz.

Mam komplet run AP.. Ad kompetuje więc po co ten flame?

Opublikowano

W sumie to nie komentuje.. Przetestuj build to się dowiesz.

Mam komplet run AP.. Ad kompetuje więc po co ten flame?

Tutaj jest kilka możliwości.. Nie posiadam screenów z runami bo jeszcze ich do końca nie złożyłem.. Więc napiszę tu tylko jakie te runy złożyć bez screenów..

Nie mam zamiaru testować tego czegoś (buildu?), bo jedyne co bym osiągnął to kompromitacje. Widać, jakie masz znikome pojęcie o tej grze.

/e:

gdzie Ty tu widzisz flame? Nie atakowałem Twojej osoby, a jedynie krytykowałem build, które jest po prostu CHUJOWY

mjut.png
Opublikowano

Pff Wiesz co.. Sam zgrywasz proelo gracza :)

Jak widzimy Ty takim nie jesteś. Zagraj jeszcze z 150-200 normali i dopiero wtedy baw się w pisanie poradników.

mjut.png
Opublikowano

Build fatalny, chyba tylko na 2x lvlu nim coś ugrasz. Po pierwsze, jungle wiele lepiej zacząć z scepterem, po drugie, nigdy nie kupuje się na warwicka berserków - to nie ad carry, po trzecie, nie należy rushować madredów, a skupić się na survi. Powinieneś mieć wysoką przeżywalność przez całą grę. Ale nie ma się co dziwić, poradnik jest pisany przez osobę, która nie ma nawet kompletu run.

/e:

O kurwa, właśnie przeczytałem o mid game, ja pierdole :DDDDDDDDDDDDDDDDDD

Nwm po jakiego chuja scepter warwickowi, skoro on ma cały czas całe hp w jungle ale ok.

@Top Build chujowy ,etapy gry jakimś pokemońskim pismem. Nie da się czytać. Wbij 30 lvl i rób poradniki.

xxcafs.png
Opublikowano

1 z gorszych build jakie widzialem ,a co gorsza that rozklad skilli!!!!!

WtF łorłik z trinity albo gunblade.Takim łorłikiem zabijesz mocno zgnojonych przeciwnikow z statami rzedu 0/5 i 100 cs'a.Ni to survi ni konkretny dps.

Opublikowano

build słaby. Zobaczyłbym takiego ww to bym go wyśmiał i zreportował "słaby gracz". Na ww się AP nei robi Q uderza 20%maks. hp celu lub 275 (+1)(wybiera wyzszą wartość) więc AP zbędne. buty na m.pene. bo jego 2 skille biją magiczne a att. speed jest z W.

Z full buildem możesz się spokojnie rzucac w teamfighty np 2vs3.... Lecz nie kozacz..

z twoim buildem padniesz 1szy.

poradnik 1/10.

Opublikowano

A jednak nie.. Jakoś daje rade z tym buildem.. I nie narzekam.. Jakoś nie padam pierwszy jak to mówi @Up]

Uderza przeciwnika za wyższą z dwóch wartości – obrażenia magiczne równe 75/125/175/225/275 (+1) bądź 8/11/14/17/20% maksymalnego zdrowia przeciwnika (stworom zadaje tylko określoną ilość obrażeń) oraz przywraca Warwickowi zdrowie równe 80% zadanych obrażeń.

im więcej masz AP tym więcej HP ci da + Oblicze ducha ;)

Opublikowano
im więcej masz AP tym więcej HP ci da + Oblicze ducha ;)

tylko jak taki offtank ma 4k hp to z 140ap z twojego buildu 20% z jego hp będzie więcej. AP się nie opłaca na ww. AP ci HP nie daje. leczenie jest za 80% zadanego dmg > ap nie ma an to wpływy(bezpośredniego)

lepszy build

sorcerers-shoes.png/mercurys-treads.pnghorizontal-connect.pngwarmogs-armor.pnghorizontal-connect.pngatmas-impaler.pngwits-end.png/force-of-nature.pngfrozen-heart.pngspirit-visage.png

DMG, survi i lepsze leczenie z Q.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

jungle ww... odrazu napisze Good Luck

najgorsze co moze byc.. gank dopiero na 6 lv jest dobry inaczej nie ma co wychylac sie ://

jak dla mnie (gram w wiekszosci postaciami solo <top;mid>) ww sie nie oplaca bo tylko patrze i czekam na jego 6 bo wtedy mozna zaczac sie bac... ww bardziej sie oplaca na solo topa.

Pzdr.

Opublikowano

Słaby poradnik,

W 10s napiszę lepiej się sprawdzający build:

merce > blood madred / wits end > full tank(itemy na cdr frozen heart itd...)

Opublikowano

jungle ww... odrazu napisze Good Luck

najgorsze co moze byc.. gank dopiero na 6 lv jest dobry inaczej nie ma co wychylac sie ://

jak dla mnie (gram w wiekszosci postaciami solo <top;mid>) ww sie nie oplaca bo tylko patrze i czekam na jego 6 bo wtedy mozna zaczac sie bac... ww bardziej sie oplaca na solo topa.

Pzdr.

W dupie byles, gowno widziales.. WW to dobry pick w jungle.

V2tsZWpPX19fZXV3X19fNTQ2X19fTlVMTF9fXzNfX18xMDBfX19Qb2xhbmQucG5nX19fNF9fXzNfX18wMDAwMDBfX19zb2xv.png
Opublikowano

W dupie byles, gowno widziales.. WW to dobry pick w jungle.

Lee sin nocturne shyvana, alistar, volibear, jarvan, trundle -->> 7 lepszych picków do jungli. WW ma dobre ganki tylko po 6lvl, lub kiedy na linii jest stun, snare.

Specjalista
Opublikowano

Scoobany słuchaj ww w jungli to słaby pick . Zero CC .. no sorki ten jego ult tylko . Shyv CC nie ma za to ma dużego speeda, a tak to każdy dobry jungler musi mieć CC . WW to na solotopie ostatnio radzi sobie ładnie jako Lanewick, polecam poczytać na solomid.net

giphy.gif

Opublikowano

Wypowiem się że :

- Item build mi się nie podoba ,

- WW nie chodzę w jungle i nie mam zamiaru , jak to milion osób powiedziało : ,,Są dużo lepsi w dżungli niż wilk" .

NEVER JUNGLE WARWICK !

Opublikowano

Scoobany słuchaj ww w jungli to słaby pick . Zero CC .. no sorki ten jego ult tylko . Shyv CC nie ma za to ma dużego speeda, a tak to każdy dobry jungler musi mieć CC . WW to na solotopie ostatnio radzi sobie ładnie jako Lanewick, polecam poczytać na solomid.net

Zaprzeczasz sam sobie, ww to kiepski pick bo nie ma hard cc, typujesz tutaj shyvane ktora ma mniejsza moblinosc niz lee sin, a wiec dafuq? pocwicz.

Wypowiem się że : - Item build mi się nie podoba , - WW nie chodzę w jungle i nie mam zamiaru , jak to milion osób powiedziało : ,,Są dużo lepsi w dżungli niż wilk" . NEVER JUNGLE WARWICK !

Kazdy jungler mozebyc dobry w odpowiedniej sutuacji, taki ww jest bardzo dobry kiedy potrzeba ostrego focusu na kogos oraz kiedy potrzeba temowi survi i troche dmg. W warwicka daje aoe aspeed, czyli skaluje sie to swietnie kiedy masz w teamie ad solo top.

V2tsZWpPX19fZXV3X19fNTQ2X19fTlVMTF9fXzNfX18xMDBfX19Qb2xhbmQucG5nX19fNF9fXzNfX18wMDAwMDBfX19zb2xv.png
Opublikowano

Jezu Chryste, co tu się dzieje? Najgorszy build do ww jaki w życiu widziałem! Hybryda ww? Może wgl zbuduj ww tanka? Przecież ww to DPS albo jungler, chociaż powiem szczerze, że o wiele lepiej sprawdza się na lane niźli w jungli.

queen_chrysalis_sig_by_vinnieofsiftheads

Opublikowano

Jezu Chryste, co tu się dzieje? Najgorszy build do ww jaki w życiu widziałem! Hybryda ww? Może wgl zbuduj ww tanka? Przecież ww to DPS albo jungler, chociaż powiem szczerze, że o wiele lepiej sprawdza się na lane niźli w jungli.

DPS? masz na myśli PD IE BT berki?

lepiej wróć do grania na botach. WW MUSI mieć 40%cdr(masterki + spirit visage+ frozen heat) reszta sytuacyjnie np. wits end, warmog +atma. Czyli Offtank.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...