Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM] Wojny Gildii

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam problem, poniewaz kiedy wejdę na mapę wojen gildii to po 1-2 sekundach wyrzuca mnie spowrotem do M1... Mapy dodane do pliku index, ID MAP są tylko w game99 w CONFIG, wszystko tak jak być powinno a jednak dalej nie działa...

Co może być tego powodem?

I jeśli ktoś wie, to w którym pliku w kliencie spakowane są mapy do wojen gildii? Mówię tu o metin2_map_t3 i metin2_map_t4.

Jeśli znasz rozwiązanie i nie chcesz go podawać za darmo, to chętnie kupię od Ciebie to rozwiązanie (jak coś to PW).

Pozdrawiam.

Opublikowano

1 - odpalasz game99 tylko jeden raz? (jako osobny kanał)

2 - Sprawdź quest, chociaż to raczej nie to, ale warto spróbować .

3 - jest coś w syserr game99 ?

Opublikowano

Skorzystaj z mojego poradnika =)

http://www.mpcforum.pl/topic/584357-mini-tutjak-odbugowac-wojny-gildii-sf2010/

Opublikowano

1 - odpalasz game99 tylko jeden raz? (jako osobny kanał)

2 - Sprawdź quest, chociaż to raczej nie to, ale warto spróbować .

3 - jest coś w syserr game99 ?

1. Tak, tylko raz.

2. Questy są w porządku, normalnie przenosi mnie na wojnę gdy klikam na kopertę "Potwierdź" ledwo co się mapa załaduje i mnie wyrzuca.

3. Niestety patrzałem właśnie na to, ale nic nie ma.

pobierz nową mapke z innych plików i zobacz czy działa może poprostu bug mapki

Tak też robiłem - to samo :/.

Skorzystaj z mojego poradnika =)

http://www.mpcforum.pl/topic/584357-mini-tutjak-odbugowac-wojny-gildii-sf2010/

Przed napisaniem tego tematu, właśnie wpadłem na Twój temat, robiłem wszystko wg. poradnika i nic. :/

#temat

Wie ktoś , gdzie znajdę w kliencie mapę od wojen gildii? Może tam jest bugnięta...

Opublikowano

Ale ty wchodzisz jako wojna gildi czy teleportujesz się komendą... Bo jak teleportujesz się komendą to będzie Cię wyrzucało bo ona działa tylko na wojnie ^_^

eschra.jpg

Immortal-Metin - Już niedługo :)

Zapraszam!

Opublikowano

No jako wojna ;p, wybieram arene czy tam wojna na flagi i jak wojna się rozpoczyna to moment przenosze się na mapę 1-2 sec. i wracam do M1.

Opublikowano

Coś w mapie masz nie tak lub masz wgrany jakiś quest który wywala z wojny gildii. Przejrzyj dokładnie plik z questami i poszukaj czy nie ma tam czegoś dziwnego.

edit;

Czy to są pliki Badara ? bo jak tak to sprawdź czy ID mapy nie jest większe niż 3 cyfry bo jak jest to wywala.

3e34c90ca2.jpeg

Dla takich Emocji warto Żyć !

Opublikowano

Coś w mapie masz nie tak lub masz wgrany jakiś quest który wywala z wojny gildii. Przejrzyj dokładnie plik z questami i poszukaj czy nie ma tam czegoś dziwnego.

edit;

Czy to są pliki Badara ? bo jak tak to sprawdź czy ID mapy nie jest większe niż 3 cyfry bo jak jest to wywala.

To na pewno nie jest żaden quest, bo usunąłem wszystkie questy i zostawilem tylko te z wojen gildii i dalej to samo.

To nie są pliki badara, nie pokusiłbym się o ten syf :P. ID mapy mam 110 i 111 tak jak napisałem w 1 poście.

Opublikowano

Może jakieś logi z syserr i syslog z game99?

Dałbym, gdyby takie były, ale nie ma tam nic oprócz takich podstawowych błędów jak:

SYSERR: Mar 31 04:54:04 :: SetShopItems: Shop: no item table by item vnum #74215

SYSERR: Mar 31 04:54:04 :: SetShopItems: Shop: no item table by item vnum #76256

SYSERR: Mar 31 04:54:04 :: SetShopItems: Shop: no item table by item vnum #76256

SYSERR: Mar 31 04:54:08 :: LoadMotion: cannot find accumulation data in file 'data/monster/naga_mage/run.msa'

SYSERR: Mar 31 04:54:08 :: LoadMotion: cannot find accumulation data in file 'data/monster/naga_warrior/run.msa'

SYSERR: Mar 31 04:54:08 :: LoadMotion: cannot find accumulation data in file 'data/monster/naga_commander/run.msa'

Opublikowano

użyj plików mcn cc.pl jedyne które działają

wyjeb te badary srary czy jakos tak

No bez przesady, zajebiste załatwienie problemu - zmienić pliki serwerowe... Gdzie Ty się wychowałeś?

Mam prywatne pliki , żadne publiczne badary itd. nie znajdziesz ich w necie.

Poza tym, nawet nie wiadomo czy problem leży po stronie plików, bo tutaj wygląda jakby było OK...

Odpowie mi ktoś na pytanie, na które nikt jeszcze nie pokusił się odpowiedzieć?

GDZIE W KLIENCIE ZNAJDĘ MAPĘ OD WOJEN GILDII?

Opublikowano

No bez przesady, zajebiste załatwienie problemu - zmienić pliki serwerowe... Gdzie Ty się wychowałeś?

Mam prywatne pliki , żadne publiczne badary itd. nie znajdziesz ich w necie.

Poza tym, nawet nie wiadomo czy problem leży po stronie plików, bo tutaj wygląda jakby było OK...

Odpowie mi ktoś na pytanie, na które nikt jeszcze nie pokusił się odpowiedzieć?

GDZIE W KLIENCIE ZNAJDĘ MAPĘ OD WOJEN GILDII?

mmyf.jpg

Opublikowano

@tiffanus Wiem co mówię,badar sam w tych plikach nawalił tak by innym nie działało pozdro.

Nie interesują mnie twoje pliki,nie znajdę w sieci? założę się że 80% jest tutaj na forum :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...