Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak udostępnić internet przez kartę WiFi na USB ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, posiadam kartę WiFi na USB "TL-WN721N" za której pomocą

chciałbym udostępnić internet do telefonu.

Internet to radiówka 1 mb/s a telefon Samsung Galaxy Gio ale

to nie ma chyba żadnego znaczenia.

Dodam też że system operacyjny komputera to

Windows XP Professional.

Więc jak miałbym to zrobić ?

Opublikowano

@UP <faceplam> wyjdź....

Już 2 temat o którym nie masz pojęcia a w nim piszesz....

Internet idzie od Access Pointa po kablu do kompa.

Więc WiFi w domu nie mam dlatego kupiłem tą kartę by za jej pomocą udostępniać neta telefonowi...

Wiem że komputer musi być włączony ale to mi nie przeszkadza ;)

Opublikowano

Jak nie mam pojęcia ? na czym to oparłeś ? Przecież zapytałem się dobrze .... Nie opisałes skad amsz neta więc pomyślałem że masz dzięki tej karcie.... ehh ludzie ...

1.Odpalasz TP-LINK Wireless Configuration Utility

2.Advenced

3.SoftAP (Software acces point) zmieniasz na ON

4.Potwierdzasz OK

5.dla połączenia lokalnego musisz włączyć udostępnianie połączenia sieciowego i jako sieć dla której zezwalasz się łączyć za pośrednictwem tego komputera wybrać sieć bezprzewodową. Udostępnianie połączenia znajdziesz we właściwościach połączenia lokalnego w panelu sterowania.

I gites majonez.

Opublikowano

Nie, ja nie mam tam żadnych profilów.Mam windows 7 64 bit , dopiero co zainstalowałem ten program od tp-linka (specjalnie dla ciebie xD. normalnie sam windows tym zarządza.), nie uruchamiałem ponownie kompa, poprostu odpaliłem program i zmieniłem.Może spróbuj przeinstalować go ? Pobierając najnowszą wersję stąd: http://www.tp-link.c...722N&version=V1 , zjeżdżasz na sam dół i pobierasz "TL-WN722N_V1_Utility" (nie new, bo new jeset starsze o.0)

Opublikowano

normalnie wchodzi na połączenia sieciowe i udostępnia połączenie LAN poprzez wifi tylko kliknąc i gotowe, system sam poda konfiguracje

pamiętaj że udostępniasz połączenie które MA internet ( LAN ) dla połączenia które go NIEMA ( wifi )

z microsoftu :

by włączyć udostępnianie połączenia internetowego dla połączenia sieciowego, wykonaj następujące czynności:

1. Kliknij przycisk Start, kliknij polecenie Panel sterowania, a następnie kliknij dwukrotnie polecenie Połączenia sieciowe.
  2. Kliknij połączenie sieci lokalnej (LAN) lub połączenie telefoniczne, które chcesz udostępnić (połączenie, które jest używane do łączenia się z Internetem), a następnie w obszarze Zadania sieciowe kliknij opcję Zmień ustawienia tego połączenia.
  3. Na karcie Zaawansowane kliknij, aby zaznaczyć pole wyboru Zezwalaj innym użytkownikom sieci na łączenie się poprzez połączenie internetowe tego komputera.
  4. Jeśli to połączenie jest połączeniem telefonicznym i chcesz, aby numer był automatycznie wybierany, gdy dowolny komputer w sieci będzie próbował nawiązać połączenie z Internetem, kliknij, aby zaznaczyć pole wyboru Ustanów połączenie telefoniczne zawsze, gdy komputer w mojej sieci próbuje uzyskać dostęp do Internetu.
  5. Jeśli chcesz, aby inni użytkownicy w sieci mogli włączać lub wyłączać udostępnione połączenie internetowe, zaznacz pole wyboru Zezwalaj innym użytkownikom sieci na kontrolowanie lub wyłączanie udostępnionego połączenia internetowego.
  6. W obszarze Udostępnianie połączenia internetowego, w polu Połączenie sieci domowej, zaznacz połączenie, które jest używane do łączenia komputera udostępniającego połączenie internetowe z innymi komputerami w sieci.

a tu masz obrazkowo : http://magazynt3.pl/Udostepnianie-polaczenia-internetowego-w-Windows-XP/ ;)

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...