Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak zrobić serwer z własnym Launcherem ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam dziś nietypowe pytanie dla niektórych.

Chodzi mi o zrobienie serwera z modami który miał by własny launcher.

Gdy wpisuje w google jak to zrobić to niestety pokazuje mi tylko bukkit.

Jeżeli wie ktoś jak to zrobić prosiłbym o kontakt na PW lub pod nr gg (36835756) bądź skype Danielo412.

Jeżeli ma ktoś też o tym poradnik prosiłbym o link napewno nie tylko mi się to przyda ale też innym.

Jak jest już taki temat to przepraszam bardzo ale nie widziałem gdyż szukam to spontanicznie.

Bardzo dziękuje jeżeli ktoś odpowie.

Pozdrawiam,

Daniel

Opublikowano

no nie ukrywajmy, to sa lunchery, czyli zabawa w programowanie i do tego tut, CHYBA nie ma i nikt za free tego nie zrobi.

Proponuje w to miejsce robić gotowe paczki na zasadzie gracz sciaga wrzuca tylko tam gdzie trzeba i tyle. filozofi nie ma.

Opublikowano

@up Ale pomyśl logicznie czy każdemu graczowi chce się to robić?

A mam zamiar kupić wielki serwer z kilkoma osobami z YT więc nie wiem czy by to wypaliło

Opublikowano

Zastanówcie się..

Czy jakbyście napisali, np. Launcher na swój serwer do Minecraft, to byście od razu pisali TuT'a dla MPC forum? Nie sądzę.. Sam napisałem Launcher do Minecrafta, z działającą aktualizacją, sprawdzaniem wersji, systemem newsów, panelem użytkownika, systemem logowania jak z minecraft.net + skiny i pelerynki do tego, i dodatkowo jeszcze piszę sobie Item Shop SMS. I nie mam zamiaru pisać o tym TuT'a, bo jest to moja wiedza, pisałem to i dopracowywałem wiele godzin i cały czas poprawiam, i jest to nie ukrywajmy czasochłonne przynajmniej w przypadku języka AutoIt..

Wy chyba nie sądzicie, że można w 1 Tutorialu nauczyć każdego jak napisać taki Launcher? Jeżeli tak to śmieszni jesteście. Po za tym nikt chyba nie jest taki głupi, aby chwalić się swoim kodem launchera i udostępniać go całkowicie za darmo, bo jest to nie opłacalne, i każdy faktycznie wyjątkowy serwer, poszedłby dosłownie w pizdu, bo każde dziecko by mogło by taką aplikacje posiadać. Jeżeli chcecie mieć Launcher. Wysilcie mózgownice jeżeli posiadacie, i nauczcie się 1 języka porządnie, i napiszcie to i będziecie mieli zajebiaszczy serwer i doznacie dodatkowej satysfakcji.

Co do Topicu:

Nie ma takiego tuta, i mam nadzieję, że nigdy taki nie powstanie.

Tyle ode mnie..

Pozdrawiam

Opublikowano

Zastanówcie się..

Czy jakbyście napisali, np. Launcher na swój serwer do Minecraft, to byście od razu pisali TuT'a dla MPC forum? Nie sądzę.. Sam napisałem Launcher do Minecrafta, z działającą aktualizacją, sprawdzaniem wersji, systemem newsów, panelem użytkownika, systemem logowania jak z minecraft.net + skiny i pelerynki do tego, i dodatkowo jeszcze piszę sobie Item Shop SMS. I nie mam zamiaru pisać o tym TuT'a, bo jest to moja wiedza, pisałem to i dopracowywałem wiele godzin i cały czas poprawiam, i jest to nie ukrywajmy czasochłonne przynajmniej w przypadku języka AutoIt..

Wy chyba nie sądzicie, że można w 1 Tutorialu nauczyć każdego jak napisać taki Launcher? Jeżeli tak to śmieszni jesteście. Po za tym nikt chyba nie jest taki głupi, aby chwalić się swoim kodem launchera i udostępniać go całkowicie za darmo, bo jest to nie opłacalne, i każdy faktycznie wyjątkowy serwer, poszedłby dosłownie w pizdu, bo każde dziecko by mogło by taką aplikacje posiadać. Jeżeli chcecie mieć Launcher. Wysilcie mózgownice jeżeli posiadacie, i nauczcie się 1 języka porządnie, i napiszcie to i będziecie mieli zajebiaszczy serwer i doznacie dodatkowej satysfakcji.

Co do Topicu:

Tyle ode mnie..

Pozdrawiam

Kolego proszę mi tu nie insynuować i nie obrażać. I szczerze mało mnie obchodzi co napisałeś i swoje "wychwalanie" kieruj gdzie indziej. Wystarczyło: "Nie ma takiego tuta, i mam nadzieję, że nigdy taki nie powstanie."

@up Ale pomyśl logicznie czy każdemu graczowi chce się to robić?

A mam zamiar kupić wielki serwer z kilkoma osobami z YT więc nie wiem czy by to wypaliło

Jeżeli się chce grać to się chce instalować. Łaski się nie robi. A jeżeli nie to oznacza, że gracz nie był warty zachodu.

I tak jak nasz szanowny "wychwwalający" kolega napisał za free nie ma. Ale pewnie jak mu trochę "skrobniesz" to może Ci zrobi.

Swoją drogą nawet bym złamanego grosza nie dał za samo podejście.

Tyle w tym temacie.

• 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ja też pisze własny launcher, zostały mi aktualizacje(ale już wiem) i podpowiem Ci:

java -Xms512m -Xmx1024m -cp "C:\Users\NAZWAUŻYTKOWNIKA\AppData\Roaming\.minecraft\bin\*" -Djava.library.path="C:\Users\NAZWAUŻYTKOWNIKA\AppData\Roaming\.minecraft\bin\natives" net.minecraft.client.Minecraft

wpisz w cmd ;)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

wiem że to trochę odświeżanie ale dziubkowi w tym kodzie chodzi o to że otwiera się minecraft z plików :D więc masz już dobry początek bo możesz odpalić sobie lauchera ( a to zawsze coś) to chyba nie jest takie skomplikowane bo ja się w ogóle nie znam a widać to dobrze ;D

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Napisać launcher mogę;) jeśli ma być to prosty launcher z waszym update zawierającym mody+ waszym "skinem" i newsami bez dodatków typu wbudownym minecraft version changer nie miał bym z tym problemu. Oczywiście nie za darmo ale możemy umówić się na coś symbolicznego. Od razu podkreślam że grafikiem nie jestem więc grafika logo, ikony jak i tła musiał by być mi wysłana. Więcej na priv.

Pomogłem? Czekam na +

Opublikowano

Nikt nie chce napisać tuta ? :D Jak Panel Mineshafter można ściągnąć i tam macie cały kod logowania do minecraft.net ze skinami i pelerynkami + mysql... Wszystko tam macie. Więc Wszyscy UP Którzy pisali coś na temat danych logowania z minecraft.net nie pierd**** że sami to pisaliście. mineshaftersquared.com polecam wejść na ich forum i szukać tyle !!!..

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Nie mogę... koleś chce tut na napisanie programu -,- ile programów tyle do potengi n-tej możliwości ich stworzenia, nikt ci nie da tuta, latwiej było by udostępnić kod źródłowy, ale nawet z nim byś sobie nie poradził!

• 4 miesiące temu...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Zastanówcie się..

Co do Topicu:

Tyle ode mnie..

Pozdrawiam

Launcher w AutoIt ?

AutoIt czasochłonny?

Twój post był tak zabawny że aż nie mam siły na niego odpowiadać.

• 4 tygodnie później...
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Ja też pisze własny launcher, zostały mi aktualizacje(ale już wiem) i podpowiem Ci:

java -Xms512m -Xmx1024m -cp "C:\Users\NAZWAUŻYTKOWNIKA\AppData\Roaming\.minecraft\bin\*" -Djava.library.path="C:\Users\NAZWAUŻYTKOWNIKA\AppData\Roaming\.minecraft\bin\natives" net.minecraft.client.Minecraft

wpisz w cmd ;)

O.0 Dałeś kod batchowy do odpalenia minecrafta...

Naprawde sie przyda, szczególnie że teraz launcher ma inną komendę.

• 1 rok później...
Opublikowano

Koszt takiego launchera jest nie wielki, ok. 20-50 zł, jeśli masz gotową paczkę modów.

Opublikowano

Co wy tutaj wgl od***alacie?

Zastanówcie się, nie ma poradników? Jeszcze czego! -.-

Masz tutaj jeden:

http://www.mpcforum.pl/topic/778910-wlasny-launcher-z-auto-updaterem-do-serwera/

Wmawiajcie mu dalej, że żadnego nie ma.

Laucher da rade łatwo przerobić z gotowca, nie musisz bawić się w programistę.

//edit:

tutaj łap jeszcze, francuskie, ale działa :)

https://www.launchmycraft.fr/dashboard/login?redirect=http%3A%2F%2Fwww.launchmycraft.fr%2Fdashboard%2Fcreatelauncher
[nwm czy płatne :/ ]

­

Bez nazwy-2.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...