Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Praca domowa nieobowiązkowo

Gość

pd  

46 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy chcesz ?eby prace domowe by?y oceniane i przymusowe?

• Tak.
      13
    • Nie.
      33

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zwykłe wymigiwanie się z obowiązków... U mnie od początku nie było problemu z nauczycielami, ani z zadaniami. Zadawali z umiarem, jeśli ktoś się wyróżniał z tłumu (czyt. hałasował etc.) dostawał karne zadanie, nic więcej.. Jestem już w szkole średniej i ani razu mnie to nie spotkało. Podobnie jak, któryś kolega z góry, ja na lekcjach zazwyczaj "śpię" (czyt. myślę o Bóg wie czym), a w domu poświęcam tą godzinę na odrobienie zadania, o ile jest zadane. Od początku tego roku miałem zaledwie 40 przykładów z matmy i list miłosny z polskiego, także tragedii nie ma. Zawsze stawiano mnie przed wyborem - nauka, i dobra przyszłość, albo zabawa, i zła przyszłość, chyba wiadomo co wybrałem. Poza tym argumenty jakie podałeś, nawet nie są argumentami. Człowieku, ty jesteś w gimnazjum, gdzie każdy mieszka koło siebie, a u mnie jeden mieszka 50km za miastem, drugi w centrum, a trzeci na obrzeżach, tutaj pojawia się problem komunikacji. Co to jest przepisać te parę kartek, gdy nie było mnie w szkole.

2009 - słyszysz mnie?

Opublikowano

@up

Ale zrozum że nie każdy ma tak łatwo. Nauczyciele nadużywają swoich praw. To nie jest wymigiwanie się. To jest dojście do porozumienia a wy którzy skończyliście szkołe wyznajecie zasadę " Ja miałem sie trudzić to oni też". Dla waszej informacji nie gram i tym bardziej nie popieram gry metin2. Zwykłe naciąganie dzieci, uczenie jak obrażać i bezkarności w internecie. Mnie chodzi o to aby nauczyciel znał granice pracy domowej i ich przestrzegał. Zadanie 2-3 zadań nie jest męczące ale dla dzieciaka z podstawówki lub gimnazjum po 5 zadań z 8 przedmiotów to jest 40 zadań + zawsze jest jakaś kartkówka lub sprawdzian... Dodatkowo, dobra, niech będą te zadania . Mus to mus ale nie na przysłowiowe " pały" i nie jako kara za np zachowanie. Ktoś się źle zachowuje - uwaga. 5 uwag i telefon do rodzica... Nauczycielom w tych czasach jak już mówiłem nie zależy.

Do pana Moderatora www powiem wprost. Mieszkam po 2 stronie miasta. Nie chodzi o to że nie chce mi się przepisać. Nie ma od kogo. Jak nauczyciel daje na uzupełnienie zeszytów 2-3 dni a nigdy NIGDY nie ma tak żeby były osoby od których można przepisać. Typowa klasa ma 20 osób. Jak większość klasy ma braki to nie można pożyczyć zeszytu od kogoś kto też ma braki do uzupełnienia.

Ładnie koloruje nie po to że mnie się podoba. Po to aby wam się łatwiej czytało.

Rozumiem. Niektóre tematy są naprawde potrzebne mimo wszystko. Ale tematy na ten przykład z polskiego typu jak napisać list lub inne naprawdę nie potrzebne...

Pisanie listu - może się komuś podoba a komuś nie. Czy jest ktoś wśród Was kto pisze listy notorycznie? A czy ktoś z was obraził się za np błąd w wyrazie lub nie napisanie daty? Jak matematyka powiedział mój przedmówca . Liczenie miejsc zerowych, pierwiastkowanie jak ktoś chce się nauczyć to niech się uczy a nie wciska oświata dzieciom żeby do czerwca. U mnie rodzice uważają że oświata jest do reformy.

Praca domowa jest potrzebna. Nigdzie nie napisałem że nie jest. Mnie chodzi o nadużywanie jej i zadawanie bezsensownej lub przesadnej.

Z poważaniem Menober.

Opublikowano

@up

Ale zrozum że nie każdy ma tak łatwo. Nauczyciele nadużywają swoich praw. To nie jest wymigiwanie się. To jest dojście do porozumienia a wy którzy skończyliście szkołe wyznajecie zasadę " Ja miałem sie trudzić to oni też". Dla waszej informacji nie gram i tym bardziej nie popieram gry metin2. Zwykłe naciąganie dzieci, uczenie jak obrażać i bezkarności w internecie. Mnie chodzi o to aby nauczyciel znał granice pracy domowej i ich przestrzegał. Zadanie 2-3 zadań nie jest męczące ale dla dzieciaka z podstawówki lub gimnazjum po 5 zadań z 8 przedmiotów to jest 40 zadań + zawsze jest jakaś kartkówka lub sprawdzian... Dodatkowo, dobra, niech będą te zadania . Mus to mus ale nie na przysłowiowe " pały" i nie jako kara za np zachowanie. Ktoś się źle zachowuje - uwaga. 5 uwag i telefon do rodzica... Nauczycielom w tych czasach jak już mówiłem nie zależy.

Do pana Moderatora www powiem wprost. Mieszkam po 2 stronie miasta. Nie chodzi o to że nie chce mi się przepisać. Nie ma od kogo. Jak nauczyciel daje na uzupełnienie zeszytów 2-3 dni a nigdy NIGDY nie ma tak żeby były osoby od których można przepisać. Typowa klasa ma 20 osób. Jak większość klasy ma braki to nie można pożyczyć zeszytu od kogoś kto też ma braki do uzupełnienia.

Ładnie koloruje nie po to że mnie się podoba. Po to aby wam się łatwiej czytało.

Rozumiem. Niektóre tematy są naprawde potrzebne mimo wszystko. Ale tematy na ten przykład z polskiego typu jak napisać list lub inne naprawdę nie potrzebne...

Pisanie listu - może się komuś podoba a komuś nie. Czy jest ktoś wśród Was kto pisze listy notorycznie? A czy ktoś z was obraził się za np błąd w wyrazie lub nie napisanie daty? Jak matematyka powiedział mój przedmówca . Liczenie miejsc zerowych, pierwiastkowanie jak ktoś chce się nauczyć to niech się uczy a nie wciska oświata dzieciom żeby do czerwca. U mnie rodzice uważają że oświata jest do reformy.

Praca domowa jest potrzebna. Nigdzie nie napisałem że nie jest. Mnie chodzi o nadużywanie jej i zadawanie bezsensownej lub przesadnej.

Z poważaniem Menober.

Napisz do Ministerstwa Edukacji, jak Ci nie pasuje szkoła.

2009 - słyszysz mnie?

Opublikowano

Ja nie lubię odrabiać prac domowych, jednak teraz, kończę gimnazjum, testy itp. Dzięki pracom domowym lepiejprzygotowałem się do egzaminu. W 3 gimnazjum odrobiłem chyba wszystkie prace domowe. Wymaga to trichę wysiłku, jednak dzięki temu pogłębiamy naszą wiedzę. Edukacja to w 70% samodzielna nauka. Mimo tego jestem przeciwny zadawaniu 3 stron w zeszycie. Z przepisywaniem zeszytu, gdy było się nieobecnym czasem nie jest łatwo - dodatkowa robota w domu, jednak przepisując także więcej zapamiętujemy. :)

Opublikowano

Mi się wydaje, że większość osób, co narzeka, że nauczeciele się uwzieli nie widzi winy po swojej stronie, z drugiej strony są też przypadki nadużycia. Ci co tu piszą chcieli by nie mieć prac domowych. Może wam odpowie system nauki akademickiej, gdzie was nakierują, a wy musicie siedzieć przy książkach i się samemu zagłębiać, albo uwalenie. Wszystko fajnie, ale mie jednak odpowiadał system w szkole średniej i niżej, bo ktoś coś chciał przekazać, a na studiach maja Cie w dupie i albo umiesz, albo spierdalaj.

Cześć :)

Opublikowano

GDYBY nie było tak że kurwa na każdej matmie mam zadanie domowe i jeszcze kurwa nam załatwiła dodatkową lekcje w PONIEDZIAŁEK O 7 to bym miał to tej nauczycielki neutralne zdanie ale kurwa takie gówno robi na każdej lekcji... w 1 semestrze 8 jedynek za bz i chój

a tak to sb zrobie na przerwie i tyle np. dzisiaj przed wosem nauczycielka stoi 3 osoby dalej a ja sb przepisuje

Opublikowano

U mnie kolega nie zdaje z histori bo...... dostał 8 jedynek z zeszytu. (dysgrafia czy coś i brzydko pisze) pani sie nie może odczytać a on musi od nowa pisać zeszyt...

Opublikowano

Podstawówka 30 osób

Gimnazjum 28 osób

Technikum 33 osoby

Dziwną masz klasę

Integracyjna.

...............

nie chciałem kogoś urazić! :X

2009 - słyszysz mnie?

Opublikowano

po kur5a 1 Nic zwykły gimnazjalista nie zrobi z urzędnikiem RP.

po kur2a 2 Mózg ucznia w tym wieku działa na podstawie zapamiętywania np. na lekcji było gówno zrobione i zostaje zadane kilka stron do domu i my c%uja zrobimy tylko stracimy czas i do końca roku będziemy odpisywali

po kur4a 3 Sposób nauki nie jest uzależniony od samego nauczyciela ani od nas samych

po kur684795a 4 i najgorsze odpowiedzialność zbiorowa - jeden poje%owi zaczyna się na lekcji nudzic i coś mu zaczyna odpier$alać to wszyscy dostają zadania karne i dodatkowe bez oceny tylko więcej i więcej

Szkoła to zło i jakimbyś uczniem nie był to tak powiesz ;)

srodkowy_palec_koszulki_design.png

każdemu ch&jowemu nauczycielowi

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...