Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Piszę sprawdzian szóstoklasisty :(

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Jestem dobrym uczniem, średnią w 5 klasie miałem 4.9 a na te półrocze 4.8. Ogólnie jestem do niego przygotowany (ze próbnych miałem x2 32 pkt), ale boję się, że popełnię jakiś głupi błąd. Czy ten sprawdzian będzie decydował już o mojej dalekiej przyszłości, czy nie ma on wielkiego znaczenia na mój dalszy rozwój (gimnazjum, liceum/technikum) ? Nie wiem co o tym myśleć, nie mogę przestać w ogóle myśleć o tym sprawdzianie, brzuch mnie boli i głowa. Nawet wstaję regularnie o 5:00 żeby się uczyć : /

1328363902-U526345.png
Opublikowano

Nie ma wpływu. Ja miałem 37pkt i nic z tego sobie do gimnazjum nie robili. To taki sprawdzian dla Ciebie.

Wszyscy się chwalą, to i ja się pochwalę:

PC:
  CPU: 
Intel Core i7 6700K @ 4.5GHz
  COOLER: SilentiumPC Fortis 3 v2
  MOBO: MSI Z170A-G43 Plus
  RAM: 2x8GB HyperX Fury Black 2400MHz CL15
  GPU: Palit nVidia GeForce GTX1070 JetStream @ 2012MHz/4004MHz
  AUDIO: AIM SC808
  SSD: Goodram Iridium Pro 240GB
  HDD: Western Digital Caviar Blue 1TB 
  PSU: SilentiumPC Enduro FM1 550W
  CASE: SilentiumPC Pax M70 Pure Black v2

PERYFERIA:
  Monitor: 
Eizo EV2450
  Audio: Technics SA-AX540 + Altus 110 (modyfikowane) + Superlux HD681EVO + Brainwavz M1
  Klawiatura: SPC Gear GK530 RGB Kalih Brown
  Mysz: A4Tech Bloody Blazing A90
  Podkładka: A4Tech Bloody B-081 
  Gamepad: Microsoft Xbox One Wireless Controller + Asus BT400
  Drukarka: Brother MFC-7460DN
  Kamerka: Logitech C270

LAPTOP:
  Model: 
Lenovo ThinkPad X230
  CPU: Intel Core i5 3210M @ 2,5GHz
  GPU: Intel HD4000
  RAM: 2x4GB Samsung 1600MHz
  SSD: Samsung PM830 128GB
  SCREEN: 1366x768 IPS, matowy
  3G: Ericsson H5321 gw
  BATTERY: Lenovo 9 Cell Extended Life Battery 44++

Opublikowano

Zależy od szkoły, jak ja pisałem a było to 6/7 lat temu to każdy to zlał ciepłym moczem. Nie wiem jak u ciebie w szkole, lepiej się spytaj wychowawczyni czy kogo tam macie :D

Co za pytanie. xD

Opublikowano

Nie ma żadnego znaczenia. Jak napiszesz na 1 punkt to też Cię przyjmą do gimnazjum. A o liceum/technikum decyduje dopiero test na koniec gimnazjum. Nie masz się co przejmować. Wcale nie będzie trudno.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Ma wpływ jeśli chcesz iść do jakiegoś poważniejszego gimnazjum, BA! nawet musisz go dobrze napisać inaczej Cię nie przyjmą.

Ja pisałem, nie spinaj się bo potem błędy będziesz robił. 39 punktów na lajcie wycisnąłem.

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Hehe, chcę się dostać do gimnazjum nie w moim rejonie, więc będę musiał się trochę postarać :D Dzięki za informacje, strasznie się bałem. Heh...

1328363902-U526345.png
Opublikowano

Szczerze to nie wydaje mi się żeby to miało jakiś ogromny wpływ na twoją przyszłość , ja nigdy nie uczyłem się świetnie olewałem oceny itp. wystarczyło mi uzyskać dobry wynik na maturze i teraz robię to co lubię tj. studiuje bioinżynierię i mam już swoje konkretne plany na przyszłość .

Opublikowano

Wpływa to tylko na to że pujdziesz do lepszej klasy gimnazjum lub gorszej... (ogólna , sportowa , językowa)

PS: też pisze 3 ten sprawdzian KUR;F

Opublikowano

Ja też piszę we wtorek sprawdzian i się nie stresuję. Wszystko będzie dobrze!

Ja na ogół to dobrze się uczę. W piątej miałem 5.0, a na półrocze miałem 5.1. Myślę, że dobrze napiszę.

Dobrze, że mam takich nauczycieli, którzy nam ( mojej klasie) podali co powtórzyć.

Pozdrawiam.

pewdiepie fan :3

Opublikowano

ja to olałem całkowicie, ze średnią 4.1 miałem 27 punktów i w żadnym stopniu nie wpłynęło to na moje życie.

fs_overall.png

Opublikowano

Ja miałem średnią 4.25 i miałem w dupie ten sprawdzian nawet z ilością 2 punktów przejdziesz do gimnazjum ja miałem bodajże 22 walić to ;D

Nie martw się maturą to tak sprawdzianem gimnazjalnym trochę też aby wiochy nie było , ale do liceum lajtowo ;D

Podstawówka do dupy jak ten sprawdzian nic się nie martw napisz na te 30 jak chcesz nawet mniej lub więcej ;)

Opublikowano

Ja też pisze, i jestem wyluzowany ;) Gościu, spokojnie, wyluzuj, odpręż się i będzie dobrze :) Z właśnie takim podejściem możesz to zawalić ;)

1367303118-U250803.png

Wszystko trzeba od nowa...

Opublikowano

@UP

Dokładnie. Co do podejścia to się nie zgodzę. Niektórzy mają tak, że jeśli są strasznie zdesperowani to sobie przypominają jakieś rzeczy.

@top

To tylko podstawówka.

Weteran
Opublikowano

Ja napisałem na 38, a chodzę z kumplami normalnie co mieli poniżej 15 punktów...

To jest raczej mało ważne, już bardziej zależałoby mi na sprawdzianie gimnazjalnym..

1329036830-U154499.png
Opublikowano

To prawda z tym "poza regionem", tam patrzą na Twoje pkt wtedy, a test nie jest arcy trudny. Każdy pisze go dobrze.

951841430649214321545.png

Day after day.

Opublikowano

Właśnie. CZYTAJ POLECENIA. Ja często jak zobaczę swoje głupie błędy to zadaję sobie pytanie "co ze mną wtedy było?". To wszystko przez niedokładnie czytanie poleceń.

Opublikowano

Tak, jeśli dostaniesz 20 punktów to zostaje Ci tylko zamieszkać pod mostem -_-

Egzamin końcowy po 3 latach w gimnazjum jest bardzo ważny -_-

U mnie kumpel miał 8 punktów z tego testu po 6 klasie i tak do gim zawsze biorą.

/AceBoy: Nieregulaminowa sygnaturka

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...