Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Serwer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ściągnołem pliki serverowe z

http://www.mpcforum.pl/topic/297151-dlpliki-serwerowe-2010-od-xxxxpl-zrobione-w-caoci/

tej strony i nie wiem jak włączyc server. Ktoś napisał, że komenda ./start.sh, ale to nie dziala u mnie. Gdy wpisze /start pyta mnie jakie CH to biore 1. Niby się włącza, ale jak wchodze przez metka 2010PL przy pomocy metin2mod jest tylko łączenie i nic więcej. Wie ktoś o co chodzi??

Opublikowano

Gdzieś czytałem by zmieniać coś w root. Też musze czy to powinno wystarczyć?? Chodzi o to

http://www.mpcforum.pl/topic/290808-dl-mc-2010-v2-launcher/

Tam mam juz jakiś pong podany więc nie wiem czy tego czasem nie trzeba??

I kolejne pytanie w pkt, gdze mam rozkodowac metin2.bin jakims UPX. Nie wiem jak to zrobić, autor niby daje gotowy metin2client.bin, ale ja mam metin2.bin więc nie wiem czy to to samo, a pozatym download nie działa;/

Opublikowano

Dobra wrócimy do tamtych pytań jeszcze. Mam pytanie co do tych plików. Nie moge uruchomić servera komendą "./start" ani "./start.sh". Wpisuje "/start" i na czerwono pyta o channel. Wybieram 1 i się uruchamia. Czy aby napewno jest dobrze??

Opublikowano

Co jest niby źle, jak serwer się uruchamia ?

Dobrze zrozumiałem, że po wpisaniu /start wybierasz 1 i serwer się uruchamia ?

Jeżeli tak, to na pewno jest dobrze xD

A nie wywala tobie żadnego błędu jak się uruchamia ?

Opublikowano

Powiem inaczej. Po wpisanu server reaguje, ale czy się włącza to nw. Coś robi napewno i wyglada to inaczej niż przy plikach z metka 2008. Nie mogę wbić więc nie mogę sprawdzić bo ciągle się łączy. Bawie się z tym pongiem, ale przy wypakowaniu metin2client.bin upx jest napisane, że zabezpieczony jest i nie mogę ruszyć z miejsca ;/

Reasumując niewiem czy się włącza xD

Tylko co do pongu to dwie sprawy.

1. Nie moge bina otworzyć (jest to orginalny bin instaluje się z metkiem). Więc nie moge zmienić tam pongu. Może ma ktos bin taki w którym można zmienić??

2. Nie mam tak jak jest w tuturialu /rain/channel/share_data . Znalazłem plik game gdze indziej nawet zawiera porty, ale nie jestem pewien czy to ten.

Opublikowano

Bo na plikach 2010 nie ma /rain/.......

Daj mi ss, jak serwer się włącza, ale chyba jak ciągle piszę, że zostaniesz połączony to serwer raczej działa.

Notepadem + próbowałeś otworzyć tą binkę ?

Wydaję mi się, że powinno się otworzyć...

Opublikowano

Z tym pingiem to dokładnie o co chodzi?? Z tutoriali zrozumiałem tyle, że trzeba zmienić go i w bin i game. Tyle ze tam sa i 1234abcd5678efgh i testtesttesttest. Mam zmienić oba na byle jakie tu i tu tyle, że z tą samą liczbą znaków?? Bo nie wiem czy dobrze rozumiem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...