Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Cel Mpcforum

Gość Owned!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chciałbym zapytać was co sądzicie o MPC. A więc tak : Forum miało być przede wszystkim o cheatowaniu w grach i tworzeniu programów, które ułatwiałyby rozgrywkę. Jak można przeczytać tutaj Kokoszowi chodziło o "szkolenie" nowych.

O tej stronie dowiedziałem się od kolegi, kiedy jeszcze grałem w WarRock'a. Przybyłem tutaj głównie po cheata, ponieważ znudziła mnie normalna gra. Zobaczyłem również, że tutaj "szkolą" nowych programistów. I taki właśnie był cel tego forum. A co mamy dzisiaj? 1, tylko 1 dział poświęcony programowaniu. Niepotrzebny jest taki FanArt, czy zadania domowe. Mamy 85k+ userów z czego MAX 50 umie coś zrobić. To już jest bardziej forum o grach, a nie cheatach do nich.

wypowiadajcie się & dun spam or die or gwałten

Opublikowano

Kazdy ma swoje osobiste zdanie na temat forum ale nie rozumiem twojej masowej propagandy dzieki ktorej chcesz wcisnac ludziom, ze na dzien dzisiejszy miejamy sie z celem jaki dawno obralismy. Kiedys byla mniejsza populacja userow, mniejszy admin team oraz mniejsze mozliwosci. Z biegiem czasu kiedy o mpc zrobilo sie troche wieksze halo zaczelo do nas naplywac coraz to wiecej userow, a co za tym idzie "Progress". Jest to pojecie ktore oznacza rozwoj, bo wlasnie to jest naszym glownym celem. Wiele osob przed slowem ktore nas motywuje do dalszego dzialania i rozwoju dostawia nam pelen brzydki czlon "in" co w rezultacie daje nam "ingress" czyli zacofanie. Jak wspomnialem juz wczesniej nasze forum przestalo klasc nacisk tylko na 1 poszczegolny dzial ktory w przeszlosci nas wyszczegolnial od konkurencji. Z biegiem czasu zaczelismy rozwijac nasze horyzonty o coraz to nowsze kierunki, choc masz racje nauka programowania mlodych ludzi chcacych napalac sie soczystoscia wiedzy o cheatach powinna byc naszym glownym kierunkiem ktory powinnismy obrac, lecz aby rozwijac takie osoby potrzebni sa do tego kompetentni ludzie. Sami mozecie zauwazyc, ze im wiecej deszczu tym wiecej chwastow, lecz plony i tak dalej rosna bo deszcz im sprzyja. Podobnie jest u nas z ludzmi im wiecej ich, tym wiecej osob takze nieporzadanych ale to nie znaczy, ze brakuje nam tutaj osob myslacych oraz takich ktore chca pchac ten projekt do przodu, prawda? Jestem zniesmaczony tym jak ludzie pisza, ze to nie to samo mpc co kiedys itd. Znacie powiedzenie, ze zamiast narzekac lepiej wlozyc odrobine siebie i sprobowac stworzyc cos wielkiego? Mysle, ze nie bo wiekszosc osob czeka na gotowe, wiekszosc osob unosi sie glowa ponad chmury i jedno ostrzezenie wlepione przez moda czy admina rani ich wirutalne serce ktore kieruje w strone nas te trzy znane nam palce, a malo tego nakreca innych do tego, ze MPC jest be. Jesli chcecie aby bylo tutaj lepiej wezcie sie w garsc i stworzcie razem cos z czego sami bedziecie dumni, poniewaz prawda jest taka, ze fundamenty tego forum powstaly glownie dzieki waszej pomocy i wspolnej pracy z administracja. Niektorzy na forum zapominaja co to jest szacunek, poniewaz mysla, ze chroni ich wirtualny immunitet, a jedyna droga do wyjasnienia problemu jest ublizanie sobie. Wiekszosc z was chce aby traktowac was powaznie, lecz jak my mamy to robic skoro ludzie pod nami kopia sami dolki? Jak mozecie wymagac od wiekszosci administracji szacunku skoro ublizacie ludziom ktorzy robia to dla was, a wy odwdzieczacie sie prostackim zachowaniem? Czy taka osoba zasluguje na powazne traktowanie? Nie.

Nie mialem okazji wczesniej wyjasnic paru kwestii ktore zawarlem tutaj wiec mysle, ze wkoncu zaspokoilem oczekiwania wiekszosci osob ktore uderzaly do mnie z pytaniami na PM. Zrobilem maly offtop lecz mysle, ze mi to wybaczycie.

Pissout.

card.png

Opublikowano

Cieszy mnie to, że misja mpcforum.pl dociera do coraz większej liczby ludzi. Wszyscy musimy mieć świadomość , że mpc jest w dalszym ciągu greenfieldem. Cały czas się rozwijamy, ustalamy nowe zasady, opracowujemy dodatkowe procedury określające właśnie to, co powinno być w działach a co nie. Zauważalny wzrost liczby nowych ludzi na forum, ma bezpośredni związek z jakością wypowiedzi i poziomem pytań. Większość właśnie tych nowych użytkowników, ma podejście takie jak Ty, gdy pierwszy raz wpadłeś na mpcforum... i w gruncie rzeczy to jest dobra droga rozwoju. Spójrz na siebie dzisiaj: wiesz czego chcesz, jesteś tutaj w innym celu niż w momencie kiedy tu przyszedłeś. To właśnie mpc uświadomiło Ci jakie masz potrzeby i oczekiwania wobec innych użytkowników! Chcesz się uczyć programować cheaty... i to jest właśnie mój cel, to jest właśnie cel mpcforum!

Powiem Ci więcej ownedzie, mam nadzieję że choćby 1/1000 będzie miał takie potrzeby jak Ty i być może za parę lat będzie tutaj śmietanka kilkuset ludzi, którzy będą postrachem wszystkich gier.

MPC forever.

Opublikowano

Boże, przeczytałem te 3 długie posty. Teraz dymi mi się z mózgu, za dużo inteligentnych słów na raz.

@Own

Ja tu też trafiłem tylko po cheata do Maple Story. To było jeszcze za czasów panowania (w dziale ofc) Simpsona.

Forum wyglądało zupełnie inaczej. Było, jak to napisał Mlody, więcej tej śmietanki. Nie tylko programistycznej ale i intelektualnej. Nie będę wymieniał po nazwiskach. W każdym bądź razie, odbiegam od tematu. Spójrz na dział Mein 2. To istna wylęgarnia spamu (nie mylić z mielonką). I czego wymagać od ludzi, którzy piszą "żal" "pomurzcie" "etc." ?

Przecież 8/10 graczy (i użytkowników tego forum), jak nie więcej, jest w wieku poniżej lat 15. Nie znaczy to, że wiek dla mnie coś znaczy (może jedynie w tej kwestii - zachowanie), ponieważ nie jeden 11 latek może być o niebo dojrzalszy od 35 latka.

Ok. Spójrzmy jeszcze raz na społeczność forum. Większość z nich nie ma predyspozycji na programistę. Może nawet i na łopatologie się ledwo łapią. A może też im się nie chce? Bo po co? Co im to da? Po co uczyć się czegoś, co może zrobić za nich ktoś inny. Oni poczekają, popatrzą po innych forach i możliwe że znajdą upragnionego cheata.

A więc ten tema wg. mnie mija się z celem. Jak jest, tak będzie. Ludzie mają dość obowiązków, albo chęci (chociaż raczej to drugie, gdyby ktoś miał tyle obowiązków to nie siedział by przy komputerze) do nauki programowania.

;*

Hip-Hop nie umarł.

Opublikowano
Mamy 85k+ userów z czego MAX 50 umie coś zrobić.

Najpierw zrób coś sam, zanim zaczniesz innych obrażać, poniżać.

Jak na razie udało Ci się wbić 2,5k postów... bravo... Jeśli nie podoba Ci się forum to masz 2 wyjścia z tej sytuacji. Zrób coś sam, bądź wyp***.

Na pewno zakładanie takiego tematu nie wiele Ci da.

Wysyłam zapy na Lockerz !!!

Pisać pw z mailem.

Opublikowano

Mpc już się nie da uratować ;]

Przychodzą nowi którzy w miesiąc nabijaja 1000 postów i mówią że pomagają ... yhy...

Od kiedy dział metin2 doszedł mpc się sypie ^-^

­39566146920630933015.png

Opublikowano

no zgadzam się z kolega up ten dział metin tylko pogarsza sprawę.Ja już na forum jestem dosyc długo i jakoś nie spamuje ale te forum lubię bo gdy mam kłopot jakiś to zawsze jakiś się dobry człowiek trafi i luz xD a nie wiekszośc robi konto i tylko spam..

mca.png
Opublikowano
Forum bylo swietne ale teraz

... pod upada

przez mlodego pewnie usunie posta i bana da

Brak konkretnych argumentow, bronisz swojej niekompetencji chorymi pogladami ktorymi zarazili Cie twoi koledzy z ktorymi to miales "zniszczyc" forum.

Kazdy ban ktory wlepiam jest uzasadniony, widocznie nie dociera do ciebie to co zrobiles ale to w kolegach masz oparcie wiec to od nich wez chusteczke na otarcie lez bo ja ci jej nie dam ;). Powodzenia na nowej drodze zycia z forum na darmowym serwerze ;). Nie potrzebni sa tutaj pesymisci, skoro forum sie sypie to co wy tutaj jeszcze na nim robicie? Nikt nie trzyma was tu na sile jak wspomnialem wczesniej jedyne co wiekszosci najlepiej wychodzi to narzekanie. Wniescie sami cos na to forum, a pozniej oceniajcie innych po ich pracy. Nie potrzebujemy tutaj placzek i konserwatywnych PRL'owcow ktorzy siedza na dupie z albumem zdjec starej epoki i mowia jak to kiedys bylo super. Jest coraz wiecej userow forum sie rozwija jak macie ochote oplakiwac stare czasy zalozcie forum retro-mpc proste?

card.png

Opublikowano

Juz dzis widzialem, ze temat byl zamkniety.

Cel ktory osiaga mpc widac, ze nie dokonca napewno jest taki jaki mial zostac osiagniety, ale uzytkownikow stale przypywa wiec, moim zdanie to znaczy iz forum sie rozwija.

Opublikowano

Jeśli przybywa więcej członków to z tymi nowymi członkami dochodzą czasami programiści czyli ten "cel" mpc i to jest nieuniknione bo nie zrobisz blokady na tych co nie mają dobrych zamiarów , ale też dochodzą tacy którzy spam'ują , i też tacy którzy nie programują i chcą się tego nauczyć i to jest nieuniknione bo nie zrobisz blokady na tych co nie mają dobrych zamiarów. Ja np. chce się nauczyć programowania, bo interesuje mnie ta dziecina, a w przyszłości zamierzam iść na studia informatyczne. Jak na razie uczę się xhtml i html z kursów na necie. Jeśli przybywają nowi członkowie to forum się rozwija i nie uważam żeby trzeba było usuwać działu metin2 po prostu trzeba tam zaostrzyć zasady i dać tam dobrego, doświadczonego w fachu, sprawdzonego moda który by to forum ogarnął. Uważam że jeśli by się dało tam kid moda który pierwszy raz byłby modem to niewiele by to zmieniło

Mariuszw13.png
Opublikowano

Macie rację ! Jak usuniemy dział Metin 2 to na pewno wszyscy będą programować ! Dzięki temu, że dział istnieje jest tylu userów. Metin zrobił się popularny wśród polaczków i wszyscy przylecieli po h4xa.

Najpierw zrób coś sam, zanim zaczniesz innych obrażać, poniżać.

Jak na razie udało Ci się wbić 2,5k postów... bravo... Jeśli nie podoba Ci się forum to masz 2 wyjścia z tej sytuacji. Zrób coś sam, bądź wyp***.

Na pewno zakładanie takiego tematu nie wiele Ci da.

Jakbyś czytał inne moje posty to wiedziałbyś, że zamierzam uczyć się tego. Nie poniżam nikogo, ale jak na forum, które miało szkolić programistów bardzo mało osób coś umie. Po prostu taka jest prawda.

TAQ !! UDAŁO MI SIĘ WBIĆ 2,5 K POSTÓW !!!!! IDE TO OBLAĆ !!! JUSH POCHWALIŁEM SIĘ KOLEGOM !!! A TY MASH 649 !!! BWAHAHAH!!!

Nie chodziło mi o jakieś zmiany. Po prostu chciałem wiedzieć co inni o tym sądzą.

Mpc już się nie da uratować ;]

Przychodzą nowi którzy w miesiąc nabijaja 1000 postów i mówią że pomagają ... yhy...

Od kiedy dział metin2 doszedł mpc się sypie ^-^

Według mnie MPC stoi w miejscu, ale może się jeszcze baaardzo rozwinąć.

Ale skończmy offtop, bo nie o tym temat.

Cel ktory osiaga mpc widac, ze nie dokonca napewno jest taki jaki mial zostac osiagniety, ale uzytkownikow stale przypywa wiec, moim zdanie to znaczy iz forum sie rozwija.

Racja. Forum się rozwija, ale nie w tą stronę, w którą chciał Kokosz.

Ja np. chce się nauczyć programowania, bo interesuje mnie ta dziecina, a w przyszłości zamierzam iść na studia informatyczne.

Również chciałbym pójść na studia inf. ;) Nie mam zamiaru siedzieć ciągle przed grami i zaczynam naukę c++. Oczywiście powinny być tutaj jakieś tutoriale jak zrobić prostego cheata, etc.

Opublikowano

o braffo udalu ci siem h3h3h3 jótro wypiem za to brovara h3h3h3, skoncz z propagandom i srób coś ty h3h3h3

Pisać pw z mailem.

Opublikowano

Topic ma rację. same jakieś głupie pytania lecą na forum o cheatach metin2 a nie dyskusja ogólna. jakieś duperele same nie wnaszące nic do cheatów. może z 5% tematów (subfora o chitach do gier)tu jest o prawdziwym cheacie.

@edit

porównajcie sobie to forum (nic nie reklamuję!!) z ePvPers to oni tam ostro cheatują i same tematy o cheatach są a tu gadu gadu :/

Aha i trzeba porządnych modów co w Metin2 wszystkie głupie tematy o jakiś pytaniach i pomocach lub privach w zlym dziale przenosili albo do DO albo do kosza.

Living is easy with eyes closed . . .

9797.png1329.png

24789zt8.jpg21191.jpg

Opublikowano
porównajcie sobie to forum (nic nie reklamuję!!) z ePvPers to oni tam ostro cheatują i same tematy o cheatach są a tu gadu gadu :/

Aha i trzeba porządnych modów co w Metin2 wszystkie głupie tematy o jakiś pytaniach i pomocach lub privach w zlym dziale przenosili albo do DO albo do kosza.

Porownaj jednostke polskiej armii do USA army, widzisz roznice?

card.png

Opublikowano
Porownaj jednostke polskiej armii do USA army, widzisz roznice?

No co ty, to tylko 'maćupisinka' różnica. Ale zauważ, że nie liczy się liczba ludzi, a ludzi pracowitych (nie wiem jak to dokładnie określić, hmm...)

Dobra, a teraz coś na temat.

Przeczytałem kilka postów, ale nie wszystkie, za dużo czytania (nie umiem czytać :)) Ale proponowałbym zamknąć na jakiś czas zamknąć rejestracje, bądź forum i każdy moderator by zrobił w swoim dziale porządek. Wiem i widzę, we wszystkich działach znajdą się jacyś ludzie którzy napiszą 10 razy to samo to co już widnieje, nawet w przyklejonym temacie. Po prostu przeczyścić działy, każdy dział powinen mieć przynajmniej 2 moderatorów, a jak nie to może ktoś inny z GM pomoże (może!). Mnie dawno nie było na forum, ale wiem jak było kiedyś i wiem jak jest teraz. Przydało by się przeczyścić to wszystko, jeszcze serwis cały czas pada, moglibyście naprawić ten błąd. Ludzie jak ludzie, jeden przyjdzie uratować świat, a drugi chce jego zguby. Tak samo jest na MPC, jeden to osoba pomagająca (nie zależnie od wieku), a druga to niszcząca/spamująca oraz trzecia: pytająca się o to samo 10 razy, bo nie potrafi używać wyszukiwarki.

A MPC nie upadnie, jeżeli byście tego nie chcieli. Ja jestem neutralny, więc mi to obojętnie czy upadnie czy też będzie lepszy.

Tyle.

Ludzi chcących poprawić sobie nastrój można podzielić na dwie kategorie. Niektórzy szukają kogoś bardziej zdołowanego od nich, by samemu poczuć się lepiej. Inni kierują wzrok ku czemuś ogromnemu, by sobie uświadomić, że ich problemy są bez znaczenia. ~ Madao

Malzahar, Thresh, Klinika pytań oczywistych

Gość Mounthains
Opublikowano
No co ty, to tylko 'maćupisinka' różnica. Ale zauważ, że nie liczy się liczba ludzi, a ludzi pracowitych (nie wiem jak to dokładnie określić, hmm...)

Dobra, a teraz coś na temat.

Przeczytałem kilka postów, ale nie wszystkie, za dużo czytania (nie umiem czytać :)) Ale proponowałbym zamknąć na jakiś czas zamknąć rejestracje, bądź forum i każdy moderator by zrobił w swoim dziale porządek. Wiem i widzę, we wszystkich działach znajdą się jacyś ludzie którzy napiszą 10 razy to samo to co już widnieje, nawet w przyklejonym temacie. Po prostu przeczyścić działy, każdy dział powinen mieć przynajmniej 2 moderatorów, a jak nie to może ktoś inny z GM pomoże (może!). Mnie dawno nie było na forum, ale wiem jak było kiedyś i wiem jak jest teraz. Przydało by się przeczyścić to wszystko, jeszcze serwis cały czas pada, moglibyście naprawić ten błąd. Ludzie jak ludzie, jeden przyjdzie uratować świat, a drugi chce jego zguby. Tak samo jest na MPC, jeden to osoba pomagająca (nie zależnie od wieku), a druga to niszcząca/spamująca oraz trzecia: pytająca się o to samo 10 razy, bo nie potrafi używać wyszukiwarki.

A MPC nie upadnie, jeżeli byście tego nie chcieli. Ja jestem neutralny, więc mi to obojętnie czy upadnie czy też będzie lepszy.

Tyle.

Zgadzam się jeżeli rejestracja będzie off to ludzie nie będą spamować..

też dobra propozycja

Admin Cienia
Opublikowano

Jak czytam posty to aż mnie skręca w jelitach.. zamknąć rejestracje jest totalną bzdurą, takie coś bym się spodziewał tylko od osoby rażącej nienawiścią do mpcforum. Nawiązując do pierwszych postów tego tematu, o ten cel forum to aż ciężko tu coś z siebie wydusić na te słowa. Streszczenie, MPCFORUM się rozrasta, macie dużo większą wolną rękę, urzytkowników przybywa ale nie oznacza że każdy spami i nic nie robi, nie każdy potrafi programować i szuka sprawdzonego w poradach i aktualnych botach forum, dopiero gdy rozwinie się w nim wystarczająco duży impuls który zachęca go do działania to może się wkręcić i zacząć programować, tylko że większość nie ma czasu na takie rzeczy więc większość tego co tu jest omawiane mija się z już z przysłowiowym "celem".

Nikt nikogo na siłę nie trzyma, pamiętajcie że administracja jest dla was a nie na odwrót.

Pisane na szybkiego, mogą występować drobne błędy.

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

Opublikowano

Ja proponuje zrobić rejestrację za 10zł i mpc się wzbogaci i każdy o banana będzie się bał, skończy się spam itp.

Pisać pw z mailem.

Opublikowano

ale wtedy ludzie niebędą się rejestrować ... najlepiej jeśli forum ma się wzbogacić to jakieś dodatkowe rangi z dodatkowymi opcjami dać za 10zl 20 zl itd :D

Opublikowano

Płatna rejestracja to pomysł głupszy od chińczyków i postów doniaka.

Opublikowano

Niestety, na spam nic się nie poradzi. Spam był, jest i będzie. Można jedynie zmniejszyć jego nasilenie, za pomocą zwiększenia rygoru kar.

Hip-Hop nie umarł.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...