Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co mam robić?

nianio8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gram sobie spokojnie w minecrafta jakieś 5 minut i zaczyna mi się zacinać gra ;/ I tak za każdym razem. O co chodzi?

Mam 3 gb ramu

2,1 Ghz 2 rdzeniowy

250 gb dysk

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Gość kamil40013
Opublikowano

A możesz podać wersję sterowników aktualizowałeś je ostatnio ?

Wersję sprawdza się tak:

Panel Sterowania Nvidia---------U góry w zakładkach pomoc---------Informacje o systemie----------Wersja sterownika

W panel sterowania Nvidia wchodzimy klikając prawym przyciskiem myszy na pulpit i wybieramy Panel..........

Gość kamil40013
Opublikowano

Ja miałem tak po aktualizacji sterownika do najnowszej wersji. Aktualnie używam wersji sterownika 290.53 zawsze gdy zaktualizuje do wersji wyższej to po kilku sekundach gry w MC pojawiają się lagi i nie da się grać. OptiFine też mi nie pomógł.

Radził bym ci zainstalować ten sterownik przynajmniej mi to pomogło:

Windows 7 32-bit

Windows 7 64-bit

Xp 32-bit

Wiem , że to beta driver ale jest stabilniejszy niż nowsze wersję.

Nie wiem co się stało ale ostatnio sterowniki NVIDIA mają problemy z MC nieważne jak się je ustawi.

Ale problem ten nie występuje na wszystkich kartach graficznych. Kolega zaktualizował sterownik do wersji 295.73 i nie miał lagów po kilku sekundach tylko zamiast lagów przyspieszyło mu Minecraft'a. Póki co istnieje tylko jedno rozwiązanie na ten typu problem. Zaczekamy może Nvidia coś z tym zrobi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...