Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Poradźcie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć... Poradźcie mi w sprawie internetu , a mianowicie mam zamiar zakupić lepszy internet i tu zaczyna się moja rozterka bo nie wiem jaki wybrać . Mam do wyboru LTE , Netia lub Play . Napiszcie jakie są wady i zalety tego internetu i z jakiego powodu byście go wybrali :P Z góry dzięki i życzę miłego dnia :)

Opublikowano

LTE to najlepszy i najszybszy internet. Najlepsza oferta jest chyba w Plusie. Nie wiem czy na limity czy bez. Jeżeli się zastanawiasz nad limitami to lepiej odpuść. Np masz 5GB do pobrania na dzień. To bez sensu ja płacę 40 zł za 2Mb bez limitów w dzień i 4Mb w nocy. Bez limitów na GB. Wcześniej miałem Liveboxa TP 7Mb za 50 zł. Jeżeli masz kilka kompów to bierz z routerem. Jeżeli 1 to po kablu. Netia też może mieć ciekawe oferty. Wejdź na stronę i zobacz. Play raczej w komórkach jest mistrzem. Nie wiem jak z komputerem. Jak ci przyjdzie na myśl Orange to lepiej wybij go z głowy. Mój kolega miał 2Mb i po godzinie trzeba było resetować modem. Więc najlepiej LTE.

Do hejterów: są to moje własne opinie i nie zmienię zdania.

Opublikowano

Nikt Cie tu hejtowac nie powinien gdyz jest to Twoje wlasne zdanie i masz go prawo wyrazac :) Dzieki za odp napewno mi pomoze a jezeli wybiore LTE to przy byle jakiej burzy nie strace polaczenia ?

Opublikowano

To zależy gdzie mieszkasz. Jeżeli daleko od przekaźnika to może być problem jeżeli np w mieście to problemu nie powinno być. Ale pamiętaj. Jak używasz komputera w burzę to cie prąd jebnie ;)

Opublikowano

Tylko nie bierz z play bo ten ich internet to porażka...niby 4g a max prędkość to 21 mbps...i jeszcze te limity na transfer i godziny:/

Wdg mnie najlepiej LTE...

Opublikowano

tak samo jak kolega wyzej, tez mam 20mb w netii, router netiaspot i powiem Ci ze nigdy nie mialem problemow, a mam go od 1 stycznia.

LTE ma moj kumpel i powiem Ci ze czasem sygnal traci i sa skoki pingow bardzo czeste, tak samo jak z predkoscia pobierania.

W netii masz linie telefoniczna co oznacza stale pasmo.

Wybor jest Twój.

logo_black3.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...