Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Ch2 na priv bd działać winda?Jak zmniejszyć szanse Kick'a?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WItam postanowiliśmy z kolegami postawić server mt2 i pograć sobie sami w 5-6 osób (często tylko 4 nas). Z uwagi na to, że ja kiedyś stawiałem taki server wybrano mnie bym zrobił to znowu. Więc postawiłem na plikach raina z 2008 i mam kilka pytań bo pamiętam, że kiedyś miałem z nim problem.

Po 1. Mój PC

2 x 3.2 procek

karta GeForce 9800 512

750 HDD

net 7mb

Kiedyś miałem tylko 2mb, ale pc ten sam i często jak chodziliśmy na dt to nas lub kogoś wywalało. Pytanie co mogę zrobić by zmniejszyć szanse czegoś takiego. Wczoraj grałem tylko z kolegą i jak walnołem "Dzikiego psa" to minely 2 sec dopiero on też zaczoł mnie bic. Server ma na swój użytek 1MB ram wydaje mi się, że powinno starczyć.

Po 2.

Jak już mnie wywali to GM trudno kogoś przywołać na piętro do reszty, znam tylko sposób z tz "windą" który był używany na PL zanim wyszłą atlantyda (może ciągle jest stosowany nw bo nie gram juz na PL). Pytanie czy on też zadziała na Priv??Ewentualne inne triki jakie znacie, by kogoś dociągnąć do reszty.

Opublikowano

haha daj więcej niż 1 MB to pomoże na 100 % :D

Gościu się chyba pomylił.. Napisał że ma 2mb ramu(tak na serio to ma 2gb).

Na serwer przeznaczył 1mb ramu(czyli 1gb).

Tzn że ma wystarczająco pamięci. ;)

Ja nadal polecam pliki 2k10.

Pzdr. :)

Opublikowano

Robisz se jaja, czy tylko udajesz?

Samo FreeBSD potrzebuje minimalnie 64 mb ram'u (z tego co pamiętam) więc jakim cudem odpaliłeś BSD + metin na 1 mb ramu hę ?

Takie rady :

1 - zwiększ pamięć

2 - pliki 2k10

3 - zmień dział, bo to tutoriale i download

4 - popraw ortografie .

Pzdr

@UP - co do tego jego przeinaczenia jednostkowego jesteś na 100 % pewny? :P . 1 gb ramu to styknie w zupełności mu, lol .

Opublikowano

Jezu czemu nie chcesz zmienić na 2010 skoro są lepsze i stabilniejsze czy wolisz się męczyć z bugami itp. ??? bo ja już ciebie nie rozumiem i tak jak JA pisałem już wyżej daj 1GB ram a nie 1mb ..

sygnafranc.png

Opublikowano

Nic poprostu wywala z gry do okna logowania. Server jest tylko na paru kolegów z którymi chce sobie pograć wiec nie chce mi sie za bardzo zmieniać na 2010. Pozatym jeden z nich ma taki net ze juz był zły, że musi pobierać 2008 co dopoero jak mu powiem by od początku 2010. Wole to w ostateczności zrobić

Opublikowano

Hmm powiem ci tak nie bedzie musial pobierac 2010 mozesz mu dac na pendrive ewentualnie kamera sciagnac

Szukam Ekipy / Gildii na s9 agronas czerwoni lv +35

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...