Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut] Tekstowy instalacji serwera Shakes & Fidget

K-mObile

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Postanowiłem zrobić tekstowy Tutorial instalacji serwera gry Shakes & Fidget. Proszę o podpięcie mojego tematu. A więc przejdźmy do szczegółów.

1. Najpierw, ściągnij poniższe pliki serwerowe.

SF-Server.zip - http://www.mediafire.com/?1b68008gpsgmrmw

SF-PackageFiles.zip - http://www.mediafire.com/?38l89cbc15eiedb

SF-PackageCore.zip - http://www.mediafire.com/?xbkblr71ohfgx2c

2. Zawartość SF-Server.zip, wypakuj na dysk lokalny C.

3. SF-PackageCore.zip, wypakuj na dysk C, folder xampp, a później do htdocs (czyli wypakowany folder ze SF-Server.zip)

4. Ze SF-PackageFiles.zip, zrób to samo co z punktem u góry.

5. Gratulacje! Wszystkie potrzebne pliki aby włączyć serwer, zostały wypakowane!

6. Następnie, w folderze xampp włącz aplikacje "xampp-control.exe"

7. Nacisnij "Start" przy "Apache" i tak samo ze MySql

8. Następnie, powinno przy dwóch napisach "Apache" i "MySql" pojawić się napis na zielono, "Running"

9. Twój serwer, został już włączony!

10. Lecz zanim pobawimy się tym wszystkim, naciśnij STOP przy dwóch napisach (żeby wyłączyć serwer) i następnie skonfigurujemy go.

11. Wejdź w folder XAMPP, htdocs i następnie włącz plik "client.cfg" za pomocą jakiegoś edytora tekstu. Gdy już to zrobisz, w pierwszej linijce będzie pisać "de", czyli język naszej gry Niemiecki. Aby to zmienić zmień na "pl" (małymi literami!) i zapisz.

12. W pliku "index.php" możesz edytować teksty na stronie. Tak jak <title>Tu wpisujemy tytuł stromy</title> - <html lang="pl"> - Tu chyba język strony też , Stopki itp..

13. Resztę proszę zostawić, bo może to uszkodzić grę.

14. Gdy już to zrobiłeś, zapisałeś itp.. to włącz serwer. Naciśnij START w xampp control i w przeglądarce internetowej wpisz localhost i naciśnij enter. Lub jak chcesz to IP z hamachi, lub swoje IP zewnętrzne. Działa to na zasadzie np. serwerach metin2. Musisz być w sieci hamachi, aby zagrać. Tak samo z naszy serwerem SFGame. Jeżeli nie jest ktoś w hamachi, strona mu się nie załaduje.

15. Wiecie już wszystko, jak zapraszać do grania. OK. Wchodzimy na localhost w przeglądarce, i załaduje nam się nasz serwerek.

16. Rejestracja jest, ale nie działa. Więc jak to naprawić? Aby to naprawić w przeglądarce wpisz localhost/phpmyadmin/

17. Jeżeli się nie załaduje poprawnie, ponów próbę.

18. Jak już wszystko gotowe, Datenbanken i w pierwszym okienku napisz "sfgame" i naciśnij "Anlegen"

19. Wtedy po lewej stronie, nacisnij na ten napis, co przed chwilą napisałeś.

20. Wtedy nacisnij Importieren, Wybierz plik i z xampp, htdocs weź plik sfgame.sql i na dole naciśnij OK

21. Możesz już wyjść, i wejść na localhost i się zarejestrowac

22. Wszystko gotowe. Większość opcji nie działa, ale taki jeden gostek z Niemiec pracuję nad pełną, sprawną wersją:)

Pozdrawiam!

12.

Opublikowano

<p>

20. punkt zrobiłem tak jak napisałeś i wyskakuję taki błąd po przesłaniu pliku i kliknięciu oki:

SQL-Befehl:

--

-- Datenbank: `sfgame`

--

-- --------------------------------------------------------

--

-- Tabellenstruktur für Tabelle `user`

--

CREATE TABLE IF NOT EXISTS `user` (

`SG_PLAYER_ID`
(
10
)
UNSIGNED
NOT
NULL
AUTO_INCREMENT
,

`SG_SESSION_ID`
(
40
)
NULL
,

`SG_USERNAME`
(
20
)
NULL
,

`SG_PASSWORD`
(
32
)
NULL
,

PRIMARY
KEY
(
`SG_PLAYER_ID`
)

)ENGINE=INNODBDEFAULTCHARSET=utf8AUTO_INCREMENT=1;

MySQL meldet: b_help.png

#1046 - No database selected

Rejestracja nie jest możliwa ;

GG: 31356245

Opublikowano

Mi nie chce się zmienić na running w Apache i mySql

@Apache mi nie startuje ale Mysql jest running

@albo zamienia mi się na chwilkę na running i potem się od razu wyłącza

Opublikowano

no toteraz jak wpisuje w swojej przeglądarce localhosh/moje ip/ip hamachi mam takie coś: Fatal error: Unknown: apc_fcntl_lock failed errno:6 in Unknown on line 0

Opublikowano

a ja mam problem z wejściem na localhost/phpmyadmin/

"Fatal error: Maximum execution time of 0 seconds exceeded in C:\xampp\phpMyAdmin\libraries\php-gettext\streams.php on line 113" taki błąd wyskakuje

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

ja sdzytbciej robiłem i sie nie udawało wtedy usuwałem a jak teras robie to po zrobienu w bazie danych sfgame jak włanczam to pisze że nie znaleziono żadnych tabel w bazie danych

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Serwery SFGame są już praktycznie do niczego... Nie ma kompletnych plików, gostuś z Niemiec spierdolił całą pracę, i porzucił ALL. Może za jakiś rok, pół roku ktoś się za to weźmie.....

Odświeżam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...