Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM]2003 can't connect to mysql server on 'ip' 10060

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Posiadam win7 64 bity (z nudów) postawiłem serwer wszystko ładnie pięknie szło do czasu połączenia z navi 2003 can't connect to mysql server on 'ip' 10060 czytałem już wile postów na ten temat ale żaden mi nie pomógł dodam ze próbowałem na innych plikach serwerowych i to sam było w sumie 6 razy robiłem serw i za każdym razem zatrzymywałem się na tym błędzie (zapory po wyłączane, port map włączony, ip sprawdzone hamachi virtualbox i navi 3x odinstalowane i zainstalowane ) proszę o pomoc i sugestie ;p z góry dziękuje

post-124894-0-10136700-1332693963_thumb.jpg

Opublikowano

koncówka 100 musi być wtedy jak np do navi lub do clienta

końcowka hamachi to jak np kolega ci pomaga i do navi wchodzi lub jak chce na serwer wejść musi mieć w root końcowke tą mieć

175391455323056340908.png

Opublikowano

xxx

Pomagam w projektach dotyczących programowania (C++/C/Java/C#/inne). Jak masz jakiś problem, napisz do mnie, wspólnie poszukamy rozwiązania ;).

Opublikowano

Port bazy danych 3306? Znaczy czy tak wpisałeś?

Pomagam w projektach dotyczących programowania (C++/C/Java/C#/inne). Jak masz jakiś problem, napisz do mnie, wspólnie poszukamy rozwiązania ;).

Opublikowano

Problemów możne być parę Spróbuj Odblokować porty w port mapie wpisz w konsoli /etc/rc.d/netif restart

15961668440157620438.png

Opublikowano

Zrób tak:

Zaloguj się do root podanymi tam danymi.

I w konsoli zaloguj sie, wpisz odrazu /etc/rc.d/netif restart

Po czym zaloguj się danymi do mysql

Powinno działać.

;) Końcówka .100 Port 3306

Pozdrawiam.

;)

Opublikowano

Zrób tak:

Zaloguj się do root podanymi tam danymi.

I w konsoli zaloguj sie, wpisz odrazu /etc/rc.d/netif restart

Po czym zaloguj się danymi do mysql

Powinno działać.

;) Końcówka .100 Port 3306

Pozdrawiam.

;)

niestety to nie pomogło ;/

Opublikowano

tak ogolnie na hamachi masz koncowke .147 a nie .142 jak napisales w mysql ;f

Up racja nie zauważyłem tego podczas robienia ss lecz w mysql powinna być końcówka .100 i wyskakuje mi błąd co w temacie

(dzis zrobilem reinstalacje mysql i czystkę rejestru) i znowu ten błąd lecz gdy zmienie końcówkę na.147 to :"2013 - lost connection to mysql server at 'reading initial communication packet' system error : 0" coś takiego się pojawiło

Opublikowano

A z np. filezillą łączy się normalnie?

Opublikowano

A z np. filezillą łączy się normalnie?

Tak to wygląda obojętne czy końcówka 100 / 147

Polecenie : open "[email protected]" 22

Błąd: Przekroczony czas oczekiwania na połączenie

Błąd: Nie można połączyć się z serwerem

Opublikowano

To na pewno połączenie z serwerem jest zrypane.

Dobrze ustawiłeś kartę sieciową w virtualboxie?

Opublikowano

Spróbuj zmienić na (jeśli w ogóle masz taką opcje) z PCnet-Fast III na Intel Pro/1000 MT desktop.

Opublikowano

Spróbuj zmienić na (jeśli w ogóle masz taką opcje) z PCnet-Fast III na Intel Pro/1000 MT desktop.

DZIĘKI LeSSter jesteś wielki co prawda nie z 1 razem zadziałało ale jak zmieniłem tam w sieci i jeszcze raz wprowadziłem dane w sysinstall (ip mi się zmieniło nie wiem dlaczego) to się połączyłem jeszcze raz dzięki !!!!!!!

• 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam taki sam blad tylko ze ja chce postawic oss pomoze ktos z tym 003 can't connect to mysql server on 'ip' 10060 podam gg??? 39648469

Mam taki sam blad tylko ze ja chce postawic oss pomoze ktos z tym 003 can't connect to mysql server on 'ip' 10060 podam gg??? 39648469

16f51248.jpg

• 1 rok później...
Opublikowano

Ja mam taki sam błąd lecz ja tam nie mam opcji Intel Pro/1000 MT desktop. POMOCY !!

C:\Users\cyb3r_000\Desktop\zjdf81w.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...