Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Serwer] [Hamachi] PhoPlemiona

Phoenix_PL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Brajan, tak jak napisałeś :P

Tzn. mam aktualnie małe problemy bo:

1. zrywa łącze, i nie mogę odpalać za bardzo serwa, bo mi może urwać neta całkowicie (wina routera)

2. Nie mam za bardzo dostępu do kompa na którym jest serwer, plików nie skopiuję, narazie serwer i przekierowanie na routerze wyłączone (patrz punkt 1)

Tak więc - przerwa... Niestety...

Serwer oczywiście będzie jeszcze on, a config/staty nie ucierpią (leżą na twardzielu mojego netbooka :P), więc o to nie ma się co martwić. Mam do netbooka ograniczony dostęp (jak do innych komputerów - wywiadówka była :P), więc tymczasowo nie będzie serwera.

Jak tylko poprawię parę ocen, odzyskam kompa, odpalę przekierowanie, i wszystko ruszy znowu. Zostaje tylko czekać, a żeby nie było - cały czas pracuję.

846331404756772371599.jpeg
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

@REF!

Nareszcie mam jakąś porządną maszynę do serwerów.

REAKTYWACJA SERWERA!

Okres próbny jest od dzisiaj do niedzieli, w poniedziałek oficjalny start (dlaczego? w weekend wyjeżdżam).

Tak więc, zabieram się za configi. Temat uaktualnię w poniedziałek.

Opublikowano

Serwerek nawet fajny lecz za duże lagi ...

Za duże rozbudowywania wiosek .. na 1 wiosce po 2 kk pkt (mil)

Cały czas siedzieć na 1 wiosce to troche też nudno ...

Opublikowano

Wiem, ale przyspieszyłem budowanie.

Na pałac na s2 trzeba 50 ratusz, 40 kuźnia, 30 rynek.

W silniku właśnie poprawiłem grafikę, więc praktycznie wszędzie (pop-upy jednostek, pomniejsze budynki) jest grafika.

Jestem też w trakcie pisania wiki serwera, więc będzie ciekawie :)

Jak napłynie graczy to zrobię s3-War Zone

Jeszcze mala informacja: Jutro/pojutrze przeintalowywany system na serwerze, wiec prawdopodobnie bedzie wylaczony. Ale do weekendu juz powinien dzialac, wiec don't worry :)

Opublikowano

Nie, to BYŁ serwer Hamachi, ale teraz już nie. Teraz to jest No-Hamachi. BTW: Serwer po 2-3 dniowej nieobecności działa. Aktualizuję IP w topicu.

BTW: Wiki serwera ukończone, link jest w newsie na stronie głównej oraz w grze (na górnym pasku z czerwonymi przyciskami). Miłej gry :)

Opublikowano

Well... właśnie planujemy reaktywację, na maszynie z łączem 100mb/s... tyle że narazie trwają 'negocjacje' z właścicielem tejże maszyny, więc nie wiadomo jeszcze czy naprawdę będzie reaktywacja... pozostaje czekać..

Opublikowano

Brak generatora - serwer OFF (?)

Zamykam - w razie otwarcia - pw.

a7a3b8122182356e.png.8036b3d7be84292c9ea465f2360fa784.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...