Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Gdzie] Vps

KeramxD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ovh.pl

craftserve.pl

Oferuję moje usługi webdeveloperskie (HTML, CSS, JavaScript (jQuery, AJAX!), PHP, MySQL, PERL).

Więcej pod PM.

Opublikowano

craftserve.p jest dobry, dosyć dużo jest na nim serwerów

mpc.gif

"Uwierz w Treva, gdy pojawiam się na pętlach

Uwierz w Treva, bo ten styl cie opętał

Uwierz w Treva, bo ta muza jest przeklęta

Uwierz w Treva... zapamiętaj"

Opublikowano

Serwery minecraft nie są tanie, podobno na jednego gracza przypada 80MB Ramu, więc sobie policz jakie on ma wymagania. Jeśli nie masz przynajmniej 200zł na start serwera publicznego to zapomnij.

Oferuję moje usługi webdeveloperskie (HTML, CSS, JavaScript (jQuery, AJAX!), PHP, MySQL, PERL).

Więcej pod PM.

Opublikowano

Dirt 3 slotowy na 512 MB Ram kosztuje 15 złotych/MC

Glass 4 GB Pamięci RAM, gwarantowany czas procesora,pełna kontrola nad systemem, profesjonalna pomoc techniczna - od 160zł/MC - Taki serwer kosztuje około 300 zł

mpc.gif

Opublikowano

Ja osobiście craftserve nie polecam do większej ilości graczy niż 40, kiedyś posiadałem dedyk (ten za 160zł) i okazał się dnem. :/

Więcej pod PM.

Opublikowano

Czasami oglądam escape Huśka itd to lagi są nawet przy 3 osobach. Ale i tak go bardzo polecam`

mpc.gif

Opublikowano

Pojebani... On prosi o VPS'a! A nie te lamerskie craftserve itp.

Zaznaczę tylko że serwer na wirtualizacji OpenVZ to kiepskie rozwiązanie, aczkolwiek wykonalne, sam z tego kożystam.

Osobiście polecam:

ultimahost.pl

serv4web.pl (Tutaj możesz dokupić 1GB ram lub 1GHz za 10 zeta [ile chcesz], więc warto zajrzeć. Oczywiście w MC francuska lokalizacja to chyba nie problem ;)

"Wiesz skąd pochodzę? (skąd?) Ze stada czarnych owiec..."

65108088483915194916.png

Opublikowano

Powinien dać radę, a czy to będzie Francja czy Niemcy to raczej bez różnicy, ale jak bym wybierał to chyba Niemcy.

38d92a83b52aa42fmed.jpg

mca.png

Bywalec
Opublikowano

Nikt mi na to nie odpowiedział

Chodzi mi o vps takiego 20 slot jak na mineserv + ts który mało zasobów pobiera.

Ewentualnie torrenty

https://serv4web.pl/cart.php start albo start+ Niemcy lub Francja

+ 1 gb ram? Uciągnie?

Uciągnie. Niemcy, powinno być lepiej, zauważ, że Państwo Niemieckie jest bliżej niż Francuskie ;).

5jJNSGS.png

Opublikowano

Pojebani... On prosi o VPS'a! A nie te lamerskie craftserve itp.

Zaznaczę tylko że serwer na wirtualizacji OpenVZ to kiepskie rozwiązanie, aczkolwiek wykonalne, sam z tego kożystam.

Osobiście polecam:

ultimahost.pl

serv4web.pl (Tutaj możesz dokupić 1GB ram lub 1GHz za 10 zeta [ile chcesz], więc warto zajrzeć. Oczywiście w MC francuska lokalizacja to chyba nie problem ;)

Tak sie składa że Craftserve to jest vps tak samo mineserv bo dają nam część maszyny ...

Polecam

webh.pl

Opublikowano

CraftServe czy MineServ to nie są VPS'y. Każdy VPS daje pełny dostęp root. Do wirtualizacji VPS'a używane są np. XEN, OpenVZ. Wątpię, żeby takie coś robili na hostingach serwerów :)

Ja polecam UltimaHost.pl

Opublikowano

Jesli z serwerem mumble to craftserve.pl , jezeli bez niczego sam serwer to sored.pl i mineserv.eu

asaprocky_gif-1422823049.gif
XDDD

banner1.png
| PostWriter | ExKidMod Mc | exKidMod CoD | exAdministrator CoD4 Mpcforum | ExMentor |

Opublikowano

Tak, na OpenVZ możesz mieć Debiana, Ubuntu, FreeBSD, CentOS'a czy co tam tylko hosting udostępnia :) Tak samo na XEN. Serwery XEN są wydajniejsze, ale też droższe. O ile pamiętam na XEN'ie możesz konfigurować SWAP jak tylko chcesz, a na OpenVZ nie.

Opublikowano

Podsumowanie:

OpenVZ to metoda wirtualizacji, a OS na nie udostępnia hositng - bez obaw, nieważne czy to będzie CentOS czy Ubuntu albo Debian itp. - java ruszy ;) Jak będziesz potrzebował pomocy z jej instalacją - pomogę.

Serwery na wirtualizacji OpenVZ są średnio wydajne, aczkolwiek grać się da ;) Tak jak napisał Corss, XEN lepsze ;> kosztem ceny.

Francja do dobra lokacja dla MC, to nie CS :)

Nie pytaj o sloty, licz ok. 52mb RAM/slot i proc jakiś w miarę ;>

Mineserv, Craftserve to NIE VPS!

"Wiesz skąd pochodzę? (skąd?) Ze stada czarnych owiec..."

65108088483915194916.png

Opublikowano

LOL dzieci craftserve oraz MineServ to nie są kurwa vpsy ponieważ nie masz tam roota... Co do VPSów to może być serv4web.pl oraz webh.pl jeżeli jednak interesuje cię coś z wszej półki to polecam kimsufi najlepsze dedyki.

Mój nowy Internet:

2813783276.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...