Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Straszne laggi w mc

RebellianPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam od jakiegoś czasu nie mogę sobie z kumplem pograć w mc ponieważ są bardzo wielkie laggi on zazwyczaj robił serwer i nic nie było.Teraz gdy stawia serwer po prostu nie idzie grać ja też próbowałem stawić serwer i są laggi :l może to przez hamahi? doradzcie mi co mam zrobić :(

Opublikowano

A jaką masz szybkość neta? I jaką on ma szybkość neta? Jakie macie sprzęty?

A jaką masz szybkość neta? I jaką on ma szybkość neta? Jakie macie sprzęty?

Ja mam 2mb on też tyle że on ma radiowy więc szybszy a i jesteśmy sąsiadami więc blisko mamy zasięg a np jak on gra na innych serwach to nie ma laggów hmm nie wiem czym to jest spowodowane nigdy tak nie było a co do sprzętów ja mam Windows 7 3GB Ram karta graficzna GeForce 7400 a on z tego co pamiętam to ma Windowsa XP 2GB ramu Karta Graficzna Geforce 9600 hmm no ale tu nie o sprzęt chodzi jest jakiś problem z netem chyba że są laggi a wcześniej nigdy tak nie było
Opublikowano

Ja mam 2mb on też tyle że on ma radiowy więc szybszy a i jesteśmy sąsiadami więc blisko mamy zasięg a np jak on gra na innych serwach to nie ma laggów hmm nie wiem czym to jest spowodowane nigdy tak nie było a co do sprzętów ja mam Windows 7 3GB Ram karta graficzna GeForce 7400 a on z tego co pamiętam to ma Windowsa XP 2GB ramu Karta Graficzna Geforce 9600 hmm no ale tu nie o sprzęt chodzi jest jakiś problem z netem chyba że są laggi a wcześniej nigdy tak nie było

No to musicie zainwestować w lepszy internet. Skoro on ma szybszy to może powoduje to wysoki ping.. Jest też druga opcja, której nie polecam jeśli serwer na dwie osoby. A więc... ty albo kumpel możecie wykupić serwer dedykowany niestety kosztuje realne pieniądze i musicie co miesiąc płacić. Drugiej opcji nie polecam. Radzę załatwić szybszy internet. Dodałbym, że też jest potrzebne dużo ramu jeśli serwer ma dobrze chodzić, a karta graficzna według mnie nie ma dużego znaczenia, bo to jest minecraft, który nie wymaga dobrej karty graficznej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...