Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gdzie dropić szkaty blasku?

wiesiekex

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jo, wszyscy gejmerzy!

A więc, na metin2.sg dziś jest odpalony dropek szkat blasku i będą dropiły przez weekend. I mam dylemat gdzie je dropić.

Opcja 1:

Dropnienie dropem 35lvl, na BO. 3/4spota ponieważ nie mam boja.

Opcja 2:

Dropienie wojem 65lvl w v2 po 4-5 grupek szponów.

1356721310-U739101.png

Opublikowano

Dużo czyli ile?

Mam x2 drop.

Ostatnio dropłem 800 gdy biłem na bo z bojem full spoty :P

Wiesiek ile? Skąd mamy to widzieć ostatnio dropnąłeś 800, a w tym tygodniu możesz tylko 500. To zależy od ustawionego dropu(%). Pewnie około 500/600 i tak dropniesz. Nie opłaca się na BO bez boja, ponieważ za długo to będzie trwać.

Opublikowano

Opcja druga ^^ nie musisz tylko an szponach dropic zawsze masz te mieszane spoty gdzie jest od cholera mobow wlacznie ze szponami :D

Opublikowano

Nie chce żadnego pomysłu skreślać ale :

Opcja 1 hmm nawet dobre ale bez boja to nie to samo nawet przy dobrym eq i buffku to zbyt długo leci zabijanie tego BO, a że masz tylko 2 skille aure berka to zbyt dobrze nie bd bił ich tak jak na boju mniej wydajne jest to.

Opcja 2 dobry pomysł exp + drop. Co do bicia mobów lepiej bić więcej z podobnym lvl co ty. Fajnie bo możesz bić szpony oraz wężowe lecz przy szponach mniej ich bd ich bił bo większe hity itp a przy wężowych więcej weźmiesz ich na klatę i szybciej ubijesz ja Ci polecam bić wężowe więcej ubijesz większa szansa że poleci Ci szkata a mobów dużo jest tak wiec dobrze powinno być :)

Opcja 3 w świątyni żaby też dobrze powinny lecieć oraz drewniaki ostatni spot i tez spoko powinno być :)

Opcja 4 Bicie w trudnym lochu lecz moby mają niższy lvl. Ale szkatki też powinny lotać dobry pomysł z tego względu że lurować się bd same :)

tumblrmv8l.gif

Members | ProUser | PostmakerPostwriter | Wojownik Duszy

Opublikowano

Odradzam Za dużo bawienia się, w zwykłym są tylko 2 duże spoty a on takich nie uciągnie.

Redka też odpada nie da razy dużo ubić mobów...

tumblrmv8l.gif

Members | ProUser | PostmakerPostwriter | Wojownik Duszy

Opublikowano

W v2 na wężach ogarniam pół spota, ale wziąłem z 10 spotów i 0 szkatek.

Na szponach o wiele lepiej, 50 szkatek w 1h.

Spróbuję jutro na bo.

1356721310-U739101.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...