Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Pomocy moja rakieta nie trafia

wencek99

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

dlaczego jeśli ja albo ktoś zaznaczy pojazd Tracetag'iem i wystrzele moja rakiete (RPG) to ona rzadko trafia

strzelałem już w górę w boki na wprost itd. ale ona Rzadko kiedy trafia a u mojego kolegi jak strzeli to Trafia i zabija pojazd na Hita

i nie on nie ma RPG booster

Opublikowano

Ponieważ niektórzy potrafią helikopterem unikać rakiet, wystarczy, że zakołyszesz heli o 360 stopni, i rakieta omija cel, a jeśli chcesz porządnie trafić tu ustaw się tak, żeby rakieta trafiła w tył helikoptera, najlepiej w tylne śmigło, poza tym helikoptery mają flary osłaniające, jak ktoś dużo daje do heli to co 20sec może je odpalać, flara wyłącza strzałkę naprawadzającą, dlatego rakieta opada, lub leci własnym kierunkiem

Opublikowano

A co się na heli uparłeś ?? :D może jemu o czołg chodziło ;P a jeżeli go nie niszczy to możliwe ze np. koleś ma boosta na ochronę ;) albo zdąży odjechać xD

@Edit: Pamiętaj że czołg ma większego armora z przodu więc jak strzelasz z RPG z tyłu do niego zadasz mu większe obrażenia.

OWSLA-530x200.jpg

Opublikowano

?? smoka ?? co to jest :D bo nie wiem xD a i jeszcze jedno lepiej chyba zadać 335 a nie 35 :D

OWSLA-530x200.jpg

Opublikowano

Próbowałem strzelić w Heli i nie trafiło a nie włączył Flar ani nie robił jakiś spedialnych zakrętów

Opublikowano

Zrób tak :

Tracer tag, przeładuj go, rakieta, reload rpg, on pusci w tym czasie flary to jeszcze raz tag i rakieta to powinno trafić, heli powinien ustawić się tyłkiem do cb i wtedy.

Może zaznaczony pojazd jest w ch*j daleko a ty strzelasz, to nie dziwne ze nie trafia.

OndteAw.png
Opublikowano

Zrób tak :

Tracer tag, przeładuj go, rakieta, reload rpg, on pusci w tym czasie flary to jeszcze raz tag i rakieta to powinno trafić, heli powinien ustawić się tyłkiem do cb i wtedy.

Może zaznaczony pojazd jest w ch*j daleko a ty strzelasz, to nie dziwne ze nie trafia.

Ale dlaczego akurat tyłem? i nie wiem czy 150 - 250m to jest daleko jak do rakiety

a co jeżeli strzele do niego przodem? albo do czołgu przodem?

Opublikowano

jak zaczynałem gre około stycznia na wersji bodajże 1.23 jak strzelałem z RPG to jednocześnie zmieniało się na pistola czy coś innego i rakieta wystrzeliwała ale nie trzeba było przeładowywać a ammo nie brało a dmg szedł ale teraz tego nie zrobisz

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...