Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Zwiększenie fps-ów... optifine ...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czeźć. Tu Husiek.

Nie no żart =).

Moje parametry kompa to 1,6 ghz, 2 gb ramu, chcecie więcej zobaczyć to zapraszam na parametry mojego laptopa toshiba a200 1s9...

Podczas Optifine mam około z nagrywaniem frapsem 10-15 i nagrywać nie mogę.

Proszę o pokazanie ss-ów jakie powinny być ustawione opcje w options w mc na większe fps-y, poradzić co zrobić żeby przyśpieszyć minecraft-a..

ZA WSZELKĄ POMOC +

Pamiętaj, zawsze liczę na:

"+"

Opublikowano

Pierwszym krokiem, będzie optymalizacja systemu. Podczas gry wyłącz wszystkie zbędne programy np. przeglądarkę internetową, komunikatory etc. Radziłbym też przeskanowanie komputera w poszukiwaniu wirusów, które mogą źle oddziaływać na wydajność Twojego komputera. Dzięki programowi CCleaner możesz pozbyć się zbędnych plików z komputera, czy naprawić błędy rejestru.

Jeśli chcesz nagrywać filmy z Minecraft'a, to proponuję instalacje Mod'a o nazwie Minema.

Download:

http://speedy.sh/V7WD9/Minema.zip

Skan:

https://www.virustotal.com/file/6e8f734542d57c6eafb3cdb698d6addf7d13c708151cad7323237c1d30c073c8/analysis/1332435081/

Dzięki temu spadek FPS'ów nie będzie, aż tak wysoki.

1294477714-U1.png

Opublikowano

A i jeszcze jedno wiem że jeszcze przez frameworka 2.0v mam trojana, wie ktoś może jak to usunąć? Bo sam mój antyvirus tego nie usunie :(

"+"

Opublikowano

@up bo tu chodzi o jedynie gre minecraft ogółem na innych grach 2ghz przynajmniej mi ładnie śmiga, grafika hd, bo nawet fajną ma grafikę . Mi chodzi o to jak poprawnie ustawić na takim laptopie optifine i co może go przyśpieszyć.

"+"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...