Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Solo top

johwar

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ta gra polega tylko i wylacznie na kontrach.Ale moje ulubione picki irelia/yorick/ofc ww/shen (chociaz nie gralem teraz po nerfie)/no i moze jakies udyry singedy/a z casterow vladek sie fajnie sprawuje

Tu musze poprzec. Niewazne ze dostala Irelka nerfa i tak jest op. Yorick, WW czy Shen tez sa dobrzy. A co do GP... Czy ja wiem. Latwo skontrowac.

Na solo topa jeszcze polecam Renektona, Olafa, Volibeara.

2536842761.png

Opublikowano

Dla mnie Garen ponieważ ma w passywie regeneracje hp co daje mu dość dużą wytrzymałość na lane

eune

Opublikowano

Każdy solo toper (prawie każdy, tfu na 100% każdy) ma jakiś tam skill zasięgowy, dzięki czemu jest w stanie udyra ścisnąć w kilka sekund.

I co nie pyskuj ? Ja Ci pyskuje ? Tak w ogóle to kim Ty jesteś, że się tak do mnie odzywasz ?

Wróć po rozum do głowy i wytłumacz mi gdzie ja Ci odpyskowałem, a tymczasem znikaj póki nie robisz z siebie totalnego debila.

Jeżeli myślisz,że 100% solo toperów ma skill zasięgowy to polecam wizytę u lekarza.

Riven - jeden z lepszych solo toperów, ma jakiś skill zasięgowy? Nie, a rucha większość solo toperow. Udyr też jest mega na solo.

@Flow1910

Irelka jest jeszcze łatwiejsza do skontrowania a mówisz, że gp jest easy to counter. :|

xxcafs.png
Opublikowano

#shai

Riven nie ma skilli zasięgowych ? Jak skacze, obrażenia idą w więcej niż 1 cel (dzięki temu łatwo kogoś złapać, lub przed kimś uciec)

Udyr jedyne co ma zasięgowe to ptaszek, ale on jest useless na topie.

W dodatku co on może zrobić ? Jeśli od początku kupuje jakieś armory/hp itemy/magic resist to wiadomo, że łatwo go ubić nie jest, ale większość solo toperów ma lifesteal dzięki czemu udyr już byłby pokonany, dodatkowo jeśli on miałby robić uniwersalny build pod top line to naprawdę, łatwo jest go pokonać.

Grałem wiele razy przeciwko udyrowi na topie, także wiem co mówię. Oczywiście jest taka możliwość, że albo te osoby nie umiały grać, albo po prostu byłem lepszy, mimo to nadal uważam, że udyr only jungle.

Nie grałem Riven, ale pamiętam że ma jeszcze tą tarcze, dzięki czemu wybiega naprzód (kolejny zasięgowy skill)

Opublikowano

Nie wiem po jakiego grzyba mówicie kto jest dobry na solo top . Jeżeli chodzi ci o rankedy do wybierasz counter picka na różne postacie . Nie ma najlepszego solo topa bo na każdą postać wymienioną jest counter pick i to counter zdominuje gre jeżeli będzie ogarnięty jungler

Opublikowano

#shai

Riven nie ma skilli zasięgowych ? Jak skacze, obrażenia idą w więcej niż 1 cel (dzięki temu łatwo kogoś złapać, lub przed kimś uciec)

Udyr jedyne co ma zasięgowe to ptaszek, ale on jest useless na topie.

W dodatku co on może zrobić ? Jeśli od początku kupuje jakieś armory/hp itemy/magic resist to wiadomo, że łatwo go ubić nie jest, ale większość solo toperów ma lifesteal dzięki czemu udyr już byłby pokonany, dodatkowo jeśli on miałby robić uniwersalny build pod top line to naprawdę, łatwo jest go pokonać.

Grałem wiele razy przeciwko udyrowi na topie, także wiem co mówię. Oczywiście jest taka możliwość, że albo te osoby nie umiały grać, albo po prostu byłem lepszy, mimo to nadal uważam, że udyr only jungle.

Nie grałem Riven, ale pamiętam że ma jeszcze tą tarcze, dzięki czemu wybiega naprzód (kolejny zasięgowy skill)

Skoki u Riven to skill zasięgowy ? -.- Dash to skill zasięgowy ? -.-

Moim zdaniem już wystarczająca się wypowiedziałeś.

Większość solo toperów ma life steal ? Np ? Nasus i... Yorick i... Udyr. Żeby odpowiadać i się kłócić trzeba najpierw być pewnym swojego zdania.

@down

Wymień ich, proszę.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Gp jest wg. mnie najlepszym "solo-toperem", miażdży każdego ,slow z Q, truta, slow i niemale dmg z ulti, leczy sie z W, przez co nie musi schodzic tak czesto z lan'a.

oj nie miazdzy kazdego :) easy counter do niego to: ww, yorick, irelia w late game'ie jezeli nie da dupy w early.

Ale godnymi uwagi postaci sa ww,irelia,rumble

Opublikowano

polecam irelke ;D Jest ''tankowna'' no i czym mniej hp tym lepsze kombo ;)

Nie ma emocji - jest spokój.

Nie ma ignorancji - jest wiedza.

Nie ma namiętności - jest pogoda ducha.

Nie ma chaosu - jest harmonia.

Nie ma śmierci - jest Moc.

Opublikowano

jak dla mnie najlepsza jest Irelia, ma teraz większą regeneracje hp i do tego zadaje dużooo dmg, ma stuna/slowa i ulta z którego sie leczy :P

graphic.png

Opublikowano

Właśnie ma mniejsza reg. hp..

Ja polecam irelie, olafa (po buffie jest w ch*j mocny, podlatujesz q,w,e,e i koleś nie ma pół hp).

WW(mocno tanky, po 2-3 recallu większość postaci mu nic nie robi).

Shen(Bardzo przyjemny do gry, dash, taunt, reg zdrowia, shield i super ultimate)

Opublikowano

@up

1.wystarczy rumble do olafa

2.Yorick jak juz ma manamune to wygral lane

3.Moim zdaniem shen gowno robi na topie moze ma troche hp ale 00000000000000000000000000000000DMG.Polecam do jungli bo ma dobre ganki.

Opublikowano

najlepiej sprawiający się solo-toperzy to postacie posiadające lifesteala bądz spellwampa: lee sin, yorick, udyr(troche ciężko) shen, morgana, kennen(tylko jesli szybko kupi spellwampa) fiddle, warwick,akali,cho'gath.

Powyższy post to jeden z najbardziej elokwentnych i wysublimowanych wpisów na tym forum. Zastanów się 10 razy, nim się do niego odwołasz, oraz ciesz się wiedzą płynącą z niego.

Opublikowano

Mundo też się sprawdza na solo top. Jeśli taka jest ma rola, to biorę Mundo. Czasami Yoricka

@down Zgadzam się

elhant.jpg

Sygna by WaseR

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...