Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Solo top

johwar

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak dla mnie jednym z najlepszych jest Gankplank. Skill Q, leczenie, szybkość ataku i ruchu, slow. Drugi jest Warwick. Super pasyw, dobre leczenie z Q, szybkość ataku, "widzenie" wrogów, stun z ulti.

Wróciłem ;]

Opublikowano

Gp jest wg. mnie najlepszym "solo-toperem", miażdży każdego ,slow z Q, truta, slow i niemale dmg z ulti, leczy sie z W, przez co nie musi schodzic tak czesto z lan'a.

Gram na : Solar

W: Shinsoo

Szukam ludzi do wspólnej gry, pisać na PW.

Opublikowano

Wg. mnie to nie zależy od postaci, tylko od umiejętności grającego. Najlepiej skonstruowani pod ten typ to Gankplank, Irelia i Lee Sin (moim zdaniem).

Opublikowano

Nie ma, jest wiele dobrych ale bierze się contry ;)

Powoli, żegnam się z wami, moi kochani userzy <3

95% mówi samo za siebie, tyle starań żeby wbić te dzisiejsze 400 postów, pomagając zarobić te AŻ 53 lajki.

No cóż... Raczej już nie wrócę, tylko czekać na dodatkowe 5% od kochających mnie adminów, pozdrawiam all !

Opublikowano

Ta gra polega tylko i wylacznie na kontrach.Ale moje ulubione picki irelia/yorick/ofc ww/shen (chociaz nie gralem teraz po nerfie)/no i moze jakies udyry singedy/a z casterow vladek sie fajnie sprawuje

Opublikowano

Imo Shen, nerf nie oduczuwalny. Bo ko maksuje sztylet.. ^ ^

Op shield, taunt 1.5 sec, ulti w TF, dash przez sciane, sztylet gdy sie bije, rosnie hp, najwiekszy prawie bazowy pancerz.

Opublikowano

Hm jednym z lepszych solo toperow jest Irelia dzieki swojemu hilowi ze skila, stunowi, doskokowi. Wukong, dobry dmg, niezla wytrzymalosc, doskoczenie do wroga, slow. Riven, tarcza, stun, dobry dmg. Jest duzo postaci ktore dobrze sobie radza na solo topie nie ma najlepszej ;)

Moje AMV:

Arpeggio Of Blue Steel:

https://www.youtube.com/watch?v=tMZDfT2ds4I

5 Centimeres per second:

http://www.youtube.com/watch?v=4UFHW47oIwc

Gun Gale Online// Sword Art Online 2:

https://www.youtube.com/watch?v=fP2gEn28_cY

Postaw +, właśnie plusy motywuja mnie do dalszego działania

Opublikowano

@Up

Irelia dostała kolejnego nerfa

@top

Według mnie to Yorick, mocny harras, good heal jedynie problemy z maną w early mogą być.

Riven też dość mocna jest... Combo, dość dobre CC, fajny pasyw, tarcza, brak many, ale minusem jest to, że nie ma żadnego skilla który może ją uleczyć.

Opublikowano

Do tych ktorzy pisza,ze gp to solo toper najlepszy w grze - PROSZE ZAGRAJCIE RAZ RANKEDA NA DZIEN.

Gp no nerfie ma juz tak ciezko na topie, ze wybiera sie go w ostatecznosci.

V2tsZWpPX19fZXV3X19fNTQ2X19fTlVMTF9fXzNfX18xMDBfX19Qb2xhbmQucG5nX19fNF9fXzNfX18wMDAwMDBfX19zb2xv.png
Opublikowano

Nassus Morda GP Irelia Vladimir Wukong Signed Malphite Master Yi(AP) Riven Volibear Sejuani Garen itp itd wszystkie postaice z tych co wymieniłem są wytrzymałe dosyć więc +/- nie bd wymieniał ale jak gram solo topa to morda/nassus/gp/garen

Opublikowano

Ciekawostka, Swain niby jest dość słaby, bo od 6 poziomu wystarczy ignite i jesteśmy bezużyteczni.

ALE!

Bez kupowania itemów na AP ma całkiem dobry dmg, na solo topie mało od kogo dostanie wpierdol.

Co z tego wynika ? Kupujemy RoDy/tanky itemy a nadal mamy z czego przyjebać.

Oczywiście z czasem (nawet jeśli się nafeedujemy) stajemy się coraz słabsi względem enemy solo top'era.

Ogólnie polecam każdemu, tym bardziej, że zniżyli teraz jego cenę do 4800 IP.

(czemu polecam ? Mało osób nim gra, szczególnie na topie, co moim zdaniem jest wielkim failem)

Opublikowano

Lulu jest bardzo potężną postacią na solo topa. Niech was nie zwiedzie że to support, ale dzięki swojej pasywce ze swoich ataków bierze bardzo duże ilości hp, zamiana w królika bardzo dobrze trolluje przeciwników którzy chcą cię zaatakować.

Opublikowano

Nie ma czegoś takiego jak najlepszy solo top. Bierze się kontrę na przeciwnika.

Jednymi z najlepszych są: udyr, warwick, urgot, riven, mordekaiser, volibear, nasus, garen.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

eMode

"Nie ma czegoś takiego jak najlepszy solo top"

za chwilę wymieniasz najlepszych.. Weź się zastanów co piszesz.

Dodatkowo udyr - jeden z najlepszych na solo topa ?

Dostanie wpierdol i tyle.

Jego miejsce to jungla.

Opublikowano

jeszcze trynda - 3v3 idziesz na topke i nie musisz wracac nawet na regeneracje many czy hp pozatym ulti tez ma calkiem calkiem :D:D

ulti przydatne jak ci uciekaja pod swoje wieze z malym hp bo nieraz pewnie kazdemu z nas uciekl gosc z malym hp pod wieze swoja i nie bylo jak go siegnac a tu zalaczamy niesmiertelnosc i ku jego zdziwieniu ladujemy goscia :D

Pomogłem ? Daj Like =D

Opublikowano

eMode

"Nie ma czegoś takiego jak najlepszy solo top"

za chwilę wymieniasz najlepszych.. Weź się zastanów co piszesz.

Dodatkowo udyr - jeden z najlepszych na solo topa ?

Dostanie wpierdol i tyle.

Jego miejsce to jungla.

Po pierwsze - nie wymieniam najlepszego, tylko tych lepszych, których się często widuje i dają sobie tam radę. A to jest OGROMNA różnica.

Po drugie - spróbuj zabić udyra na solo topie.

Po trzecie - nie pyskuj.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

zobaczymy co kurwa powiecie jak usuna runy na kryta gp to bedzie ostatnia ciota i tyle na solo osobiscie uwazam ze z runami na kryta jest too op bo postac ktora na 1 lvlu bierze ci po 250+ to jest przesada a co do pytania uwazam ze najlepszym solo jest renekton. Dlaczego?:

-life steal

-stun

-duzy dmg

-latwa ucieczka na E

-oraz potezny ultimate dajacy duza ilosc hp...

Opublikowano

Po pierwsze - nie wymieniam najlepszego, tylko tych lepszych, których się często widuje i dają sobie tam radę. A to jest OGROMNA różnica.

Po drugie - spróbuj zabić udyra na solo topie.

Po trzecie - nie pyskuj.

Każdy solo toper (prawie każdy, tfu na 100% każdy) ma jakiś tam skill zasięgowy, dzięki czemu jest w stanie udyra ścisnąć w kilka sekund.

I co nie pyskuj ? Ja Ci pyskuje ? Tak w ogóle to kim Ty jesteś, że się tak do mnie odzywasz ?

Wróć po rozum do głowy i wytłumacz mi gdzie ja Ci odpyskowałem, a tymczasem znikaj póki nie robisz z siebie totalnego debila.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...