Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Editor Map Object

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hi Mpcforum

Wrzucam prawie w 100% spolszczony Metin2 Map Object Editor.

Co to jest?

Jest to program który pozwala na edycje obiektów na mapie. Można do każdej mapy dodać lub usunąć każdy dostępny obiekt w grze i odpowiednio go ustawić czy też obrócić.

Jak to uruchomić?

1.Pobieramy Python Module Loader.rar SKAN
2.Unpack.
3.Otwieramy plik z pobranego w pkt.1 archiwum.

625701417355885145929.png

4.Odpalamy Launchera.
5.Naciskamy F9.

501731417355885145929.png

6.Naciskamy Select.

7.Szukamy 759651417355886145929.png

8.Naciskamy Run.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jak to wygląda?

961921417355888145929.jpg
874941417355889145929.jpg

Nie polecam używać na cliencie z 2007,08,09 roku.

Jak zapisać mapkę?

Klikamy Export, później wklejamy adres w którym ma się zapisać nasza zmodyfikowana mapa. Rozpakowywujemy przykładowo OutdoorB1 i wklejamy tam zawartość naszej mapy.Pakujemy i cieszymy się z naszych nowych obiektów na mapie :)

Download:

Ingame map editor v1.1 upload by ZeWojtasi.zip.zip SKAN
Python Module Loader.rar SKAN

Ingame map editor v1.1 upload by ZeWojtasi.zip.zip

Python Module Loader.rar

• Odpowiedzi 94
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Byłem ciekawy kiedy komu zachce sie zrobić temat z tym na mpc.

Pozwala to na ustawianie budynków, drzew czy skał w grze, w podobny sposób do stawiania budynków gildii, bardzo ułatwia pracę.

sygnatura2.png

Opublikowano

@2up Jakbym nie miał szacunku do autora to bym napisał że to moje i usunąłbym stopke .

http://www.elitepvpers.com/forum/metin2-pserver-guides-strategies/1706569-release-ingame-map-object-editor.html

Opublikowano

mi coś nie działa wszystko się włącza wciskam F9 wybieram ten plik i wciskam run i w tedy wyskakują takie znaki zapytania ?????????????? i gra się wyłącza

Co prawda testowałem to na kliencie 2008 czy to jego wina powinien być 2010?

Opublikowano

Bardzo dobry program, wszystko działa jak należy. Dzięki.

Dodatkowo dodam, że aby zapisać OSTATNI budynek (lub cokolwiek) który dodamy na mapę, należy najpierw kliknąć 'nowa budowla' ponieważ ten 'ostatni' budynek się nie zapisze.

Obrazek :

0321105211.jpg

Szkoda tylko, że po odpaleniu mapy na nowo (po wgraniu już nowych budynków) nie da się ich usunąć poprzez ten 'program'.

umarł

Opublikowano

Nie można przechodzić przez obiekty. Cofam moje poprzednie słowa, można usuwać obiekty na każdej mapie. Przy edycji można przechodzić, ale po eksportowaniu do pliku i zapisaniu go w mapie już się nie da.

umarł

Opublikowano

ey ! czemu jak naciskam f9 na tym python loader to pisze program python loader(czy jakos tak) przestal dzialac.

//nieregulaminowa sygnatura
//BR3ND

Opublikowano

Słuchaj - najpierw trzeba odpalić brain.exe

Potemo odpalasz program injecotr.exe - load.dll - potem po wybraniu m2pythonloader wybierasz w inject dll 'mapeditor.py' i dajesz coś tam run chyba. Jestem na fazie i nie ogarniam ale coś takiego, wybierając oczywiście metin2client.exe (lub jakkolwiek masz) i wszystko działa. Kurwa nie piję już więcej :D Mam nadzieję, że dasz radę - jeżeli nie to dam poradnik na YT jeżeli wstanę ;d

umarł

Opublikowano

mi to nie działa. robiłem tak normalnie i tak jak na video i wyskakuje że program nie działa. mam win 7 server na plikach arymana i clienta pl 2008. czego to może być wina?

EDIT:

okej teraz wszystko fajnie ale po wciśnięciu F9 wyskakuje małe okienko z samymi : ????????????????????? i gra się włyącza. czy może ktoś w końcu napisać dlaczego tak się dzieje? i co zrobić by zaczęło to normalnie działać? jaki launcher i client używacie że wam działa?

Zbieram + i 5

Opublikowano

jak już się zapisze swoją edytowaną mapke to zapisuje się w C:\mytestmap i gdzie te foldery dodać? żeby się zapisało na cliencie ?

cofam pytanie nie doczytałem ;]

mam problem z rozpakowaniem mapki OutdoorA1.eix jakby ktoś mógł podesłać rozpakowany poleci lajk ;) to shinso

Opublikowano

refresh

ZeWojtasios mógłbyś mi podesłać swoje

OutdoorA1.eix rozpakowane z

RootPackGen poleci lajk

Szukałem już wszędzie i poradników jak go rozpakować to piszą że ten plik jest pusty :(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...