Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

łamanie hasła

Graboss

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

da się! ale pewno nikt ci nie da na tacy jak to zrobić iż sam się ciężko uczył przez ileś lat :D

Opublikowano

Da sie ale to jest szyfrowane żeby to umieć to lata praktyki ;)

Offtop@ Net od sąsiada?? :P

... May the odds be ever in your favour ... All you need is love ... Now boy, now you own me ...

Opublikowano

Jeśli ktoś ma włączone filtrowanie po adresach mac to złamanie hasła nic ci nie da bo po podaniu nie polaczy cie z siecia. Dlaczego ? Dlatego, że on weryfikuje czy adres MAC w twoim PC jest w bazie akceptowalnych adresow MAC. Jak nie ma to zapomnij :).

jqeuR.png

Opublikowano

etam , z MAC to najmniejszy problem, spofować sie da bez problemu, czy nawet zmienić MAC interfejsu na nieblokowany

gorzej z deszyfrowaniem bo najpierw trochę zajmie nagrać pakiety im więcej tym lepiej tak z 5-10h powinno wystarczyć ( wiadomo wymusić używanie interfejsu WIFI tzreba ) no chyba że ktoś cały czas korzysta z tego łącza , i jeszcze włączycz deszyfrowanie z dobrymi słownikami to z godzin robią się czasem dni ;)

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

etam , z MAC to najmniejszy problem, spofować sie da bez problemu, czy nawet zmienić MAC interfejsu na nieblokowany

gorzej z deszyfrowaniem bo najpierw trochę zajmie nagrać pakiety im więcej tym lepiej tak z 5-10h powinno wystarczyć ( wiadomo wymusić używanie interfejsu WIFI tzreba ) no chyba że ktoś cały czas korzysta z tego łącza , i jeszcze włączycz deszyfrowanie z dobrymi słownikami to z godzin robią się czasem dni ;)

Z całym szacunkiem, jak nie ma danego MAC to nie połączysz się. Sam nieraz testowałem i próbowałem łamać. Bez wiedzy o MAC istniejącym i wpisanym w bazie nie podłączysz się.

jqeuR.png

Opublikowano

O ile mi wiadomo to samo złamanie WEP jest łatwiejsze niż złamanie WPA. Trochę mnie to dziwi, ale tak gdzieś wyczytałem. Na YT widziałem kiedyś poradniki od Kamila Schei coś tam jak złamać klucz na linuxie.

1317454587-U195480.png

Opublikowano

dlatego przed włamaniem potrzeba przynajmniej raz wykryć dowolne urządzenie podłączone do wifi a to nie jest problemem bo połączenie nie jest szyfrowane , wystarczy tylko zwykły skaner pakietów i masz adres interfejsu mającego dostęp do routera

@UP te poradniki to dla dzieci dobre, gówniane słowniki prosta deszyfracja haseł cyfrowych, to zrobi bez problemu ale jak przyjdzie użyć dużych i małych liter + cyfry w haśle to dopiero zaczynają sie schody i bez słownika NIE RUSZY z jakąkolwiek deszyfracją hasła

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

No to nwm czy sie uda bo przydał by mi się dostęp do internetu w szkole :D w każdej sali jest prawie full zasięg . Ale bez hasła się nie da wejść ;/ a da sie te hasło jakoś z komputera szkolnego wyciągnąć ?

Opublikowano

tylko jako administrator można go zobaczyć

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Przeważnie w hasłach do routera pierwsza jest cyfra potem liter potem 2 cyfry litera 4 liczby kończy się na 4 cyfry

bez reklam.

Opublikowano

ciekawe gdzie tak piszą ? domyślne do routerów są różne w zależności od fimy , a jeśli w ogóle jakieś jest ( głownie PIN ) to jest generowane losowo a nie na podstawie jakiegoś wzoru

zresztą hasło ustala użytkownik sam

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...