Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM] Lag na serwerze multiplayer minecraft

qbsonek212

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, kupiłem serwer z kolegą na spółke do minecrafta i on ma normlany ping a ja na kazdym serwerze minecraft mam 150+ms. Mam neta 6mb z TP. Prosze o pomoc, dziękuję.

Opublikowano

Spróbuj zainstalować Mod'a o nazwie OptiFine. Dzięki niemu znacznie zoptymalizujesz grę. Poza tym możesz skonfigurować wiele ustawień Miinecraft'a np. animacje, deszcz, chmury itp. dzięki tym operacjom możesz zyskać pokaźną liczbę FPS'ów.

Następnym krokiem, będzie optymalizacja systemu. Podczas gry wyłącz wszystkie zbędne programy np. przeglądarkę internetową, komunikatory etc. Radziłbym też przeskanowanie komputera w poszukiwaniu wirusów, które mogą źle oddziaływać na wydajność Twojego komputera. Dzięki programowi CCleaner możesz pozbyć się zbędnych plików z komputera, czy naprawić błędy rejestru.

Skoro problem ten występuje na serwerze, to wyłącz wszystkie programy, które korzystają z Twojego łącza internetowego.

Jeśli zastosujesz się do powyższych "operacji" gra na pewno będzie działać płynniej.

1294477714-U1.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...