Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[q] Router i hasło

CODER_BEST

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

Wczoraj zakupiłęm sobie router i labka.... po podłączeniu wszystkiego ( router do PC ) skonfgurowałem go zabezpieczenia i tak dalej i haslo.....

Z labka chciałęm się połączyć ok pyta o hasło wpisuję ok działa tylko teraz ba.... zawsze od razu mnie loguje i w końcu nie wiem czy to haslo jest czy go nie ma bo teraz wg nie wymaga hasła..

Jak zrobić aby zawsze pytał o haslo... nawet jeśli mam ustawione auto łączenie się od razu po uruchomieniu..

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

skoro zaznaczyłeś że ma pamiętać to pamięta, odznacz we właściwościach połączenia

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Pierwszy raz mam do czynienia z routerem i z labkiem dlatego niektórych rzeczy nie wiem...

I już sobie z tym poradziłem...

Ale teraz mam kolejny problem. Mam 2 komputery w sieci lokalnej i chciałem wysyłać wiadomości z jednego kompa na drugi wiem że musi być wlączona usługa posłaniec.... Na laptopie ( win 7 64bit ) Wg nie mogę znaleźć tej usługi.. Na PC jeszcze nie patrzyłem.... Komputery się widzą bo mam zrobioną grupę domową i przesyłam pliki ... Ale z tymi wiadomościami w CMD to nie mogę dojść...

Wie ktoś jak to zrobić bez programów ?

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

normalnie to nie ma, od XP domyślnie już jest wyłączana w systemie

masz MSG.exe w konsoli

chyba jeszcze WinPop powinien działać normalnie, poszukaj na google

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

To u mnie też nie śmiga..

W takim schemacie trzeba to wpisać

msg ACTIVA siema

ACTIVA to nazwa drugiego kompa...

error: nie rozpoznano polecenia

Opublikowano

Pobawię się tym :)

Dzięki... Można zamknąć :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...