Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytania] Współpraca klient 2012PL -> serwer.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam kilka podstawowych pytań odnośnie współpracy ze sobą najnowszego klienta PLa z prywatnymi serwerami. Zastanawiają mnie szczególnie sprawy itemów. Chciałem sobie dodać na serwer itemy które są zawarte w tym kliencie (w moim przypadku były to epickie zbroje). Myślałem że wystarczy w takim razie dodać tylko wpisy do item_proto serwerowego i wszystko będzie grało, ale niestety po odpaleniu klienta zbroje miały tekstury standardowych stalek, a na wyższych + błyszczały sie niemiłosiernie (czyt. zbugowane w pizdu). Jedyne co sie zgadzało to ikony, opisy i nazwy. Dlaczego tak sie dzieje? Nie da sie wykorzystać itemów zawartych w oryginalnym kliencie tylko trzeba dodawać je ponownie z innego źródła? Jest jakieś inne wyjście?

To samo pytanie mam odnośnie mountów. Jeżeli dodałbym do mob_proto serwerowego mounty z klienta to też bylaby sytuacja taka jak z itemami? Z góry dzięki za rozwianie moich wątpliwości. Za pomocne posty oczywiście lajki ;) Pozdrawiam.

Opublikowano

Nowe mounty i zbroje są zaszyfrowane i póki ich nie wypakujesz, tak by czytała je twoja binka to nie da rady ich zobaczyć

Opublikowano

Tak, albo wypakowanie ich samemu i dodanie na nowo do klienta. Nie wiem jak teraz jest z packerami ale podobno jest już jakiś co się nim wszystko wypakuje, ale nie jestem pewien.

Opublikowano

Mam jeszcze ostatnie pytanie odnośnie wierzchowców. Jeżeli chce je mieć pod takim vnum jaki jest w mob_proto klientowym to wystarczy zrobić wpisy do m_p serwerowego na podstawie klienta a następnie wrzucić wierzchowce ściągnięte z sieci czy to sie wszystko "pogryzie"?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...