Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z uruchomieniem serwera...

Erko

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam problem z uruchomieniem serwera. Po stworzeniu pliku wsadowego, w konsoli wyskakuje następujące info:

unable access to craftbukkit.jar.

Oto co jest zawarte w pliku bat:

@ECHO OFF

SET BINDIR=%~dp0

CD /D "%BINDIR%"

"%ProgramFiles(x86)%\Java\jre6\bin\java.exe" -Xmx1024M -Xms1024M -jar craftbukkit.jar

PAUSE

Opublikowano

Powiedz czy w folderze z plikiem wsadowym znajduje się: craftbukkit.jar czy craftbukkitPL.jar, Jeżeli craftbukkitPL.jar to zamień tak samo w pliku wsadowym

Opublikowano

Więc w .bat musi być tak sama nazwa jak craftbukkit w twoim przypadku w .bat wpisz

craftbukkit-1.1-R6-20120301.142116-2

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Opublikowano

No to zmień plik: craftbukkit-1.1-R6-20120301.142116-2 na: craftbukkit i w pliku wsadowym daj tak samo z craftbukkit-1.1-R6-20120301.142116-2.jar zmień na craftbukkit.jar

Opublikowano

Ok działa ;) Ale teraz jeszcze jedno. Chciałbym zwiększyć RAM na serwer. W komputerze mam 18 GB, więc 6 poszłoby na serwer. W pliku wsadowym zmieniam na 6G bądź 6144M i wyskakuje komunikat:

Invalid maximum heap size: -Xmx6G

The specified size exceeds the maximum representable size.

Could not create the Java virtual machine.

Aby kontynuować, naciśnij dowolny klawisz . . .

Opublikowano

To jest mój plik "Start" może spróbuj go skopiować i sprawdzić czy działa (to jest na 4gb bo mam tylko 8gb ramu ale możesz sobie zmienić)

@ECHO OFF
SET BINDIR=%~dp0
CD /D "%BINDIR%"
java -Xms4096M -Xmx4096M -jar craftbukkit-1.2.3-R0.2.jar
PAUSE

Opublikowano

@UP3

Za dużo RAMu przeznaczonego. Dodaj linijkę -Xincgc przed -xmx i wywal wtedy linijkę -Xms

@UP2

Mozna w GB... Wtedy piszemy 6G lub 6096M

@Pytanie

Po co ci 18GB? Na serwer starczy ci i tak maks 4G ;)

Potrzebujesz pomocy z hostingiem? Daj znać poprzez Telegram lub Priv!

Opublikowano

Plik wsadowy wygląda następująco:

@ECHO OFF

SET BINDIR=%~dp0

CD /D "%BINDIR%"

"%ProgramFiles(x86)%\Java\jre6\bin\java.exe" -Xincgc6G -Xmx6G -jar craftbukkit.jar

PAUSE

Błąd nadal występuje.

#9 - Spróbowałem Twojego pliku start, lecz niestety błąd wyskakuje, że nie ma takiego polecenia jak java.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...